Haberler

İstanbul'da Balkan Medya Grup Çalıştayı

İstanbul'da Balkan Medya Grup Çalıştayı Batı Trakya Türkleri Derneği Başkanı Necmettin Hüseyin: "Balkanlar demografik ve coğrafi yapısıyla Avrupa'nın en gözde bölgelerinden bir tanesidir"İSTANBUL - Bir çok Balkan ülkesinden çok sayıda medya yetkililerinin bir araya geldiği Balkan Medya...

İstanbul'da Balkan Medya Grup Çalıştayı

Batı Trakya Türkleri Derneği Başkanı Necmettin Hüseyin: "Balkanlar demografik ve coğrafi yapısıyla Avrupa'nın en gözde bölgelerinden bir tanesidir"

İSTANBUL - Bir çok Balkan ülkesinden çok sayıda medya yetkililerinin bir araya geldiği Balkan Medya Grup Çalıştayı toplantısı Avcılar'da gerçekleştirildi.Toplantıya katılan Batı Trakya Türkleri Derneği Başkanı Necmettin Hüseyin, "Balkanlar demografik ve coğrafi yapısıyla Avrupa'nın en gözde bölgelerinden bir tanesidir" dedi.

Birçok Balkan ülkesinden çok sayıda medya yetkililerinin bir araya geldiği Balkan Medya Grup Çalıştayı toplantısı Avcılar Deniz Köşk Sosyal Tesisleri'nde gerçekleştirildi. Toplantıya AK Parti İstanbul Milletvekili Hüseyin Bürge, Tek Rumeli Televizyonu Yönetim Kurulu Başkanı Atilla Baykal, Batı Trakya Türkleri Derneği Başkanı Necmettin Hüseyin, Balkan ülkelerinden Türkiye'ye gelen çok sayıda medya yöneticileri vesivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı. Toplantıda Balkan ülkeleriyle iş birliği içerisinde yapılabilecek çalışmalar ve bu çalışmaların kapsamı masaya yatırıldı.

"Balkan coğrafyasına Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte gittim"

Toplantının düzenlenmesinden emeği geçen herkese emeklerinden dolayı teşekkür ettiğini dile getiren AK Parti İstanbul Milletvekili Hüseyin Bürge, "Dünyanın en güzel yerleri olarak gördüğüm bu topraklara itiraf ediyorum Balkanlardan gelmiş bir ananın babanın evladı olarak Balkan coğrafyasına Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte gittim. Çok önemli bir iş yapıyorsunuz çünkü benim hayallerimde olan işi yapıyorsunuz. Bayrampaşa Belediye Başkanlığım döneminde bütün Balkan coğrafyasında Belediye Başkanları Birliği'ni kurmuştuk. İki dönem başkanlık ettim ve çok da güzel olduğunu düşünüyorum. Ben medya gruplarının birbirinden istifade edebileceği çok önemli şeyler olduğunu düşünüyorum. Birlikte güçlü ve yürekli seslerinizin çıkacağını sadece Balkanlara değil bütün dünyaya ulaşacak sesleriniz için sizi yürekten tebrik etmek istiyorum" şeklinde konuştu.

"Balkanlar Avrupa'nın en gözde bölgelerinden bir tanesidir"

Toplantıya katılan Batı Trakya Türkleri Derneği Başkanı Necmettin Hüseyin, "Geçen sene Bursa'da 1'incisini düzenlendiğimiz Balkan Televizyonları Zirvesi olarak adlandırılan Balkan Medya Grup Toplantısına hepiniz hoşgeldiniz. Bu organizasyonun ikincisini İstanbul'da gerçekleştirmekten çok mutluyuz. Balkanlar demografik ve coğrafi yapısıyla Avrupa'nın en gözde bölgelerinden bir tanesidir. Fakat çok kültürlü yapısının değerini ve önemini geç idrak ettik. Balkanların görünen yüzünü adeta ayna görevi görerek medyanın yansıtacağı fikrinde birleşerek bu oluşuma hep birlikte başladık" diye konuştu.

"Balkan ülkelerinde, siyasal ve ekonomik çok büyük sıkıntılar var "

Tek Rumeli Televizyonu Yönetim Kurulu Başkanı Atilla Baykal, "Balkanlarda hangi devlet olursa olsun hepsi bu ailenin içerisinde ve şemsiyenin altında olmuş oluyor. Dünyada özellikle Ortadoğu'da Suriye'de hunharca öldürülen çocuklarımızı da göz önüne alırsak bu Balkan ülkelerinden gelen medya sektöründen arkadaşlarımızla barışı, dostluğu, bir arada bulunmak için yaptığımız bu çalışmaların önemi daha da ortaya çıkıyor. Balkan ülkelerinde, siyasal ve ekonomik çok büyük sıkıntılar var şu anda bunları bizde biliyoruz. Balkanlar üzerinden ekonomik, sosyal, siyasal hatta turizm alanındaki faaliyetlerimizde Balkanlarda huzurun sizlerle beraber yapacağımız çalışmalarla ortaya koymaya çalışacağımız bu toplantıda hepinizi İstanbul'da ağırlamaktan memnuniyetimi dile getiriyorum" dedi.

Toplantıda Balkan coğrafyasındaki medya temsilcileri de birer konuşma yaparak, çalıştay ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

(HK-HB-

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Batı Trakya AK Parti İstanbul Genel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title