Haberler

İstanbul'da IŞİD Operasyonu: 8 Şüpheli Polis Tarafından Yakalandı

Güncelleme:

Babası tarafından IŞİD'e katılmaları için İstanbul'a gönderilen iki çocuğunda aralarında bulunduğu 8 şüpheli polis tarafından İstanbul'da gözaltına alındı. 6 şüpheli tutuklandı.

Terör örgütü IŞİD'e katılmaları için babaları tarafından Van'dan İstanbul'a gönderildiği iddia edilen küçük yaştaki Y.A ve kardeşi Ö.A.A'nın da aralarında bulunduğu 8 şüpheli, düzenlenen operasyonda gözaltına alındı. Alınan bilgiye göre, 9 Kasım'da Van Emniyet Müdürlüğü, Ş.A'nın, oğulları Y.A ve Ö.A.A'yı IŞİD'e katılmaları için İstanbul'a gönderdiğini belirledi.

2 ÇOCUK VE BERABERİNDEKİ 6 KİŞİ YAKALANDI

Duruma ilişkin bilgi verilen İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 10 Kasım'da İstanbul 15 Temmuz Demokrasi Otogarı'na gelen 2 kardeşin kendilerini karşılayan Y.D. ile Sultangazi'de bir adrese gittiğini tespit etti. Söz konusu adrese düzenlenen operasyonda, Suriye'deki çatışma bölgelerine gitmek üzere hazırlık yaptığı belirtilen 2 çocuk ve beraberindeki 6 kişi yakalandı.

6 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edilen 6 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. İstanbul Çocuk Şube Müdürlüğüne götürülen kardeşler ise işlemlerin ardından teyzeleri G.E'ye teslim edildi. Daha önce evinde kalaşnikof silah ele geçirilen ve terör örgütü El-Kaide üyesi olduğu iddiasıyla gözaltına alınan, bu suçlara bağlı olarak 3 yıl cezaevinde kaldığı belirtilen baba Ş.A'nın ise Van Emniyet Müdürlüğü'nde verdiği ifadesinde, 2 oğlunu terör örgütü IŞİD'e katılmaları için değil, dini eğitim almaları için İstanbul'a gönderdiğini söylediği öğrenildi.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Van Emniyet Müdürlüğü Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title