Haberler

İstanbul'da Karla Mücadele

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, karla mücadele çalışmaları kapsamında bin 114 araç ve iş makinesi, 5 bin 450 personelle 4 bin kilometre yol ağında vardiyalı görev yapıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, karla mücadele çalışmaları kapsamında bin 114 araç ve iş makinesi, 5 bin 450 personelle 4 bin kilometre yol ağında vardiyalı görev yapıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, belediye ekipleri şehir hayatının normal seyrinde devam etmesi için tüm önlemleri aldı.

Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) ilgili tüm birimlerin katılımıyla alarm durumuna geçti.

Yol bakım ve altyapı koordinasyon, itfaiye, zabıta, sağlık ve sosyal hizmetler, park bahçe ve yeşil alanlar, destek hizmetleri daire başkanlıkları, İETT, İSKİ, atık yönetimi, trafik, kırsal hizmetler destek, veteriner hizmetleri müdürlükleri, Beyaz Masa, İSFALT, İGDAŞ, İSBAK, Şehir Hatları, Ulaşım AŞ, İl Emniyet Müdürlüğü, Karayolları 1. Bölge Müdürlüğü, BEDAŞ, AYEDAŞ, sorumlu müdürleri, AKOM yönetim masasında 24 saat esasına göre görev yaptı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, karla mücadele çalışmaları kapsamında bin 114 araç ve iş makinesi, 5 bin 450 personelle 4 bin kilometre yol ağında olumsuzluklara karşı vardiyalı çalışıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın talimatlarıyla köylerde oluşturulan traktör kar küreme ekipleri, muhtarların sorumluluğunda kendi yollarını açıyor. 52 kilometre uzunluğundaki metrobüs yolu ise 32 araçla sürekli ulaşıma açık tutuluyor.

İETT, kar yağışları süresince vatandaşların ulaşımda sıkıntı yaşamaması için ek otobüs seferleri koydu. Metro seferleri ise sıklaştırıldı.

Ayrıca her iki yakada da etkili olan kar yağışı dolayısıyla Yol Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı ekipleri sabaha kadar küreme ve tuzlama çalışmaları yaptı. Trafikte önemli bir sorun yaşanmadı.

Ekipler sabaha kadar yolları açık tutmak için 8 bin 134 ton tuz ve 106 ton solüsyon kullandı.

Sabah 07.00 itibarıyla Tuzla-Akfırat'ta kar kalınlığı 20, Pendik, Arnavutköy, Zekeriyaköy'de 14, Beykoz, Sarıyer, Sultanbeyli'de 10, Eyüp, Bayrampaşa, Kağıthane, Küçükçekmece, Çamlıca'da 5, diğer semtlerde ise 3-4 santimetre ölçüldü.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AKOM Meteoroloji Biriminin hava tahmin verilerine göre, kar yağışının salı akşamına kadar aralıklarla devam etmesi bekleniyor.

Kaynak: AA / Güncel

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title