Haberler

Ev Kiraları İkiye Katlandı

Güncelleme:

Türkiye genelinde kiralar 5 yılda ikiye katlandı. Bazı semtlerde fiyatlar uçtu. İnanılmaz artış vatandaşın cebini yakıyor.

10 yıl önce 500 liraya kiralanan eve şimdi 1.100 lira ödüyoruz. Kirada iki kattan fazla artışa sebep olarak enflasyondaki yükseliş ve Suriyeli mültecilerin etkisiyle hareketlenen iç talep gösteriliyor. Buna rağmen ülkede yıllık ortalama 5,5 milyon ev kiralanmaya devam ediyor.

500 LİRALIK KİRA 10 YILDA 1150 LİRA OLDU

Türkiye'de enflasyon, Suriyeli mülteciler ve artan talebin etkisi ile kira fiyatları hızlı yükseliyor. 10 yıl önce İstanbul'da 500 lira kira ödediğimiz eve şimdi 1.150 lira kira ödüyoruz. Daha detaylı bakıldığında ise kira artışının bölgeden bölgeye farklılık gösterdiği ortaya çıkıyor.

HANGİ SEMTTE NE KADAR ARTTI

Nitekim 2010'da Avcılar'da 550 lira olan ortalama kira bedeli şimdi 900 liraya ulaşmış durumdayken, Bağcılar'da 525 lira olan kira şimdi 1.150 lira. Beylikdüzü'ndeki 550 lira olan kira bedeli şimdi 1.050 lira seviyesinde. Bahçelievler'de 675 lira olan kira ise 1.350 liraya yaklaştı. Türkiye'de 100'e yakın bayii ile emlak sektörünün nabzını tutan Altın Emlak'ın araştırmasına göre İstanbul'da kira bedelleri birçok ilçede ikiye katlandı.

SURİYE ETKİSİ

"Özellikle son 3 yıldaki bu artış trendinde Suriyelilerin büyük etkisi oldu. Nisan 2011 döneminden bu yana Suriye'den Türkiye'ye 600 bini aşkın mülteci geldi. Yalnızca İstanbul'da 150 bine yakın Suriyeli bulunuyor. Bu da kiralama talebinde büyük bir yoğunluğa ve dolayısıyla ciddi bir fiyat artışına neden oluyor." diyen Altın Emlak Genel Müdürü Hakan Erilkun, "Özellikle İstanbul'da Beylikdüzü, Başakşehir gibi yoğun rağbet gören noktalarda fiyatlardaki artışın en az yüzde 15'lik kısmı Suriyelilerin taleplerinden kaynaklanıyor." diye konuştu.

TÜRKİYE'DE YILDA 5,5 MİLYON EV KİRALANIYOR

2014 yılında Türkiye genelinde 7,6 milyon kiralık ev ilanı verildi. Sadece 2014 ilk yarısında verilen ilan sayısı ise 4,5 milyonu yakaladı. Bu sebeple kiralama piyasasının emlak sektörünün kalbi olduğunu kaydeden Altın Emlak Genel Müdürü Hakan Erilkun, "En hızlı neticelenen ve en yoğun sirkülasyonun olduğu kiralama işlemleri sektörün döngüsünü sağlayan ve geleceğine ışık tutan, talep ve fiyat oranlaması ile yeni yapılaşmalara ve dolayısıyla satışlara da yön veren en önemli işlemlerdir. Bunların yüzde 20-25'inin halen piyasada olduğu hesaba katılırsa bu demektir ki yılda 5,5 milyon ev kiralanıyor." değerlendirmesinde bulundu. (Kaynak:altınemlak.com)

