Haberler

İstanbul'da 'Demokrasi Nöbeti'

Haber: Erhan TEKTEN- Kamera: İstanbul DHAİstanbul'da alanlarda 'Demokrasi Nöbeti' sürüyor.

Haber: Erhan TEKTEN- Kamera: İstanbul DHA

İstanbul'da alanlarda 'Demokrasi Nöbeti' sürüyor. Taksim Meydanı, Kısıklı, Zeytinburnu, Saraçhane, Bayrampaşa, Esenler ve Bağcılar'da toplanan binlerce kişi ellerinde Türk bayraklarıyla darbe girişimini bugün de protesto edip 'Demokrasi Nöbeti'ne devam etti.

Kısıklı'daki Demokrasi nöbetine katılan vatandaşlara seslenen eski Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, 15 Temmuz gecesi bir destan yazıldığını söyledi. Bağış, "Türk milletinin demokrasi ve insan haklarına sahip çıktığına işareteden Bağış, şunları kaydetti: "Bu paralel ihanet çetesi, bir asalak gibi bu milletin kanını emdi. Gün geldi 'himmet' adı altında milletten zorla haraç topladı. KPSS sorularını çaldı, beynini yıkadıkları gençleri devlete soktu. Ömrünü terörle mücadeleye vermiş komutanlarımıza iftira atıp, 'darbeci' deyip onları içeri attırdı. 17Aralık'ta Sayın Cumhurbaşkanı ve yakın çalışma arkadaşlarına kumpas kurdu veiftira attılar, montajlar yaptılar. Gönül isterdi ki bunların ne kadar kumpasçı, yalancı ve iftiracı olduklarını görmek için bu kadar şehit vermeseydik ama 15 Temmuz'da sizin vergilerinizle alınmış uçaklarla sizin Meclisinizi vurdular amabu millet, bu ülkeyi bir avuç haşhaşiye yedirmedi" dedi.

Medipol Başakşehir Futbol Takımı oyuncuları da 'Demokrasi nöbeti'nde yer aldı. Takımın teknik direktörü Abdullah Avcı, "Bu yolda şehit olan vatandaşlara, Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Avrupa Birliği Egemen Bağış İstanbul Taksim Politika Güncel Haberler

title