Haberler

İstanbul'da İlk İftar

Eyüp Belediyesi, Haliç kenarında 5 bin kişiye iftar yemeği verdi

Eyüp Belediyesi, ramazanın ilk gününde 5 bin kişiye iftar yemeği verdi.

Haliç kenarında, Eyüp Sultan Camisi arkasındaki Cülus Yolu'nda verilen açık hava iftar yemeğine, Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu da katıldı.

İftar yemeğine, ilçenin Silahtarağa, Esentepe ve Merkez mahallelerinde oturan vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Menüde mercimek çorbası, pirinç pilavı, tas kebabı, lokma tatlısı, hurma ve meyve suyu yer alırken, yemekler için bin 375 kilogram et, bin 100 kilogram prinç ve bin 100 kilogram lokma tatlısı kullanıldı.

Etkinlik alanında konuşan Kavuncu, ramazanların Eyüp'te bir başka güzel olduğunu, bu yıl daha da güzel geçeceğini düşündüğünü söyledi.

Eyüplülerden aldıkları güçle bu tür çalışmalar yaptıklarını belirten Kavuncu, bu güç kendilerine verildiği sürece Eyüplülere hizmete devam edeceklerini kaydetti.

Yerel seçimlere çok az kaldığını hatırlatan Kavuncu, Eyüplülerin dualarla yine kendi yanlarında olacağını ve kendilerine güç vereceğini söyledi.

Ramazanın çok güzel başladığını dile getiren Kavuncu, "Ancak Mısır'da, Suriye'de ve Filistin'de akan kanlar bizi üzüyor. Buralarda akan kanlar durduğunda, dünyadaki Müslümanların da sıkıntılarının çoğu gitmiş olur. Bu ramazanda, dualarımızla oradaki Müslümanların yanında yer alarak, onlara destek olacağız" diye konuştu.

Kavuncu, konuşmasının ardından 25. Kıtalararası Yüzme Yarışması'nda birinci olan engelli Günden Emine İntepe'ye plaket ve çiçek verdi.

Etkinlik alanındaki programda, orta oyunu, meddah ve animasyon gösterileri yapıldı.

Sanatçı Ertuğrul Erkişi'nin tasavvuf müziği eşliğinde konser verdiği açık hava iftar programı, teravih namazının ardından Mustafa Özcan Güneşdoğdu'nun Kur'an-ı Kerim tilavetiyle devam edecek. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

İsmail Kavuncu İstanbul Haliç Eyüp Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title