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

İstanbul Türkiye Suriye Memur Emlak Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 12. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak 66. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kül Masalı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda CANLI izle! Hudutsuz Sevda 28. Bölüm FOX TV CANLI izle! 19 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 19 Nisan Cuma burç yorumları nedir? Sakla Beni CANLI İzle! Star TV Sakla Beni 24. Bölüm HD CANLI izleme linki! İnci Taneleri CANLI izle! 18 Nisan İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Aldatmak canlı izle! 18 Nisan ATV Aldatmak 65. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 18 Nisan günün maçları nereden izlenir? SURVIVOR NEDEN YOK? Bu akşam Survivor yok mu? Yeni bölüm ne zaman yayınlanacak? İbrahim Hacıosmanoğlu kimdir? TFF Başkan adayı İbrahim Hacıosmanoğlu kaç yaşında, nereli? Gelinim Mutfakta çeyrek altının kim aldı? 18 Nisan Gelinim Mutfakta kim kazandı? Puan durumu nedir? Gelinim Mutfakta Rabia Kimdir? Gelinim Mutfakta Rabia kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (18)

fatihMobil-ANDROID:

ev sahipleri vermesin suriyeliye onlarında hatası çok. benim türk vatandaşm yeni evli ev bulamıyor pahalılıktan 500 tlik eve 1000 tl isteniyor. aslında en büyük hata devletin adamlar artık suriyeye bile dönmez

14
1
yanıtYanıtla
afyokMobil-ANDROID:

oylar mhp ye vatandaş uyumayin

8
6
yanıtYanıtla
sevki yigitMobil-ANDROID:

insan bu kadar nankör olur suriyedeki iç savaşı akp mi çıkardı türkiya kabul etmesseydi o zavallıları esat zulmünemi terk etseydi

4
9
yanıtYanıtla
iyifikirMobil-ANDROID:

mhp den başka çare yok gibi görünüyor

4
7
yanıtYanıtla
ahmetMobil-ANDROID:

tayyibin bir an önce gitmesi gerek tabi ke mal ve bahçeci bahçivanının

10
1
yanıtYanıtla
ABCmobilWeb@haberler.com:

Arkadaşlar ben suçu Suriyelilerde değil bu durumu fırsata çeviren güzelim paragoz yurdum insanında buluyorum. Oturdum TOKİ evlerinde 48 metrekarelik evin kirası 500 TL. Üstelik aidat hariç. Simdi sıkı durun evin sahibi ev için ödediği taksit 100 TL. Yanlış duymadınız. Üstelik bu evde 6 kişi oturuyor . Ev sahibi aradaki 400 TL lık farkı kâr olarak cebe koyuyor. İnsaf be insaf. Yüce Rabbimiz ne söylemiş. Ben ümmetimi parayla sınadım diye.

9
1
yanıtYanıtla
Ah Be KardeşimMobil-ANDROID:

bende Akepeden mehepeye geçiyorum

3
4
yanıtYanıtla
ali Mobil-ANDROID:

bende bi akp liydim istanbula geldim bu ev kiralari sirf bu suriyeliler yuzunden bu kadar artti akp suriyeli kardeslerine sahip ciksin kendi vatandasida naparsa yapsin artik oylar mhp ye

4
3
yanıtYanıtla
Vatandaş Rıza:

Isparta-Burdur, Mardin-Kızıltepe gibi birbirine yakın il ve ilçeleri birleştirerek tek il ve yönetim düzeninine koymalı, Çevresindeki en yakın şehre 150 veya daha uzak alanlarda mesela Alanya, Akşehir gibi yerlerde yeni şehirler il merkezleri kurmalıyız. 75 km içinde iki şehir yani il, 20km içinde iki ilçe olmamalıdır. Bu konuda devlet halkın isteğine göre değil, bizzat kendisi bu işe el atmalı, her köy ve ilçe hangi ile yada ilçeye yakınsa oraya tabi olmalıdır. Buraları büyük parklar, meydanlar, üniversitelerle donatmalı, İstanbul gibi şehirlerden taşınmış önemli kamu binalarını mesela üniversiteler gibi bu yeni merkezlere koymalıyız. İstanbul agır göç, yogun trafik ve fazla nufüs sorunundan kurtulsa, göçüde terse çevirebilir. Dünyada İstanbul gibi kalabalık şehirler azdır. İstanbuldaki çarpık kentleşmeye de bundan sonra çözüm bulunur.

2
3
yanıtYanıtla
off:

kirayı gectım kiralık daire bile yok

5
0
yanıtYanıtla
Tüm 18 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title