Haberler

İstanbul'da İlk İftar - Eyüp

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Ebusuud İmam Hatip Ortaokulu'nun bahçesinden genel görüntü Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın'ın konuşması İstanbul'da ilk iftar Ramazan ayının ilk iftarında binlerce İstanbullu, Sultanahmet Meydanı'nda kurulan 15 bin kişilik dev sofrada oruç açtı Eyüp'te ilk iftar, binlerce kişinin katılımıyla yapıldı Sultanahmet Meydanı'nda kurulan 15 bin kişilik dev sofrada, binlerce İstanbullu iftarını yaptı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Ebusuud İmam Hatip Ortaokulu'nun bahçesinden genel görüntü

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın'ın konuşması İstanbul'da ilk iftar

Ramazan ayının ilk iftarında binlerce İstanbullu, Sultanahmet Meydanı'nda kurulan 15 bin kişilik dev sofrada oruç açtı

Eyüp'te ilk iftar, binlerce kişinin katılımıyla yapıldı

Sultanahmet Meydanı'nda kurulan 15 bin kişilik dev sofrada, binlerce İstanbullu iftarını yaptı.

Fatih Belediyesi tarafından düzenlenen program kapsamında, Sultanahmet Meydanı'nda 15 bin kişilik dev iftar sofrası kuruldu.

İlahi dinletisinin ve ezanın okunmasının ardından Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, AK Parti Fatih İlçe Başkanı Ahmet Hamdi Görk ve Fatih Kaymakamı Ahmet Ümit, Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'ndan getirilen gerçek topu, iki askerin kontrolünde ateşledi. Top atışının ardından, binlerce kişi dualar eşliğinde orucunu açtı.

İftar programına katılan bazı vatandaşlar, iftarın ardından akşam namazını kılmak için Sultanahmet Camisine gitti.

Programda konuşma yapan Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, ramazanın, Allah'ın bahşettiği nimetlerin şükrünün eda edildiği bir zaman dilimi olduğunu söyledi.

Sultanahmet'i ziyaret edecek olanlara en iyi imkanı, en iyi ortamı oluşturmak için gayret gösterdiklerini aktaran Demir, "Netice itibarıyla ramazanda zamanın, mekanın ve insanın gerçek anlamda değerini bulduğu, anlamını bulduğu yegane yerdir burası. Biz de ramazan boyunca, şu gördüğünüz sofraları her akşam Fatih'in her tarafında, değişik mahallelerinde, değişik meydanlarında ve değişik semtlerinde kurmak suretiyle sürdüreceğiz." dedi.

Eyüp'te ilk iftar

Eyüp'te Ebusuud İmam Hatip Ortaokulu'nun bahçesinde Eyüp Belediyesi tarafından düzenlenen iftar programı, Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başladı. Karagöz-Hacivat gösterisinin ardından, musiki dinletisi sunuldu.

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın'ın katıldığı iftar programında, vatandaşlara hurma, çorba, tas kebabı ve tatlıdan oluşan iftar menüsü ikram edildi. Binlerce vatandaş aynı anda oruç açmanın coşkusunu yaşadı.

İftar öncesi konuşma yapan Aydın, tutulan oruçların kabul olması dileğinde bulunarak, "İnşallah bu softalar kardeşliğimizi daha çok pekiştirecek." dedi.

Bu arada, ilk iftarını Eyüp Sultan'da yapmak isteyen vatandaşlar da Eyüp Meydanı ve çevresinde yerlere sofralar kurdu.

Oruç Baba Türbesi'nde iftar

Fatih'teki Oruç Baba Türbesi de ilk iftarını yapmak isteyen vatandaşların akınına uğradı.

İftar vakti yaklaştıkça türbeye çıkan yollarda kuyruklar oluşturan vatandaşlar, dualar etti. Demir parmaklıklarla çevrili türbenin olduğu yerde bekleyen görevliler vatandaşlardan aldıkları aldıkları cüzdan, anahtar gibi eşyaları türbeye sürerek, geri verdi.

İftar yapmak isteyenlerin türbe bahçesini doldurması üzerine sokağa taşan vatandaşlar, yerlere bez sererek iftar sofrası kurdu. Ezanın okunmasıyla vatandaşlar yanlarında getirdikleri yiyeceklerle iftarlarını yaptı.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Sultanahmet Remzi Aydın İstanbul Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title