Haberler

Asansör Faciasının En Genç Kurbanı Tuncelili Üniversite Öğrencisi

Güncelleme:

İstanbul Mecidiyeköy'de eski Ali Sami Yen Stadı'nın bulunduğu arazide inşaatı devam eden 36 katlı binanın asansörünün dün akşam saatlerinde zemine çakılması sonucu meydana gelen kazada 10 işçi hayatını kaybetti. Hayatını kaybeden işçilerin en küçüğü Tunceli'nin Pertek ilçesi nüfusuna kayıtlı 21 yaşındaki Hıdır Ali Genç oldu. Üniversite öğrencisi Hıdır Ali Genç'in işe 5 gün önce başladığı belirtildi.

5 GÜN ÖNCE HARÇLIĞINI ÇIKARMAK İÇİN GELMİŞTİ

Tunceli Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Ovacık Programı Maliye Bölümü ikinci sınıf öğrencisi olan Hıdır Ali Genç'in okul harçlığını çıkarmak için bir yakınının aracılığıyla 5 gün önce rezidans inşaatında asansörcü olarak işe başladığı belirtildi.

Yakınları Genç'in memleketi olan Tunceli'de üniversite okuduğunu, ekonomik durumu iyi olmadığı için zaman zaman inşaatlarda çalıştığını söyledi.

"CHP OLARAK BU İŞİN PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ"

İnşaat önünde bir grup işçi ve basın mensuplarının bekleyişi sürerken, kazanın olduğu bölgede incelemeler sürüyor. CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi de Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar ve Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Emir Sarıgül ile olay yerine geldi. Burada işçilerle tokalaşan Hamzaçebi, "Dünyanın en pahalı rezidansını yaptıklarını söyledikleri yerde 10 işçi kardeşimiz hayatını kaybediyor. Bunu kabul etmek mümkün değil. Bu geçiştirebileceğimiz, unutabileceğimiz bir olay değil. Bir yandan en ileri teknolojiyi kullanacaksınız, bir yandan en ilkel şartlarda işçileri çalıştıracaksınız. Onların hayatları üzerinden başka hayatlar, başka kazançlar kurmaya çalışacaksınız. Biz bunu reddediyoruz" dedi.

Soma'daki maden faciasını hatırlatan Hamzaçebi, " O zaman yetkililer, 'ölüm bu işin fıtratında var' diyerek bu işi geçiştirmek istediler. Çünkü o yeraltındaydı. Bu yerüstünde. Vahşi kapitalizmin uygulamasını burada görüyoruz" diye konuştu.

Projenin onayının TOKİ, merkezi hükümet tarafından verildiğini de belirten Hamzaçebi, bu sayede inşaatın belediye denetiminden muaf tutulduğunu ileri sürdü. Olayın iş kazası olarak tanımlanamayacağını da belirten Hamzaçebi, "CHP olarak bunu takip edeceğiz. Peşini bırakmayacağız" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Akif Hamzaçebi Mecidiyeköy İstanbul Ali Genç Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
500

Yorumlar (48)

maho:

ah hıdır ah kürt devletini göremeden gitti çok üzüldüm vahvah

2
43
yanıtYanıtla
ELA:

TUNCELİ ASLEN ERMENİDİR. . . . BUNU İSTANBUL ERMENİ KLİSESİ BAŞ PİSKOPOSU YOUTUBE DADA AÇIKLAMIŞTIR. . . İSTEYEN BAKABİLİR CANLI RÖPÖRTAJ

yanıt0
yanıt0
türkiyeli:

ne olursa olsun sonuşta bir insan bir can yazık ya insan düşünceli olur

yanıt0
yanıt0
bahar:

ALLAH seni bildiği gibi yapsın. . senin gibi vicdansızlar yüzünden dünyanın çivisi çıktı. . . .

yanıt0
yanıt0
türkiyeli:

bahar hanım bunlar ancak kardeşi kardeşe vurdururlar ancak kuş beyinleriri ile dalga geçsinler

yanıt0
yanıt0
türkiyeli:

cehalet sadece yazık ya

yanıt0
yanıt0
barış:

senin kürtlükle alakan yok sen işitin ta kendisin, senin tek amacın oratalığı karıştırmak, yaşasın cehennem.

yanıt0
yanıt0
çeç:

ooo chp ye gün doğdu gene. . . . samo olayından beri malzeme çıkmıodu chplilere. . bakalım ne zaman sokağa çıkıp gösteri yapacaklar. . . .

9
23
yanıtYanıtla
bilsay:

orası chp li beledye değil mi chp kendi kendinimi takip edecek

11
11
yanıtYanıtla
yücel:

ya kardeşim neden bu kadar safsın neden gözünüz kör olmuş iyice şişli bir ilçe belediyesidir bu tip ihaleler ibb de işlenir yani bu olayda suclu ibb ve hükümettedir neden hala bu tayyibi yandaslarını yiyicileri destekliyosunuz ne zaaman acılacak o gözleriniz ??????

yanıt0
yanıt0
Tüm 48 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title