Haberler

İstanbul'da Karne Dağıtımı

Vali Şahin: "Çocuklarımıza okuma alışkanlığı kazandırıp onlara okumayı sevdirelim"

İstanbul Valisi Vasip Şahin, çocuklara okuma alışkanlığının kazandırılması gerektiğini belirterek, "Onlara okumayı sevdirelim" dedi.

Beyazıt Ford Otosan İlkokulu'nda düzenlenen karne dağıtım törenine katılan Vali Şahin, 2014-2015 eğitim ve öğretim yılının ilk döneminin tamamlandığını hatırlattı.

Şahin, kırık notu olan çocuklara tepki gösterilmemesi gerektiğini anlatarak, "Öğrencilerin eksikleri varsa, veliler ile okul idaresi ve öğretmenler karara varıp, ortak şekilde hareket etmeliler" dedi.

Öğrencilere ve velilere yarıyıl tatilini iyi şekilde değerlendirmeleri noktasında önerilerde bulunan Şahin, ebeveynlerin tatil süresince çocukların dinlenmesine, eğlenmelerine, spor yapmalarına fırsat tanıması gerektiğini dile getirdi.

Vali Şahin, çocuklara kitap dağıttıklarına da dikkati çekerek, "Çocuklarımıza okuma alışkanlığı kazandırıp onlara okumayı sevdirelim" dedi.

Şahin, okulda karne dağıtırken çocukluk hatıralarına geri döndüğünü anlatarak, "Her birimizin birinci sınıfı, unutamadığı anılarla doludur. Okulu yeni tanıyorsunuz, yeni öğrenmeye başlıyorsunuz. Çocukların heyecanı içinde kendi çocukluğumuzu da yeniden yaşamış oluyoruz" ifadelerini kullandı.

Konuşmasının ardından çocuklara karne dağıtan Vali Şahin, çocuklarla da sohbet etti. Törene İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız da katılarak, sınıfları gezdi. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Vasip Şahin Ford Otosan İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title