Haberler

İstanbul Cup Heyecanı Yeniden Başlıyor

Teniste İstanbul Cup, üç yıl aradan sonra 13-20 Temmuz'da İstanbul'da yapılacak.

İstanbul'da 2005 yılında başlayan ve 2010 yılına kadar her yıl düzenlenen turnuvaya, 2011-2013 yılları arasında TEB BNP Paribas WTA Championships İstanbul Uluslararası Kadınlar Tenis Turnuvası nedeniyle ara verildi. Üç yıl aradan sonra Türk Ekonomi Bankası'nın (TEB) sponsorluğunda, Türkiye Tenis Federasyonu'nun katkılarıyla "TEB BNP Paribas İstanbul Cup" ismiyle bu yıl turnuvanın yedincisi Esenyurt'ta inşa edilen Koza World of Sports Arena'da düzenlenecek.

Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Osman Tural, Çırağan Sarayı'nda düzenlenen "TEB BNP Paribas İstanbul Cup" tanıtım toplantısında, turnuvaya katkı sağlayanlara teşekkür ederek, "Türkiye'de tenis hak ettiği yeri yavaş yavaş almaya başlayan bir spor dalı. Ekonomik anlamda değerlendirdiğimizde futbol ve basketboldan sonra en önde gelen spor. Türkiye'de tenisin yaygınlaşması ekonomik değer olarak da artmasına önemli derecede katkıda bulunuyor" dedi.

TEB BNP Paribas ile 2011'den sonra WTA Championships'de beraber çalıştıklarını aktaran Tural, "Gayet güzel bir birliktelik oldu. Önümüzdeki yıllarda uygulamaya koyacağımız projeler de var. Benim için en sevindirici olay WTA Championships'den sonra İstanbul'da yapılan diğer organizasyon İstanbul Cup'a da TEB BNP Paribas'nın isim sponsoru olmasıdır. Türk tenisi adına son derece önemli" diye konuştu.

İstanbul Cup'ı Türkiye'ye kazandıran Garanti Koza'ya da teşekkür eden Tural, şöyle devam etti:

"WTA Championships bittikten sonra İstanbul Cup'ın devam edeceği, zaten genel kural olarak vardı. Bu turnuvaların Türkiye'deki en büyük handikabı bir alanın olmamasıydı. Her sene değişik yerlerde yapılıyordu. Garanti Koza'nın bu anlamda dünyanın belki de sayılı tesislerinden birine imza atıyor olması da Türk tenisi açısından gurur ve mutluluk verici bir tablo. İstanbul Cup da bu tesisin değerine değer katacak bir organizasyon. İnşallah güzel bir organizasyonu hep birlikte Türk tenisine, dünya tenisine kazandırmış oluruz. İstanbul Cup'ın tekrar Türkiye'ye geldiğini duyuruyoruz. Ancak iş bundan sonra başlıyor. Herkes elini taşın altına koyduğunda bu işler daha güzel ve başarılı oluyor."

İstanbul'da 3 yıl yapılan TEB BNP Paribas WTA Championships'in bu zamana kadar gerçekleştirilmiş en başarılı organizasyon olduğunu vurgulayan Osman Tural, "İstanbul gerçekten bir değer. İstanbul Cup ile birlikte tekrar bir tenis organizasyonu Türkiye'de yapılmış olacak. TEB BNP Paribas İstanbul Cup organizasyonu İstanbul'daki tenis anlamında en büyük organizasyon olacak" ifadelerini kullandı.

Şirketleriden tenise sponsor olmalarını isteyen Tural, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile birlikte yürüttükleri projede, şu anda 2016 olimpiyatlarında oynama şansı olan sporcuları desteklediklerini ve 2020 olimpiyatlarında oynayabilecek sporcuları bulup, yetiştirmeyi hedeflediklerini anlattı.

Leblebici: "250 milyar dolarlık bir ekonomiden bahsediyoruz"

TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici ise TEB BNP Paribas İstanbul Cup'ın bu yıl Türkiye'de en büyük tenis organizasyonu olacağını söyledi.

