Haberler

İstanbul'da Kar Yağışı Devam Edecek

Güncelleme:

Meteoroloji, İstanbul'da etkisini gösteren kar yağışının şiddetini arttıracağını açıkladı.

İstanbul'da sabah saatlerinde yağmaya başlayan kar, akşam saatlerine kadar şiddetini arttırmaya devam ederken, yüksek kesimlerde kar kalınlığı 15 cm'ye kadar ulaştı.

KAR YAĞIŞI NE KADAR SÜRECEK?

Meteroloji uzmanlarına göre; Kar yağışı İstanbul'da bu gece etkisini arttırarak devam edecek ve yarın (cuma) akşama kadar sürecek. Cuma günü hava sıcaklığının eksinin altında 2 derece olması bekleniyor.

Cuma akşamı Balkanlar'dan gelen soğuk ve yağışlı havanını İstanbul'u terk etmesi beklenirken, bu seferde hafta sonu Karadeniz üzerinden gelen yeni bir yağışlı hava dalgasının etkili olması bekleniyor. Yeni yağışlı sistem Balkanlar üzerinden gelen sistem kadar etkili olmasada İstanbul'a aralıklarla kar yağdıracak. Ancak uzmanlar uyarıyor; Hafta başından itibaren yeni bir soğuk ve yağışlı hava dalgası daha geliyor.

AKOM, ALARMA GEÇTİ

İstanbul'da etkili olmaya başlayan kar yağışı Afet Koordinasyon Merkezi'ni (AKOM) alarma geçirdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 908 araç ve iş makinesi, 2 bin 266 personel ile gün boyunca karla mücadele etti. Ani gelişen hava şartları nedeniyle bin kişilik personel kar küreme çalışmalarına takviyede bulunduğu açıklandı.

İBB'nin depolarında 254 bin ton tuz, bin 800 ton solüsyonun hazır bekletildiği, İhtiyaç halinde saatte 25 ton kapasiteli solüsyon tesislerinde üretim yapılabileceği belirtildi. Araçların, belirlenen güzergahlarda yaptıkları kar küreme ve yol açma çalışmaları, mevcut araç takip sistemi ile AKOM'dan takip edilirken, 28 ayrı noktaya yerleştirilen Buzlanma Erken Uyarı Sistemi'nden (BEUS) gelen verilerden de yararlanıldığı bildirildi.

SARIYER'DE ARAÇLAR MAHSUR KALDI

İstanbul'da etkisini sürdüren şiddetli kar yağışından dolayı Sarıyer İlçesi'nde araçlar yolda mahsur kaldı. Bahçeköy-Kilyos yolu su kemerleri mevkiinde 20 santimetreyi bulan kardan dolayı yolda ilerlemekte güçlük çeken araçlar 8 km uzunluğunda kuyruk oluşturdu.

Yoğun ihbar üzerine Bahçeköy-Kilyos yoluna çok sayıda kar küreme aracı gönderildi. Toplu taşıma araçlarından inen bazı vatandaşların, evlerine yürüyerek gittikleri görüldü. Buzlaşan yolda ilerlemekte güçlük çeken araçların yardımına vatandaşlar koştu. Bazı araçlar iteklenerek yol kenarına çekildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Karadeniz Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title