Haberler

İstanbul'da En Fazla Riskli Bina Kadıköy'de

Güncelleme:

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca yürütülen kentsel dönüşüm çalışmalarında en fazla riskli bina, İstanbul'un Kadıköy ilçesinde tespit edildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan edinilen bilgiye göre, kentsel dönüşüm kapsamında vatandaşların başvurusuyla ülke genelinde şimdiye kadar yaklaşık 175 bin konut ve iş yerinin riskli olduğu belirlendi.

Riskli binaların yaklaşık üçte ikisi, İstanbul'da tespit edildi. Risk tespiti yapılan 101 bin 728'i konut ve 14 bin 445'i iş yeri olmak üzere 116 bin 173 bağımsız birim, İstanbul'da bulunuyor.

HANGİ İLÇE NE KADAR RİSKLİ?

Yapılan çalışmalara göre, İstanbul'da riskli konut ve iş yeri tespitinde Kadıköy başı çekiyor. Kadıköy'de 20 bin 406'sı konut, bin 889'u iş yeri olmak üzere 22 bin 295 birimin risk altında olduğu belirlenirken, bu ilçeyi 7 bin 606 birimle Maltepe, 7 bin 152 birimle Esenyurt takip ediyor.

BAŞAKŞEHİR'DE BİR KONUT RİSKLİ

İstanbul'da dönüşüme en ilgisiz kalan ilçe ise Başakşehir oldu. Bu ilçede sadece bir konutta risk tespiti yaptırıldı. Başakşehir'i 7 bağımsız birimle Adalar ve 30 birimle Şile izledi.

İstanbul'un ilçelerinde tespit edilen riskli bağımsız birim sayıları şöyle:

Kadıköy 22 bin 295,
Maltepe 7 bin 606,
Esenyurt 7 bin 152,
Ümraniye 5 bin 875,
Küçükçekmece 5 bin 812,
Kağıthane 5 bin 740,
Bahçelievler 5 bin 538,
Kartal 5 bin 23,
Bağcılar 4 bin 347,
Eyüp 4 bin 132,
Esenler 3 bin 438,
Üsküdar 3 bin 267,
Bakırköy 3 bin 189,
Sancaktepe 3 bin 74,
Çekmeköy 2 bin 796,
Şişli 2 bin 782,
Sultangazi 2 bin 601,
Bayrampaşa 2 bin 551,
Pendik 2 bin 439,
Zeytinburnu 2 bin 386,
Ataşehir 2 bin 307,
Gaziosmanpaşa bin 830,
Fatih bin 527,
Avcılar bin 502,
Beylikdüzü bin 403,
Beşiktaş bin 226,
Beyoğlu bin 212,
Güngören bin 90,
Tuzla 991,
Arnavutköy 289,
Büyükçekmece 243,
Sarıyer 194,
Silivri 146,
Çatalca 47,
Beykoz 44,
Sultanbeyli 41,
Şile 30,
Adalar 7,
Başakşehir 1.

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Başakşehir İstanbul Maltepe Kadıköy Emlak Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (9)

1. Şuppiluliuma nın torunu:

Evet yeni rant kapıları aralamak için uyduruktan tespitler başlamış hemde sanki bizi çok seviyormuşda iyiliğimizi istiyormuş MESKESİYLE

6
4
yanıtYanıtla
AHİİBABA:

KENTSEL DÖNÜŞÜMDE PASTANIN EN BÜYÜK DİLİMİ KADIKÖYDE. . EE DURMAK YOK YOLA DEVAM. . .

2
3
yanıtYanıtla
M.Doğan:

siz bir de sküdar ı görün sağlam bir deprem olsa Allah yardımcımız olsun.

3
1
yanıtYanıtla
recep:

deprem bahane rat ve yolsuzluk hırsızlık şahane yan cebe koy demek allah belanızı veri

2
2
yanıtYanıtla
gül:

deprem bahane rat içinse kurban olduğum allah belanızı veri gari banın evimız paşımıza yıktınız allah ta siz evinzı başınıza yısın tayıp paran pulun var çok şükür biz garıbanınde allahmız var

2
2
yanıtYanıtla
44lü:

deprem bölgesindeyiz her an olma ihtimali yüksek tabiki

2
0
yanıtYanıtla
tarık:

kadıköy ile yan ilçeleri fark çok yanlı haber bu chp değilim ama bu kadarda olmaz

1
0
yanıtYanıtla
erhan ali okur:

Böyle bir tehlike varken neden büyükşehir istediği yere istediği kat müsadesini verirken Kadıköyde bu kadar eski yapı varken neden imarı bir kat arttırmazlar , yakın zamanda deprem olsa bunun vebalini nasıl ödeyecekler .

0
0
yanıtYanıtla
Av Atalay zorgunçmobilWeb@haberler.com:

nasıl bi ülkede yaşadığımız belli insan Değeri yok sen kadiköy riskli diyosun ama hiç bi faliyet yok neyi bekliyorsun sınavdaki gibi 300 insanmı ölsün senin işin yandaşını korumak değil ülkeni koruyacaksın kenstsel dönüşümü hıZlandırCaksın

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title