Haberler

İstanbul'da "Bereket Ormanları" Projesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğünde Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı desteğiyle gerçekleştirilen "Bereket Ormanları" projesinin İstanbul ayağı hayata geçirildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğünde Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı desteğiyle gerçekleştirilen "Bereket Ormanları" projesinin İstanbul ayağı hayata geçirildi.

Ayazağa Mahallesi Ayazağa Yeni Mezarlığı yanında yer alan fidan dikim alanındaki programda, Ankara'da düzenlenen ve Emine Erdoğan'ın da katıldığı tören görüntülü olarak yansıtıldı.

Etkinliğe eşi Şeyma Şahin ile katılan İstanbul Valisi Vasip Şahin, ormancılığın önemine vurgu yaparak, bu alanda çalışanların hayırlı bir sezon geçirmelerini temenni etti.

Projenin önemli katılımcıları ve destekçileri olduğunu belirten Şahin, etkinliğin başrolünde gönül elçilerinin bulunduğunu söyledi.

Şahin, projenin İstanbul ayağında ilk etapta 4 bin fidanın toprakla buluşacağını dile getirerek, "Biz bugün başlangıcını yapıyoruz. Bundan sonrası, çalışma ve emek onlara ait olacak. Gönül elçilerinin yaptıkları bu faaliyet, bundan önce yaptıklarının tamamlayıcısı niteliğinde. Çünkü onların asıl bir araya gelme amaçları, çocuklarımıza sahip olmak, onlara himaye ve koruma şemsiyelerini sunmak. Bunu 3 yıldır başarıyla yürütüyorlar" diye konuştu.

Vali Şahin, Türkiye'de zannedilenin aksine orman varlığında önemli bir artış olduğuna dikkati çekerek, şunları söyledi:

"Son 12 yılda orman varlıklarımız yüzde 20'nin üzerinde arttı. İnşallah Orman ve Su İşleri Bakanlığımızın hedefi, bunu yüzde 30'lar seviyesine çıkarmaktır. Bu, dünya ortalamasında bizim açımızdan iyi bir noktadır. Ülkemiz kuzey yarım kürede kurak bir kuşakta yer almaktadır. Dolayısıyla buradaki gayretler hem toprağın korunması hem de erozyonun önlenmesi noktasında önemli bir faaliyet."

İstanbul Orman Bölge Müdürü Zekeriya Mere ve İstanbul Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Önal İnaltekin'in konuşmalarından sonra Ankara ile canlı bağlantı yapıldı.

Emine Erdoğan ile Şeyma Şahin'in dilek ve temennilerinin ardından fidan dikim etkinliği gerçekleştirildi.

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Emine Erdoğan Şeyma Şahin İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title