Haberler

İstanbul'da Etkili Lodos

Haber-kamera: İhsan DÖRTKARDEŞ-DHA

İstanbul'da akşam saatlerinde saatteki hızı 40 kilometreyi bulan rüzgar ve denizdeki lodos etkili oldu. Meteoroloji yurdun önemli bölümünü bu akşamdan itibaren lodosun etkileyeceğini belirterek uyarıda bulundu.

Marmara Denizi'ndeki lodos nedeniyle İstanbul'un kıyı şeridini dalgalar dövdü. Meteoroloji, İstanbul'daki rüzgarın hızını 40 kilometre olarak açıklarken Avcılar başta olmak üzere sahil şeridinde yürümek isteyenler kayalıkları aşan dalgalardan ıslanmamak için kendilerini korumak zorunda kaldı. Avcılar Ambarlı'daki balıkçı tekneleri de etkili lodostan etkilenmemek için açılmadı. Martılar dalgalarla yüzeye çıkan balıkları avlamak için sürekli alçaktan uçtu.

METEOROLOJİ UYARDI

Meteoroloji bu akşam saatlerinden itibaren yarın sabah saatlerine kadar Marmara'nın doğusunda kalan İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa ve Bilecik ile Batı ve Orta Karadeniz'de Düzce, Bolu, Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu ve Sinop, Samsun, Çorum, Amasya ve Tokat ile İç Anadolu'nun kuzeybatı kesimlerinde Eskişehir, Ankara ve Çankırı rüzgarın güneybatı yönlerden (lodos) hızını artıracağını bildirdi. Meteoroloji rüzgarın kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde saatteki hızının 50-80 kilometre esmesinin beklendiğini vurgulayarak "Meydana gelebilecek olumsuzluklara (çatı uçması, ağaç ve direklerin devrilmesi, baca gazı zehirlenmeleri, ulaşımda aksamalar) karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" uyarısını yaptı.

Görüntü Dökümü:

Avcılar Sahili'ndeki dalgalardan görüntüler

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Marmara Denizi İstanbul Avcılar Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title