Haberler

İstanbul'da Görkemli Bir Şov Yapacak

Güncelleme:

2014 yılı Türkiye ve Japonya'nın düzenli diplomatik ilişkiler kurmasının 90. Yıldönümü kutlamaları kapsamında Japonların dünyaca ünlü milli modacı ve tasarımcısı Kansai Yamamoto, Ekim ayında Esma Sultan Yalısı'nda "Hello İstanbul" adı altında büyük bir gösteri gerçekleştirecek.

Yamamoto, dünyanın önemli kentlerinde yüzbinlerce kişinin katıldığı tarihe geçen şovlarıyla tanınıyor. İki ülkenin işbirliğiyle 90. yıl kutlamaları çerçevesinde düzenlenen etkinliklere Çalık Holding de katkıda bulunuyor.

Türkiye ve Japonya işbirliğiyle gerçekleştirilecek olan, Çalık Holding'in de katkıda bulunduğu etkinlik, görkemli bir koreografi ile sunulacak defileler ve moda tasarım sergilerinden oluşuyor. İstanbul'da Esma Sultan Yalısı'nda yapılacak kutlama organizasyonuna iki ülkeden aralarında politikacılar, iş adamları ve sanatçıların da yer aldığı 500 davetli katılacak. Japonların inşa ettiği Boğaziçi Köprüsü, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ve Londra ile Pekin'i demiryoluyla birbirine bağlayan Marmaray gibi mega projelerle birlikte büyük ivme kazanan Türkiye ve Japonya arasındaki dostluk temelinde kurulan köklü tarihi ilişkiler, 19. Yüzyıla kadar uzanıyor.

Boğaz'da büyük şov

Dünyaca ünlü Japon moda tasarımcısı Kansai Yamamoto'nun Boğaz kıyılarındaki Esma Sultan Yalısı'nda yapacağı büyük şov da 90. yıldönümünü unutulmaz kılacak. Çalık Holding'in desteğiyle İstanbul'a gelecek olan Kansai Yamamoto, iki ülke arasındaki 90 yıllık kültürel ve ekonomik ilişkilerin gelişmesine katkıda bulunmayı amaçlıyor. Kansai Yamamoto'nun, pek çok moda tasarımcısı ve sanatçıların katılımıyla gerçekleştireceği Japonya tanıtımı temalı 'Hello İstanbul' Projesi'nde, Asya ve Avrupa arasında kurulan kültürel köprüye de atıfta bulunulacak. Kansai Yamamoto'nun düzenlediği gösteri, basit bir kostüm defilesi olmanın ötesinde, ışık, müzik ve görüntülerin kombin edildiği oldukça cesur ve büyük ölçekli, eşsiz bir sahne şovu olacak. Sergide Türkiye ve Japonya'nın uzun soluklu dostluğuna yakışan Türk kumaşlarından oluşan tasarımlar da yer alacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden kutlamalara destek

Türk-Japon ilişkilerinin 90. Yıldönümü kutlamalarına İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile İstanbul Şehir Hatları İşletmesi de destek veriyor. Şehir hatları vapurları, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile İstanbul Şehir Hatları İşletmesi'nin katkıları ve desteğiyle geleneksel Türk ve Japon denizci bayraklarıyla donatılmış olarak 3 gün boyunca İstanbul Boğazı'nda seyredecek.

Kansai Yamamoto: İki kültür arasındaki benzerlikleri keşfettim

Türk halkının Japonya'ya duyduğu sevgiyi çok iyi bildiğini belirten Kansai Yamamoto, "Hello İstanbul Projesi" ile ilgili şunları söyledi:

"Aslında iki kültür arasında benzerliğin olduğunu keşfettim. Örneğin, Türkiye ve Japonya'nın deniz kıyılarında çok fazla balıkçılık yapılır ve tüketilir. Japonların Kimonosu ve Türklerinse Kaftanı gibi benzerlik gösteren boyutlu dikiş yöntemleri olan yöresel kıyafetleri vardır. Bunun gibi birçok örnek gösterilebilir. 2014 Türkiye – Japonya Diplomatik ilişkileri 90. Yıldönümündür. Bu harika fırsatı değerlendirerek, Japon geleneksel denizci bayraklarıyla Asya ve Avrupa'yı bağlayan vapurları süsleyip Japonya ve Türkiye'nin 'Friend-Ship' yani dostluk simgesini yaratmak, ve kostüm defilesinde müzik ve tekstilden modern Japon kültürü hissettirebilmek benim umudumdur. Türkiye ve Japonya'nın dostluğunun devamı dileğimle bu projeyi hediye ediyorum."

Onun gösterilerine yüzbinler katılıyor

Kansai Yamamoto, benzersiz avant-garde moda tasarımları ile dünyadaki trendlere duyarlı genç nüfus arasında oldukça popüler bir modacı. Kansai Yamamoto, 1974'te katıldığı Paris Koleksiyonu ve 1970'teki New York Koleksiyonundan sonra Paris, Milano, New York ve Madrid'i de içeren tüm dünyadaki birçok ana şehirlerde "Boutique Kansai"leri bulunan, tüm dünyada izlenen ve tarihe geçen görkemli şovlara imzasını atan dünya çapında bir tasarımcı. Yamamoto, 1992'den bu yana Moskova Kızılmeydan'da, Hanoi'de, Yeni Delhi'de, Bali'de ve Tokyo'da yüzbinlerce kişinin katıldığı süper şovlarıyla tanınıyor.

Kaynak: Bültenler / Dünya

Çalık Holding Türkiye Japonya Moda Kültür Sanat Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title