Haberler

İstanbul'da 1 Mayıs

İstanbul'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamalarının yapılacağı Bakırköy pazar alanına DİSK, TMMOB, TTB, CHP, Beşiktaş'ın taraftar grubu Çarşı'nın da aralarında bulunduğu sendika, sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilci ve üyelerinin girişi sürüyor.

İstanbul'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamalarının yapılacağı Bakırköy pazar alanına DİSK, TMMOB, TTB, CHP, Beşiktaş'ın taraftar grubu Çarşı'nın da aralarında bulunduğu sendika, sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilci ve üyelerinin girişi sürüyor.

İlk kez Bakırköy'de gerçekleştirilen 1 Mayıs kutlamalarına katılan sendikalara üye işçiler, üzerinde "1 Mayıs ruhuyla kölelik zincirlerini kıracağız", "İş, barış, adalet ve özgürlük için yürüyoruz", "Direniş kazanacak", "Her yer Taksim her yer 1 Mayıs" yazılı pankartlar, Türk bayrağı ve sendika flamaları taşıyarak, alana giriş yaptı.

Arama noktaları dışında miting alanında resmi kıyafetli polisin bulunmadığı, üzerinde "1 Mayıs görevlisi" yazılı beyaz yelek giyen kişilerin görev yaptığı görüldü.

Miting alanına giren DİSK kortejinin önünde, Genel Başkan Kani Beko, eski DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül kol kola yer aldı.

Kutlama alanında Çağdaş Avukatlar Grubu, Alevi Kültür Dernekleri'nin de aralarında bulunduğu çeşitli sivil toplum kuruluşlarının üyeleri de yer aldı. Çarşı Grubu'nun 1 Mayıs için hazırladığı, işçi sınıfının direnişini anlatan pankart dikkati çekti.

Bir grup da 1 Mayıs 1977'de yaşanan olaylarda ve Suruç'taki terör saldırısında hayatını kaybedenlerin fotoğraflarını taşıyarak alana girdi.

Sahnenin arkasında yer alan büyük ekranda çeşitli sloganlar, Türkçe ve Kürtçe olarak yansıtıldı.

Polis helikopteri de miting alanı üzerinde güvenlik amacıyla uçuş yapıyor.

"En etkili kutlama yeri; Taksim"

Eski DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, 1 Mayıs sürecinin birçok ülkede olumsuzluklar içerisinde kutlandığını, çok sayıda terör olaylarının ve katliamların devam ettiğini söyledi.

Bu olumsuz atmosfere rağmen meydanlarda buluşmanın büyük önem taşıdığını ve işçi sınıfının ele ele meydanlara inmesinden mutlu olduğunu dile getiren Çelebi, bu alana girmenin ne kadar zor olduğunun bir kez daha görüldüğünü vurguladı.

Süleyman Çelebi, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bizim, yani işçi sınıfı için, bayram kutlamaları için, en etkili kutlama yeri; Taksim. Artık bu özgürlükler konusunda engel ortaya konulmamalı. Bu yılki 1 Mayıs'ın bütün yurtta barış ve dostluk içinde geçmesini diliyorum. İşçi sınıfına çok ciddi saldırılar var. Kıdem tazminatı, kölelik düzenine yönelik taşeron uygulamalar, işsizlik sorunu ortada. İşçilerin talebi çok birikti. O birikimin patladığı bir noktadayız. Hep birlikte bu süreci birlikte yürüteceğiz. Bugün en etkili şekilde bu bayramı kutlayacağız. Bizim hedefimiz katliamın 30. yılında Taksim'de olmaktı, şimdi 'Katliamın 40. yılında yine Taksim'de olacağız' diyorum."

Kaynak: AA / Güncel

Bakırköy İstanbul 1 Mayıs Taksim Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title