Haberler

İstanbul'da 100 Klarnetçi İstiklal Marşı'nı Çaldı

Klarnet virtüözü Serkan Çağrı'nın genel sanat yönetmenliğinde düzenlenen "5. Uluslararası Klarnet Festivali"nin tanıtım filminde, 100 klarnetçi Ortaköy Meydanı'nda İstiklal Marşı'nı çaldı.

Klarnet virtüözü Serkan Çağrı'nın genel sanat yönetmenliğinde düzenlenen "5. Uluslararası Klarnet Festivali"nin tanıtım filminde, 100 klarnetçi Ortaköy Meydanı'nda İstiklal Marşı'nı çaldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Toplum İçin Sanat Derneği (TOİSAD) iş birliğiyle, Başbakanlık Tanıtma Fonu, Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğü'nün desteğiyle düzenlenen festival, 16-25 Eylül tarihlerinde İstanbul'da gerçekleştirilecek.

Dünya çapında ünlü müzisyenleri bir araya getirecek festivalin tanıtımı için hazırlanan filmde, Serkan Çağrı ve beraberindeki 100 klarnetçi, İstanbul'un simgelerinden olan Ortaköy Meydanı'nda Türk bayrağı görüntüleri eşliğinde İstiklal Marşı'nı çalarken görülüyor.

Tantım filminde, meydandakilerin şaşkın bakışları içinde 100 klarnetten İstiklal Marşı duyuluyor.

Marşı duyunca "hazır ol" durumuna geçen birçok kişi, marş bitiminde uzun süre alkışlayarak müzisyenleri tebrik ediyor. Tanıtım filmi, "Son nefesimize kadar" yazısıyla sona eriyor.

"5. Uluslararası Klarnet Festivali"

Tüm dünyada kültürler arası etkileşimi, iletişimi hem işitsel hem de görsel bir zenginlikle sunmayı hedefleyen festival, bu yıl zengin bir programla müzikseverlerin karşısına çıkacak.

Festival kapsamında, klarnetin dünya duayeni 7 Akademi Ödülü kazanmış "Schindler's List" film müziğinin klarnet sololarını çalan Giora Feidman ile hem klasik hem de modern parçaları uyarlayan Rastrelli Cello Quartett, 19 Eylül'de Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu'nda sahne alacak.

Dünyaca ünlü Türk neyzen Mercan Dede, Türk Halk Müziği sanatçısı Zara ve Makedonya'nın ünlü trompetçisi Dzambo Agusev, 20 Eylül'de CRR Konser Salonu'nda müzikseverlerle buluşacak.

Festivalin gelenekselleşmiş etkinliklerinden olan "Ustaya Saygı Konseri", bu yıl Kayahan anısına düzenleniyor. CRR Konser Salonu'nda 22 Eylül'de gerçekleştirilecek gecede, bazı sanatçılar "büyük usta"nın unutulmaz eserlerini yorumlayacak.

Orta Doğu ve Batı müziği sentezini yaşayan ve yansıtan Mısır asıllı müzisyen Natacha Atlas ile Türkiye'nin dünyaca ünlü klarnet sanatçısı Serkan Çağrı, "Barışın Sesleri Konseri" ile 24 Eylül'de CRR Konser Salonu'nda konser verecek.

Gypsy, Balkan ve caz tınılarını harmanlayan Amsterdam Klezmer Band, 25 Eylül'de CRR Konser Salonu'nda müzikseverlerin karşısında olacak.

Festivalle ilgili ayrıntılı bilgiye "www.klarnetfestivali.com" adresinden ulaşılabilir.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Serkan Çağrı Eylül Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title