Haberler

İstanbul'da Kar Yağışı

Öğleden sonra etkisini artırarak tüm şehirde etkili olan kar yağışı nedeniyle gece yarısından sonra gizli buzlanma uyarısı yapıldı.

Kentin yüksek kesimlerinde dün başlayan kar yağışı bugün öğleden sonra etkisini artırarak tüm şehirde etkili oluyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden (İBB) yapılan açıklamaya göre, Çamlıca, Ümraniye, Çekmeköy, Hadımköy, Başakşehir, Arnavutköy, Güngören, Fatih, Eminönü, Beyoğlu, Beşiktaş, Sarıyer, Şişli ve Bayrampaşa bölgelerinde  ara ara devam eden kar yağışının gece boyu sürmesi bekleniyor.

Yağış Maslak bölgesinde yer yer gök gürültülü kar yağışı şeklinde sürdü.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı ekipleri kış çalışmalarında 2 bin 493 personel ve 1028 araç ile karla mücadele çalışmalarında görev yapıyor.

Gizli buzlanma tehlikesi

Ana arter ve çevre yollarında 76 çekici ve kurtarıcı araç bekletiliyor. Çalışmalarda olumsuzluklara karşı 1915 ton tuz, 32 ton solüsyon ana arterler başta olmak üzere ihtiyaç duyulan yerlerde kullanılıyor.

Meteoroloji uzmanları gece yarısından sonra ise gizli buzlanma olacağı, sürücülerin özellikle viyadük ve köprülerde daha dikkatli olması gerektiği konusunda uyardı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin oluşturduğu "Köy Tim"leri de muhtarların kontrolünde, kar kürüme aparatlı traktörlerle köy yollarını açık tutuyor.

Zeytinburnu İBB Spor Salonu'nda misafir edilen 472 evsizin 24 saat boyunca her türlü ihtiyacı karşılanıyor.

Hastanelerin acil servisleri, iskeleler ve trafikte bekleyen sürücüler için de sıcak içecek, çorba ve su servisi yapılıyor. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Çekmeköy Ümraniye Çamlıca Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title