Haberler

İstanbul'da Kar Yağışı Öğlen Saatlerinde Şiddetini Artıracak

Güncelleme:

İstanbul'da beklenen kar yağışı, kentin yüksek kesimlerinde etkisini göstermeye başladı. Öğlen saatlerinde şiddetini artıracak kar yağışı, cuma gününe kadar devam edecek.

Beylikdüzü, Küçükçekmece ve Anadolu yakasında sabah saatlerinde kar yağışı etkili olurken kentin diğer bölgelerinde dondurucu soğuğa karşı hava açık ve güneşli. Yoğun kar yağışının öğle saatlerinde İstanbul'u etkilemesi bekleniyor.

CUMA GÜNÜNE KADAR SÜRECEK

Türkiye, Sibirya üzerinden gelen çok soğuk ve yağışlı bir hava kütlesinin etkisine girdi. Kar yağışının, cuma gününe kadar, güney bölgeler dışında tüm ülkede etkili olması bekleniyor. İstanbul'da bugün, yarın ve perşembe günleri yoğun kar yağışı görülecek. İstanbul'da sıcaklık gece -1, gündüz 1 dereceye kadar düşecek. Türkiye genelinde hava sıcaklıkları mevsim normalleri altında seyredecek. Kar yağışı, yurt genelinde cuma günü etkisini kaybedecek ve cumartesi gününden itibaren hava sıcaklığı biraz artacak.

Türkiye'de hafta sonuna kadar hava şöyle olacak:

17/18/19 ŞUBAT: Ege ve Akdeniz kıyıları çok bulutlu, Güneydoğu Anadolu yağmurlu geçecek. Diğer tüm bölgelerde, özellikle kuzey bölgelerde yoğun kar yağışı bekleniyor.

20 ŞUBAT: Trakya, Ege ve Akdeniz kıyıları çok bulutlu, Güneydoğu Anadolu ile Doğu Karadeniz yağmurlu olacak. Diğer bölgelerde kar yağışı bekleniyor. Karın şiddeti düne gore biraz azalacak.

21 ŞUBAT: Doğu Karadeniz ve Güneydoğu Anadolu'da yağmur bekleniyor. Kar yağışı, Hakkâri, Erzurum, Van ve Bitlis'te görülecek. Batı bölgeleri parçalı az bulutlu olacak. Hava sıcaklığı biraz artacak.

EĞİTİME KAR ENGELİ

Zonguldak'ta, kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar bugün tatil edildi. Meteoroloji'nin yoğun kar yağışı beklendiğini açıklaması üzerine Zonguldak Valiliği bu sabah ilk ve orta dereceli okullar için tatil kararı aldı. Ayrıca, kamuda çalışan engelli ve hamile personel de idari izinli sayıldı.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Beylikdüzü İstanbul Türkiye Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

Vasip şahinMobil-ANDROID:

Tatil edicem öğleden sonra

2
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title