Haberler

İstanbul'da 'Demokrasi Nöbeti' -

Haber: Cem TURSUN Kamera: İstanbul DHA

İstanbul'da alanlarda 'Demokrasi Nöbeti' sürdü. Taksim Meydanı, Kısıklı, Esenyurt, Sultanbeyli, Zeytinburnu, Saraçhane, Esenler ve Bağcılar'da toplanan binlerce kişi ellerinde Türk bayraklarıyla darbe girişimini bu gece de protesto edip 'Demokrasi Nöbeti'ne devam etti. Saraçhane'deki demokrasi nöbetinde konuşan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "O hain çeteler en ağır şekilde cezalarını bulacak" dedi.

"BU KANSER HÜCRELERİ KAMU KURUMLARINDAN TEMİZLENENE KADAR OPERASYONLAR DEVAM EDECEK"

Taksim'deki demokrasi nöbetinde konuşan Eski Başbakan Yardımcısı ve AK Parti Ankara Milletvekili Ali Babacan da "Güçlü liderlik, sapasağlam bir halk ve Allah'ın yardımı da ulaşıncaaşamayacağımız hiçbir güçlük yok. Bu millet, içeriden, dışarıdan her türlüdüşmana karşı duracağını dünya aleme ilan etti. İçerideki düşmanı bazen ayırtetmek zor olabiliyor. Bu hainler, bu devlete ne kadar düşman olduklarını gösterdiler. Bu hain terör örgütü, bu terörist başı, kendilerine emanet edilen, milletin vergisiyle alınan silahları, nasıl millete çevirttiğini herkes gördü.Şundan hiç kuşkunuz olmasın, bunlar en ağır şekilde cezalandırılacaklar. Operasyonlar başladı ve devam ediyor ve devam edecek. Ta ki bu kanser hücreleri kamu kurumlarından temizlenene kadar" dedi.

"3 ÇOCUĞUM O GECEYE DEDELERİYLE BİZZAT ŞAHİT OLDULAR"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Esra Albayrak'da Kısıklı'daki demokrasi nöbetine katılan vatandaşlara seslendi. Albayrak, "Hepinize çok teşekkür ediyorum. Böyle cesur ve fedakar bir milletin parçası olmaktan duyduğum gururu ifade edemem. Hep 'Vatan millet, Sakarya' deriz ya işte o gece Vatan ne demekmiş bilfiil öğrendik. Bayrak ne demekmiş bayrak için bedel ödemek ne demekmiş herhangi bir parti taassubu olmadan, etnik fark olmadan, kadın erkek demeden, yaşlı genç demeden mücadele etmek ne demekmiş gördük öğrendik. 3 çocuğum var, O geceye dedeleriyle bizzat şahit oldular. Allah'a hamd ediyorum ki onlara anlatacağımız bir cesaret hikayemiz var" diye konuştu. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de, 15 Temmuz gecesi Gaziantep'de yaşadıklarını anlattı.

"CUMHURBAŞKANIMIZ İSTANBUL'A GELDİ VE BU DARBEYE YUMRUĞUNU İNDİRDİ, BU SÜRECİ DE BİTİRDİ"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ise Kısıklı'da halka seslenerek, "15 Temmuz, son yüzyıllık tarihimizde en önemli, en hayati ve en kritik akşam olarak sizlerin tarihi ve efsanevi duruşunuzla bu milletin tarihine altın bir sayfa olarak geçti. Benim için evlatlarım için bu ülkenin son yüzyılda çıkardığı en büyük liderin yanında ona eşlik etme şerefini nail ettiği için rabbime hamdediyorum. Bize ve tüm ailemize zerre korku ve endişe kalbimize salmadı. Dimdik ve cesur bir şekilde bu millete, size yakışır şekilde Cumhurbaşkanımız sağsalip, sapasağlam İstanbul'a geldi ve bu darbeye yumruğunu indirdi, bu süreci de bitirdi" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Esenyurt İstanbul Kısıklı Taksim Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title