Haberler

İstanbul'da Kültür Sanat

Anadolu Ateşi Dans Topluluğu, 1 Şubat'ta İstanbul'da sahne alacak Değişik aletleri müzik enstrümanı olarak kullanan Stomp Grubu, yarın ile 1 ve 2 Şubat'ta İstanbul Kongre Merkezi'nde olacak Ünlü flamenko şarkıcısı Morente, 6 Şubat'ta İş Sanat'ta konser verecek "Shakespeare'in Bütün Eserleri Hafif Kısaltılmış" oyunu, Türkiye'de ilk kez 1 Şubat'ta Oda Tiyatrosu'nda izleyiciyle buluşacak Garfield Live Show Komedi Festivali, yarın ile 1 ve 2 Şubat'ta TİM Show Center'da izlenebilecek.

Anadolu Ateşi Dans Topluluğu, İstanbul'da sahne alacak.

Kurulduğu günden bu yana dünyanın 91 ülkesindeki birçok şehirde sahne alan dans topluluğu, uzun bir aradan sonra İstanbullular ile bir araya gelecek.

Mustafa Erdoğan'ın genel sanat yönetmenliğini üstlendiği dans topluluğu, 1 Şubat'ta Ülker Sports Arena'da hayranlarıyla buluşacak.

Dans topluluğunun gösterisi öncesinde Anadolu Ateşi'nin ikinci nesli olarak yetişen " Türkiye'nin ilk profesyonel çocuk dans topluluğu" Kıvılcım grubu sahne alacak.

Değişik aletleri müzik enstrümanı olarak kullanan Stomp Grubu, yarın ile 1 ve 2 Şubat'ta İstanbul Kongre Merkezi'nde izleyiciyle buluşacak.

Gösterilerinde müzik, dans, tiyatro ve koreografiyi bir arada kullanan Stomp, günlük hayatta kullanılan varil, süpürge, kibrit çöpü, şişe, tükenmez kalem gibi birbirinden farklı objeyi gösterilerinin bir parçası haline getiriyor.

İngiltere'nin Brighton kentinde 1991 yılında Luke Cresswell ve Steve McNicolas tarafından kurulan grubun üyeleri, perküsyon dışında hiçbir profesyonel enstrüman çalmazken, farklı objelerden çıkan sesleri ritme dönüştürebiliyor.

Ünlü flamenko şarkıcısı Estrella Morente, yeni albümü "Autorretrato"nun dünya turnesi kapsamında 6 Şubat'ta İş Sanat'ta sahne alacak.

Penelope Cruz'un başrolünü oynadığı, Pedro Almodovar'ın bol ödüllü filmi "Volver"de söylediği şarkıyla dünya çapında ün kazanan Morente, ilk albümü "Mi Cante y un Poema" ile büyük başarı kazandı.

"Ondas En İyi Flamenko Sanatçısı" ödülü başta olmak üzere birçok ödülün sahibi olan Morente, 2005 yılında sahnelenen "1922" adlı oyunu ile de İspanyol Radyo ve Televizyon Yayıncıları Birliği'nden İspanyol kültürüne katkılarından dolayı "Altın Mikrofon Ödülü"ne layık görüldü.

Günümüzün en iyi kadın flamenko şarkıcısı olarak gösterilen Morente, 7 yaşındayken ilk kez ünlü gitarist Sabicas ile sahneye çıktı.

Flamenko ile cazı bir araya getirerek, flamenkoya farklı boyut kazandıran Buika, 1 Şubat'ta Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda sahne alacak.

İkinci albümü "Mi Nina Lola" ile İspanyol Müzik Ödülleri'nde "En İyi Prodüksiyon" ve "En İyi İspanyolca Albüm" dallarında ödüle layık görülen "El Ultimo Trago" albümü ile de "En İyi Tropikal Albüm" Grammy'sini alan Buika, yeni albümünde kendi şarkılarının yanı sıra "Siboney", "Ne Me Quite Pas" ve "Throw It Away" gibi klasikleşmiş şarkıları da seslendiriyor.

İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası, yarın Fulya Sanat Merkezi'nde konser verecek. Şef Orhun Orhan'ın yönetemindeki orkestraya, piyanoda Burçin Büke ile kemanda Tuncay Yılmaz eşlik edecek. Orkestra konserde, besteciler Liszt, Mozart ve Saygun'un eserlerini yorumlayacak.

Devlet ve şehir tiyatroları

İstanbul Devlet Tiyatrosu'nda, yarın, 1 ve 2 Şubat'ta Beykoz Ahmet Mithat Efendi Sahnesi'nde "Sinan Süleymaniye'de", Cevahir Salon 1'de "Üç Kız Kardeş", Cevahir Salon 2'de "Lütfen Kızımla Evlenir Misiniz?", Üsküdar Stüdyo Sahne'de 1 ve 2 Şubat'ta "İkinci Dereceden İşsizlik Yanığı", yarın ve 1 Şubat'ta Üsküdar Tekel Sahnesi'nde "Sessizlik", Küçük Sahne'de yarın "Kalpak" adlı oyunlar sahnelenecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nda ise yarın, 1 ve 2 Şubat'ta Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde "Vakti Geldi", Kağıthane Sadabad Sahnesi'nde "Hıdrellez", Kadıköy Haldun Taner Sahnesi'nde "Türkiye Kayası, Bir Göç Hikayesi", Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi'nde "Kabare", Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi'nde "Kösem Sultan", Ümraniye Sahnesi'nde "İstanbul Efendisi", Gaziosmanpaşa Sahnesi'nde "Para" isimli oyunlar izlenebilecek.

