Haberler

İstanbul'da İlk İftar

Üsküdar ve Esenler'de ilk kez oruç tutan çocuklar için iftar programları düzenledi.

Üsküdar ve Esenler'de ilk kez oruç tutan çocuklar için iftar programları düzenledi.

Üsküdar'daki bilgi evleri, çocuk akademileri ve çocuk üniversitesinde eğitim gören bine yakın öğrenci, Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi bahçesinde kurulan masalarda ilk iftarlarını yaptı.

İftar programında konuşan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Üsküdar'ın birlik, kardeşlik ve barış ilçesi olduğunu bu nedenle ilk kez oruç tutan çocukları, ramazanın birinci gününde ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirtti.

Orucun sadece açlık ve susuzluk anlamı taşımadığını, çocuklara ramazanın maneviyatını anlatmayı hedeflediklerini anlatan Türkmen, "Barış, sevgi ve kardeşliklerin pekiştiği sofralarımızda ilk günün heyecanını birlikte yaşamak, ramazanın maneviyatını içimizde hissetmek adına attığımız bu adımların ne kadar anlamlı olduğunu bir kez daha anladım. Sizler ilk orucunuzu tutunuz ve güzel bir başlangıç yaptınız. Bizlerde bu güzel başlangıcı aynı sofralarda buluşarak pekiştirmek adına sizlerin yanında olmak istedik. Masalarınıza konuk olup kısa da olsa sizlerle sohbet ettim. Aramızda her ilden arkadaşlarımız var ve ramazan ayının ilk gününden itibaren başlattığımız bu kaynaşmaların bir ömür boyu devam etmesini temenni ederim" diye konuştu.

Programın sonunda, çocuklar için çeşitli eğlenceler düzenlendi.

İlk iftar İstanbul Boğazı'nda

Esenler Belediyesi'nce düzenlenen iftar programında ise ilk kez oruç tutan çocuklar, İstanbul Boğazı'nda gemi turuna katılarak, aileleriyle birlikte iftar yaptı.

Çocuklar, Nasrettin Hoca, Keloğlan, Karagöz-Hacivat, gölge oyunları ve illüzyon gösterileriyle eğlenceli anlar yaşadı.

Görme engelli 12 yaşındaki Selman Caba'nın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan iftar programında, ezanı 15 yaşındaki Mehmet Kılınç okudu.

Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, yaptığı konuşmada, ramazan ayının ilk günün çocuklara ayırdıklarını bunu da geleneksel hale getirdiklerini kaydederek, "Ramazan ayının ilk gününde, hayatlarında ilk defa oruç tutan çocuklarımızla beraber iftar açıyoruz. Burada bin çocuk beraber iftar yaptı. Bu iftar dayanışmasıyla burada bir arada olan çocukların yıllar sonra hep hatırlayacağı bir anı olarak kalacak. Şehrimizin huzur ve umut şehri olması için ilk başlangıç noktası çocuklardır" şeklinde konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Bağlarbaşı İstanbul Üsküdar Esenler Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title