Haberler

İstanbul'da Kar Esareti! Metrobüs Seferleri Durdu

Güncelleme:

İstanbul'da özellikle akşam saatlerinde etkili olan yoğun kar yağışının ardından İstanbul'da trafik adeta felç olurken, Beylikdüzü-Avcılar arasında metrobüsler durdu.

İstanbul'da yoğun kar yağışı sonrası iş çıkışı trafik adeta felç oldu.

Akşam iş çıkışı evlerine gitmek isteyen İstanbullular büyük sıkıntı yaşadı. Kar yağışının etkili olduğu Avrupa yakasında metrobüsler hareket etmekte zorlandı. Beylikdüzü'ne giden metrobüsler Avcılar'da durdu. Yüzlerce insan metrobüsler içinde bekledi.. Bazı yolcular ise metrobüsten inip yürüyerek yollarına devam etti. Zincirlikuyu yönüne giden metrobüsler ise Beylikdüzü durağında kontak kapattı.

METROBÜS ÇALIŞMADI, VATANDAŞ YÜRÜMEK ZORUNDA KALDI

İstanbul'da akşam saatlerinde etkisini artıran kar yağışı ulaşımda aksamalara sebep oldu. Zaman zaman tipi şeklinde yağan ve şiddetini artıran kar yağışı yüzünden metrobüs seferleri aksadı. Bazı metrobüsler yolda kaldı. Duraklar metrobüs bekleyen vatandaşlarla doldu. Dakikalarca bekledikleri metrobüs gelmeyince onlarca vatandaş çareyi yürümekte buldu. Metrobüs duraklarındaki yoğunluk ise dikkat çekti.

İSTANBUL TRAFİĞİ FELÇ OLDU

İstanbul'da şiddetli kar yağışı trafikte olumsuzluklara yol açtı. Görüş mesafesinin düşmesi ve yollardaki buzlanma sebebiyle araçlar ilerlemekte güçlük çekti.

Sabah saatlerinden itibaren devam eden kar yağışı zaman zaman tipiye de dönüşerek etkisini artırdı. Kar yağışı sebebiyle trafik E-5'te kilitlendi. Boğaziçi Köprüsü istikametinde trafik durdu. Kilometrelerce araç kuyrukları oluştu. Metrobüs yolu da sık sık tuzlandı.

"2 SAAT BULUNDUĞUNUZ YERDE KALIN"

Ünlü trafik uzmanı Murat Kazanasmaz da twitter hesabından vatandaşları uyardı. Kazanasmaz "Şu anda neredeyseniz en az 2 saat orada kalın. Dışarıya çıkarsanız orada da kalacaksınız" mesajını takipçileriyle paylaştı.

TEM'DE ARAÇLAR ADIM ADIM İLERLİYOR

Yoğun kar yağışı nedeniyle sürücüler zor anlar yaşadı. Ana arterlerin tamamında trafik durma noktasına gelirken, araçlar adım adım ilerledi.

Trafiğin en yoğun olduğu yer ise TEM Otoyolu. Her iki istikamette de araçlar yoğun tipi yağışı altında güçlükle ilerledi.

ÇOK SAYIDA KAZA OLDU

TEM Otoyolu, Celaliye Mevkii'nde etkili olan kar ve tipi zincirleme kazalara neden oldu. Çok sayıda aracın karıştığı kaza sonrası yol ulaşıma çift yönlü kapandı.

Kazayla ilgili açıklama yapan İstanbul Valisi Vasip Şahin "TEM Otoyolu, Celaliye mevkiindeki kazaya 25-30 araç karıştı. 5 kişi yaralandı" dedi.

TEM'İN EDİRNE YÖNÜ ULAŞIMA KAPANDI

Zincirleme kaza nedeniyle TEM Otoyolu'nun Edirne istikameti ulaşıma kapandı. Trafik ekipleri, küçük araçların emniyet şeridinden geri dönmesini sağlarken, araçlar 7 kilometre mesafedeki Kumburgaz üzerinden E-5 Karayolu'na yönlendirildi.

Bu arada, kaza yapan araçların içinde sıkışan sürücüler ve yolcular da itfaiye ekiplerinin gelmesini bekliyor.

Öte yandan, TEM Otoyolu'nun İstanbul istikamenin açık olduğu, ancak trafiğin kontrollü olarak verildiği gözleniyor.

TAKSİM'DE GÖZ GÖZÜ GÖRMÜYOR

İstanbul'da sabah başlayan kar yağışı akşam saatlerinde etkisini artırarak devam ediyor. Taksim'de yoğun kar yağışı vatandaşlara zor anlar yaşatıyor. İnsanlar tipi şeklinde bastıran kardan yürümekte zorlanırken adeta göz gözü görmüyor. Vatandaşlara kar nedeniyle yürümekte zor anlar yaşıyor. Görüş mesafesi ise iyice düştü.

İSTANBUL'DA KAR KALINLIĞI

İstanbul'da sabah saatlerinde başlayan kar yağışı sürerken, Çatalca ve Hadımköy'de kar kalınlığı 20 santimetre ölçüldü.

