Haberler

İstanbul'da Çalıntı Otomobil Satan Çete Çökertildi

Güncelleme:

İstanbul'da hırsızlardan aldıkları çalıntı otomobillerin şase numaralarını, kaza yapmış aynı model araçlarla değiştirerek sahte belgelerle pazarlayan çete üyesi 9 kişi polis tarafından yakalandı. Şüphelilerle birlikte aynı yöntemle çalınıp satılan 34 otomobil ile çalıntı otomobillere ait olduğu tespit edilen çok sayıda parça ele geçirildi. Mahkemeye sevk edilen çete üyelerinden 4'ü tutuklandı.



ÇALINTI ARAÇLARI 2 İLE 5 BİN LİRAYA ALIYORLARMIŞ

Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri ihbar üzerine, çalıntı otomobillerin şase ve motor numaralarını değiştirerek satan bir şebekenin peşine düştü. Yaklaşık 2 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından şebekenin çalıntı araçları hırsızlardan 2 bin ile 5 bin lira arasında değişen fiyatlarda satın aldıkları tespit edildi. Daha sonra bu araçlara, kaza sonrası kullanılmaz hale gelen aynı model ve renkteki araçların motor ve şase numaralarının yerleştirildiği öğrenildi. Şüphelilerin çaldıkları otomobilleri, sözde kaza yapmış araçları tamir ettirmiş gibi sahte evraklarla pazarladıkları belirlendi. Polisin takibi sonucu kimlikleri belirlenen 9 çete üyesini yakalamak için önceki gün operasyon yapıldı

34 ÇALINTI OTOMOBİL ELE GEÇİRİLDİ

Oto hırsızlık Büro amirliği tarafından İstanbul'un Kadıköy, Maltepe, Avcılar, Üsküdar, Küçükçekmece, Eyüp ilçelerinde ve Kocaeli ilinde yapılan baskınlarda 9 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerle birlikte çalındıktan sonra motor ve şase numaraları değiştirilen 34 otomobil ele geçirildi. Ayrıca çalıntı araçlara ait olduğu tespit edilen onlarca parçanın da bulunduğu belirtildi.



ÇALINTI OTOMOBİLLER SAHİPLERİNE VERİLECEK

Şüphelilerle birlikte ele geçirilen motor ve şasi numaraları değiştirilmiş 34 otomobil Kağıthane'de bulunan bir otoparka çekildi. Bu otomobillerde yapılacak incelemenin ardından gerçek sahipleri tespit edildikten sonra teslim edilecekler.

Poliste işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 4'ü tutuklanarak cezaevine gönderildi. 5 Şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.




Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Otomobil Yaşam Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak? Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı?
500

Yorumlar (2)

Adınızı Yazın:

Benimde bir aracım çalındı 2014 aralık ayında izmir çeşmeden karakola savcılığa bimer e fox ana habere de verdık çalanların işkalide belli 477 dosyası olan ve 33 yakalanması bulunan şahıs halan elini kolunu sallayarak dolaşıyor. bu şahıs arabayı çaldıktan sora 2 ay benle irtibattaydı para gonder yerini soyleyeyim diyordu savcılığa bildiriyoruz telefon numarasını sinyal takipi yapılsın diye malesef sinyal takibini bu tip suçlarda yapamıyoruz denildi ve halan arabam yok bizim adalet sistemimizin açıkları bu ınsanlara güven veriyor çok üzgünüm bu duruma.

0
0
yanıtYanıtla
ayhankosemobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Tesekkurler birde su serevsizleri tv lerde canli olarak yayinlarsaniz biz vatandaslarda kimlerin hirsiz oldugunu bilsek

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title