Londra'da 10 sezon kapalı gişe oynayan komedi "Shakespeare'in Bütün Eserleri-Hafif Kısaltılmış", "Tiyatro Keyfi" yorumuyla Türkiye'de ilk kez 1 Şubat'ta Oda Tiyatrosu'nda izleyiciyle buluşacak.

Ayrıca yarın Çevre Tiyatrosu'nda "Metot", 1 Şubat'ta Zorlu Center PSM Drama Sahnesi'nde "Kafkas Tebeşir Dairesi", 2 Şubat'ta KKM Gönül Ülkü Gazanfer Özcan Sahnesi'nde "Sersefil (Korkuyorum Sevgilim)" müzikali, 3 Şubat'ta Salon İKSV'de "Evim! Güzel Evim!", 4 Şubat'ta Caddebostan Kültür Merkezi'nde "Eski Moda Komedya", 5 Şubat'ta Kenter Tiyatrosu'nda "İhtiyar Balıkçı ve Deniz" isimli oyunlar tiyatroseverlerin karşısında olacak.

Sergi

Amerikalı fotoğrafçı J. Joshua Garrick'in "Antik Güzelliği Görüntülerken" adlı fotoğraf sergisi, yarın Yunanistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'nun Sismanoglio Megaro binasında açılacak.

Yunan müzelerinde sergilenen eserlerin fotoğraflarını çeken Garrick, sergide klasik sanatın hammaddesinin özgünlüğünü ortaya çıkarmaya çalışıyor.

Küratörlüğünü İris Kritikou ve Mario Voutsina'nın üstlendiği sergi, 9 Mart'a kadar açık kalacak. Sergi süresince her hafta ziyaretçiler, uzmanlık alanları klasik arkeoloji olan arkeologlar eşliğinde sergiyi gezebilecek. Sergi turları, dili Türkçe ve ücretsiz olacak.

Barış Manço ile 7'den 77'ye Fotoğrafları" Sergisi 2 Şubat'ta Kartal'da açılacak.

Kartal Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğü'nün 31 Ocak 1999'da vefat eden sanatçı Barış Manço'yu anmak için düzenlediği etkinlikler kapsamında sergi, 10 Şubat'a kadar Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi'nde ziyaret edilebilecek.

Sergide, Manço'nun çocukluk arkadaşı ve sanatçının uzun yıllar boyunca sunuculuğunu yaptığı "7'den 77'ye" programının yapımcısı ve yönetmeni Erkmen Sağlam'ın objektifinden ilginç fotoğraflar da yer alacak.

Garfield TİM Show Center'da

Altınok Tiyatrosu'nun Garfield Live Show Komedi Festivali, yarın ile 1 ve 2 Şubat'ta Türker İnanoğlu Maslak (TİM) Show Center'da izlenebilecek.

Müzikal için hazırlanmış danslar, özel kostümler, ses ve ışık efektleri ile oyuncu ve dansçı kadrosuyla seyirci karşısına çıkacak gösteride, Garfield ve sevimli arkadaşı Odie, izleyicileri gizemli bir masalın içinde eğlenceli bir yolculuğa çıkaracak.

Dünyanın en ünlü sirkleri arasında yer alan Milano Sirki, yarıyıl tatilinde İstanbul'da çocuklarla buluşacak. Gittiği her ülkede büyük ilgi gören Milano Sirki, 9 Şubat'a kadar Vialand Gösteri Merkezi'nde olacak.

Sevimli köpekler, jonklör Angelo, hulo hoop, vahşi Bengal kaplanları, palyaço Rossi, kafes içinde motor şov, tehlike çemberi, komik at gösterisi, halı şov, komik zebra, hava kuşak ve ünlü sihirbaz Yarda, çocuklara keyifli anlar yaşatacak.

Gösteriler pazartesi günleri saat 19.30, salı günleri saat 17.00 ve 19.30, çarşamba günleri saat 14.00, 17.00 ve 19.30, perşembe ve cuma günleri saat 17.00 ve 19.30, cumartesi ve pazar günleri de saat 13.30, 16.30 ve 19.30'da düzenlenecek.

Küçükçekmece Cennet Kültür Sanat Merkezi'nde yarın ile 1 ve 2 Şubat'ta "Nereye Koşuyorsun Böyle Minik Tay", Halis Kurtça Kültür Merkezi'nde 5 Şubat'ta "Korsan Ana ve Geveze Papağan", KKM Gönül Ülkü ve Gazanfer Özcan Sahnesi'nde 6 Şubat'ta "Oturan Boğa" isimli çocuk oyunları sahnelenecek.

Akbank Sanat'ın Akbank Çocuk Tiyatrosu'nda "İçerisi Dışarısı" adlı çocuk oyunu 1 Şubat'ta izlenebilecek. - İstanbul

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Barış Manço Garfield Üsküdar Türkiye Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title