Haberler

İstanbul'da Kültür Sanat

41.İstanbul Müzik Festivali, 4 Haziran'da Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda başlayacak İDSO, yarın Fulya Sanat Merkezi'nde "Yaza Merhaba" konseri verecek Piyano virtüözü Şevki Karayel, piyanist Vedat Kosal'ı anma programı kapsamında,3...

41. İstanbul Müzik Festivali, 4 Haziran'da, Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilecek açılış konseriyle başlayacak.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından Borusan Holding sponsorluğunda "Zaman ve Değişim" temasıyla düzenlenen 41. İstanbul Müzik Festivali'nde, orkestralı konserler, oda müziği ve resitaller ile bazıları özgün programlardan oluşan toplam 22 konser yer alıyor.

Açılış konserinde, "7. Uluslararası Genç Müzisyenler Çaykovski Yarışması" birincisi 17 yaşındaki kemancı Veriko Çumburidze, konserde Sascha Goetzel yönetimindeki Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası eşliğinde Franz Waxman'ın "Carmen Fantezisi"ni seslendirecek. İKSV'nin sürekli orkestrası Borusan İstanbul Filarmoni de Hector Berlioz'un "Fantastik Senfoni"sini yorumlayacak.

Festival, aralarında Vadim Repin, Maxim Vengerov, Shlomo Mintz, Mario Joao Pires, Khatia Buniatishvili, Magdelena Kozena, Kim Kashkashian, Sol Gabetta gibi isimler ile dünyanın önde gelen orkestralarından Deutsche Kammerphilharmonie Bremen ve Münih Oda Orkestrası'nın da bulunduğu 500'e yakın yerli ve yabancı sanatçıyı İstanbul'da ağırlayacak.

İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası (İDSO), yarın Fulya Sanat Merkezi'nde "Yaza Merhaba" konseri verecek.

Konserde, şef Antonio Pirolli yönetimindeki orkestraya piyanoda Burçin Büke eşlik edecek.

Orkestra, konserde Amerikalı besteci George Gershwin'in klasik caz müziğinde çığır açan solo piyano ve caz orkestrası için yazdığı ölümsüz eseri "Rhapsody in Blue" (Mavi Rapsodi) eserini çalacak.

Konserde ayrıca, gitarda Önder Focan ve vokalde Meltem Ege'nin solistliğinde, "Önder Focan&Meltem Ege Grup-Songbook Projesi" İDSO yaylı sazlar bölümü eşliğinde dinlenilecek.

Piyano virtüözü Şevki Karayel, piyanist Vedat Kosal'ın ölümünün 12. yıl dönümü nedeniyle düzenlenen anma programı kapsamında 3 Haziran'da Yıldız Teknik Üniversitesi'nde (YTÜ) konser verecek.

İspanyol gitarist ve besteci Paco de Lucia, yarın CRR Konser Salonu'nda sahne alacak. Flamenko müziğinin en önemli gitaristlerinden kabul edilen Lucia, dünya turnesi kapsamında İstanbul'da da müzikseverlerin karşısına çıkacak.

"Garanti Caz Yeşili" konserleri kapsamında Neşet Ruacan, kendi adını taşıyan grubu "Neşet Ruacan Band" ile yarın Living Room Art Cafe'de cazseverlerle buluşacak.

Davulda Deniz Dündar, bas gitarda Deniz Kançelik ve vokalde Evrim Özşuca'dan oluşan gruba konserde, gitarist Uluğ Özkan eşlik edecek.

8. Uluslararası Şiirİstanbul Festivali

8. Uluslararası Şiirİstanbul Festivali, 1-4 Haziran tarihlerinde kentin çeşitli mekanlarında düzenlenecek.

Tarih ve Toplum Bilimleri Enstitüsü Derneğince düzenlenen ve bugüne kadar 67 ülkeden 181 yabancı ve 300'ün üzerinde yerli şairi ağırlayan festivale, bu yıl 17'si yerli ve 12'si yabancı 39 şair katılacak.