HADIMKÖY'DE 20 CM

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 1. Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, saat 17.00 itibarıyla kar yüksekliği Çatalca ve Hadımköy'de 20, Arnavutköy'de 15, Beylikdüzü, Başakşehir ve Esenyurt'da 10 santimetreye ulaştı.

SARIYER'DE 8 CM

Kar kalınlığı Kavacık, Kandilli ve Sarıyer'de 8, Beykoz, Aydos, Ümraniye, Çekmeköy ve Zekeriyaköy'de 5, Bağcılar, Başakşehir, Silivri ve Maslak'ta 3, Fatih, Şile, Yakacık ve Bakırköy'de 2, Kartal ve Pendik'te 1 santimetreye yükseldi.

SERVİS ARAÇLARI YOLLARDA KALDI

Akşam saatlerinde etkisini arttıran kar yağışı, okul servis araçlarına zor anlar yaşattı. Okul çıkış saatinde etkisini arttıran kar sebebiyle özellikle yokuşlarda araçlar yolda kaldı. Bir süre gidebilmek için mücadele eden araçlar, başarılı olamayınca geri dönüp başka bir güzergahı tercih etti.

THY SEFERLERİ İPTAL ETTİ

Türk Hava Yolları (THY), kar yağışı nedeniyle iç ve dış hatta 123 seferini iptal ettiğini duyurdu.

DENİZ ULAŞIMINA KAR ENGELİ

İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO), kentte etkili olan kar yağışı nedeniyle bazı seferlerini iptal etti.

İDO'dan alınan bilgiye göre, 18.30 Bandırma-Yenikapı Hızlı Feribot, 18.30 Bostancı-Yenikapı- Bandırma Deniz Otobüsü, 18.40 Kadıköy-Yenikapı-Bursa Deniz Otobüsü seferleri yapılamayacak.

Bu arada yarın da 07.00 Yenikapı-Bandırma Hızlı Feribot, 07.30 Bandırma-Yenikapı-Bostancı Deniz Otobüsü, 08.00 Bursa-Armutlu-Armutlu Tatil Köyü- Yenikapı-Kadıköy Deniz Otobüsü, 18.30 Bostancı-Yenikapı-Bandırma Deniz Otobüsü iptal edildi.

Olumsuz hava koşulları nedeniyle deniz otobüsü iç hat seferleri ile Sirkeci-Harem hattı araba vapuru seferlerinde aksamalar yaşanabildiği duyuruldu.

Şehir Hatları da Beşiktaş-Üsküdar ve Kabataş-Adalar haricindeki seferleri olumsuz hava şartları nedeniyle iptal etti.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Beylikdüzü Bandırma Avcılar Güncel Haberler

500

Yorumlar (19)

malatya rdmobilWeb@haberler.com:

Kar esaret degildir bunu ogrenin artik kar sudur rahmettir..

27
2
yanıtYanıtla
.....Mobil-ANDROID:

Adamlar boşuna yerin altından tren götürmemişler. Var bi bildikleri demek ki. Şu kadarcık Danimarka bile metro yapmaya çalışıyorsa. Bizim ne YAPMAMIZ gerek artık siz düşünün

20
1
yanıtYanıtla
fuat:

tüh be kar yagiyor kesin paralelin isidir.

12
7
yanıtYanıtla
...:

ŞU DURAĞIN HALİNE BAK. . . KENDİLERİ MERCEDESLERLE GEZİYOR, BENZİNİNİ SANA BANA ÖDETİYOR. . . OYSA BİZ. . . BÖYLE ''MAL'' GİBİ SOĞUKTA ARAÇ BEKLİYORUZ. . . HEY GİDİ ADALET. . . NERELERDESİN???

15
2
yanıtYanıtla
saturnMobil-ANDROID:

istanbul Büyükşehir yol temizleme başarısız kaldi

12
4
yanıtYanıtla
guloo:

haydi gelin koyumuze donelim bu Istanbul bizi yer bitiri . ne bu be

12
3
yanıtYanıtla
KAR ESARETi DEGiL,KAR BEREKETi,,,:

LÜTFEN;CÜMLEYi DÜZGÜN YAZALIM, , , barajlarda su kalmadi diye, nerdeyse yagmur duasina cikacagiz, , ALLAH kar göndermis, buda bir berekettir, , dua edelimde, kazasiz belasiz yagsin insallah, , amin, amin, amin, ,

15
0
yanıtYanıtla
mustafamobilWeb@haberler.com:

Kucukcekmece belediye baskani temel karadenizden sikayetciyiz nereye sikayet edilir bilmiyoruz ama adam geldiginden beri saglam yollari bozup yapti 2 kere o kadar ondada sonradan ogrendik karayollarindan para aliyomus kisacasi ne tuzlama yapti ne baska bisey geldiginden beri yatiyo 1 yildir kendisine yaptirdigi saray yavrusu belediyede

14
0
yanıtYanıtla
kapkara:

istanbulda yaşamıyorum ki Allaha şükürler olsun. .

9
2
yanıtYanıtla
ÇERKESmobilWeb@haberler.com:

HEP HÜKÜMETİN YÜZÜNDEN .....

5
3
yanıtYanıtla
Tüm 19 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title