Haberler

İstanbul'da 11 Milyonu Aşkın Kişinin Kaydı Yapıldı

İstanbul'da, Ulusal Adres Veritabanında 4 milyonun üzerinde konutun ziyaret edildiği ve 11 milyonu aşkın kişinin kayıt altına alındığı bildirildi.

İstanbul Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Türkiye'de, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sisteminin (ADNKS) kurulması çalışmalarının hane ziyaretlerinin tamamlandığı belirtilerek, tüm ilçelerde muhtarlık askı süreçlerinin başladığı hatırlatıldı.

Açıklamada, İstanbul'da Ulusal Adres Veritabanınında (UAVT) bulunan 4 milyonun üzerindeki konutun ziyaret edildiği ifade edilerek, bugüne kadar 11 milyonu aşkın kişinin kaydının yapıldığı ve adres bilgileri ile MERNİS kayıtlarının eşleştirilmesinin tamamlandığı belirtildi.

Yapılan ziyaretlere rağmen evde bulunamayan ve hane halkı bilgi formu doldurulamayan 300 binin üzerinde konut - bir kısmı ikinci konut veya yazlık - bulunduğu belirtilen açıklamada, sistemin kurulmasından sonra adrese dayalı tüm resmi işlemlerde ADNKS'deki kayıtların esas alınacağı vurgulandı.

Açıklamada, vatandaşların 2 bin 367 YTL tutarındaki cezai yaptırımla karşılaşmaması ve tüm vatandaşların kayıt altına alınabilmesi için TÜİK İstanbul Bölge Müdürlüğü tarafından yeni bir tarama sürecinin başlatıldığı kaydedildi.

Tüm vatandaşların Ağustos ayı sonuna kadar hane halkı bilgi formlarında vermiş oldukları bilgileri muhtarlıklarda asılı olan listelerden veya www.tuik.gov.tr internet adresinden kontrol etmeleri gerektiği ifade edilen açıklamada, kayıtların yapılması, eksik ve hatalı bilgilerin düzeltilmesi için ilçelerde bulunan kayıt bürolarına başvurulmasının gerektiği bildirildi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title