Festivalde, Suriye'den Abdüsselam Hallum, Mısır'dan Ahmed El Şahavi, Fas'tan Ayşe Basri, Romanya'dan Carolina Ilica ve Dimitru M.Ion, Filistin'den Gassan Zaqdan ve Hanan Awwad, Sırbistan'dan Sanja Domazet, Bulgaristan'dan Sasho Serafimov, Fransa'dan Jean-Luc Pouliquen ve Makedonya'dan Katice Kulavkova ile Türkiye'den ise Ahmet Ada, Aydan Yalçın, Ayten Mutlu, Arife Kalender, Ertan Mısırlı, Özcan Ünlü, Sina Akyol ve Şükran Belen'in de aralarında bulunduğu şairler, şiirlerini okuyacak.

Şiir dinletisi, genç şairler ve geleneksel kadın şairler buluşması, sergi, panel, ödül töreni, atölye çalışmaları ve okul etkinliklerinin yer alacağı festivalin açılışı, Timur Selçuk ve kızı Hazal Selçuk'un 1 Haziran'da Aya İrini Müzesi'nde vereceği konserle yapılacak.

Sahne sanatları

İstanbul Devlet Opera ve Balesi (İDOB) oyuncuları Kadıköy Süreyya Operası'nda yarın "Afife" adlı iki perdelik modern baleyi, 5 ve 6 Haziran'da "Şen Dul" adlı iki perdelik opereti sahneleyecek.

Craft Tiyatro'da yarın "Uğrak Yeri", Gri Sahne'de "Felaket", Barış Manço Kültür Merkezi'nde yarın "Faust", Sahne 3'te "Ben, Nazım, Yaşarken ve Ölürken...", Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi'nde yarın "Kösem Sultan", Trump Towers Mall'da 1 Haziran'da "Antonius ile Kleopatra" ve 2 Haziran'da "Kaplumbağa", Ali Paşa Hanı'nda 2 Haziran'da "Yaşamaya Dair" adlı oyunlar izlenebilecek.

Çocuklar için

Circo Italiano, yarın, 1, 2, 4, 5 ve 6 Haziran'da Carrefour İçerenköy AVM'de olacak.

İzleyiciler, akıllı köpekler, trambolin şov, jonklör Gianni, vahşi aslanlar ve kaplanlar, halı şov, palyaço "Rossi", "Kafes İçinde Motor Show", Indiana Jones ve timsahlar, tüplü akrobasi gibi gösterilerle eğlenceli vakit geçirecek.

"Fareli Köyün Kavalcısı" adlı çocuk oyunu 2 Haziran'da Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi'nde, "Kurbağa Prens" adlı çocuk oyunu da 2 Haziran'da KKM Gönül Ülkü ve Gazanfer Özcan Sahnesi'nde sergilenecek.

Sergiler

"İnsanlik Halleri Karma" adlı resim sergisi, 5 Haziran'da Beyoğlu Akademililer Sanat Merkezi'nde açılacak.

Mustafa Albayrak, Aslı Altınışık, Sevinç Çiftçi, Gizem Enuysal, Süleyman Erdal, Kader Genç, Işıl Güleçyüz, Ayhan Işık, Gülistan Karagüzel, Sinem Kaya, Ekin Koç, Eylül Köksümer, Yasemin Kuşi, Sema Maşkılı, Joel Menemşe, Ahmet Merey, Ayşenur Önemci, Vasıf Pehlivanoğlu, Ercan Sert, Hülya Sözer, Evren Sungur, Halil Şentürk, Nesli Türk, Kudret Türküm, Cengiz Uğur, Özlem Üner ve Yağmur Yılan'ın eserlerinin görülebileceği sergi, 30 Haziran'a kadar ziyaret edilebilecek.

Galeri Selvin'de 5 Haziran'dan itibaren Ece Turaman'ın "Nerede Kalmıştık" adlı sergisi gezilebilecek.

Fotoğraf sanatçısı Burcu Aksoy'un ilk sergisi "00.00" 6 Haziran'da Sanatorium'da izlenime sunulacak. Sanatçının fotoğraf çalışmalarının bir toplamını içeren sergi, 13 Temmuz'a kadar ziyaret edilebilecek.

Rampa Sanat Galerisi'nde 6 Haziran'da Hatice Güleryüz'ün "Döngülerde İlerlemek" adlı sergisi açılacak.

Sanatçının yeni işlerden oluşan ve fotoğraflar, çizimler, video çalışmaları, bir heykel ve bir ses enstalasyonunun yer aldığı sergi, 13 Temmuz'a kadar açık kalacak. - İstanbul

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Franz Waxman Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title