TEB olarak sporun farklı dallarına da yatırım yapılması gerektiğini düşündüklerini kaydeden Leblebici, şöyle devam etti:

"Son 3 yıldır bu anlamda çok büyük başarılara imza attık. Aslında spor, bir ekonomi dalı. Ekonomi dalı diye baktığınızda da tenis sadece 2 veya 4 kişinin oynadığı bir oyun değil. 250 milyar dolarlık bir ekonomiden bahsediyoruz. 250 milyar dolarlık ekonominin içinde Türkiye olarak gerçekten yer almamız gerektiğini düşünüyoruz. Kendi sporcularımızı yetiştirmeliyiz ve onları dünya markası haline getirmeliyiz. Bunlar büyük amaçlar. Federasyonumuz bu anlamda çok büyük işler yapıyorlar. Biz de banka olarak her türlü desteği vererek Türkiye'nin hak ettiği bu ekonomiden pay almasını sağlamayı amaçlıyoruz."

BNP Paribas'ın 40 yıldır bu işin içinde olduğuna dikkati çeken Leblebici, sözlerini şöyle sürdürdü:

"BNP Paribas dünyanın en büyük tenis organizasyonlarını yapan en büyük sponsorlarından birisi. Son 3 yılda da burada WTA Championships'i gerçekleştirdiğimizde BNP Paribas'ın büyük desteğini hissettik. Ancak bu iş sadece BNP Paribas ile olacak bir iş değil. Federasyonumuz çok büyük bir organizasyona imza attı. WTA Championships dünyada herkesin almak istediği organizasyondu. Federasyon ve bizim işbirliğimizle burada bu organizasyonu gerçekleştirdik. Federasyonla çalışmalarımız başka boyutlarda da devam ediyor. Sadece büyük organizasyonlar yapmak önemli değil, aynı zamanda tenisi sevdirmek önemli. O nedenle federasyonumuzla sokak tenisi turnuvaları düzenliyoruz. Sokak tenisi turnuvaları gerçekten önemli. Çünkü Anadolu'da görüyoruz ki büyük bir ilgi var."

Erginer:  "İstanbul Cup iki önemli yeniliğe kavuştu"

İstanbul Cup AŞ Yönetim Kurulu Üyesi ve turnuva direktörü Coşkun Erginer de 2005 yılından 2010 yılına kadar düzenledikleri İstanbul Cup'ta kenti ön plana çıkarmak istediklerini, tarihi dokularında törenler düzenlediklerini İstanbul'a dünya yıldızlarını getirdiklerini anlattı.

İstanbul Cup'ın WTA'nın kuralı gereği 2011-2013 yılları arasında yapılamadığını belirten Erginer, şunları kaydetti:

"Federasyonumuzun katkılarıyla bu yıllarda TEB BNP Paribas WTA Championships yapıldı. Çok başarılıydı, bu turnuva çok çok yukarılara çekildi. Şimdi İstanbul Cup iki önemli yeniliğe kavuştu. Birincisi bu işte çok çok deneyimli BNP Paribas ve TEB'in gücünü arkamıza almamın gururu ve mutluluğuyla gidiyoruz. Ayrıca sonunda yuvamıza kavuştuk. Biz artık bu turnuvayı Koza World of Sports Arena'da yapacağız. Bu arena dünyanın en büyük tenis ve spor akademisi olarak inşa ediliyor. 63 tane kortumuz var, 28 tanesi kapalıdır. Buradaki amaç yeni oyuncuları yetiştirmektir. Arena 8 bin kişiliktir. Bu olimpik bir tesis olup yarın bir gün olimpiyatı inşallah alırsak gururla kullanacağımız bir tesis olarak hizmetinize açılmıştır."

Coşkun Erginer, TEB BNP Paribas İstanbul Cup için şu anda temasta oldukları yıldızlar bulunduğunu, Caroline Wozniacki'nin de bunlardan biri olduğunu söyledi.

Garanti Koza İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Serhan Baykal da 2005 yılından bu yana Garanti Koza'nın tenis sporuna İstanbul Cup olarak destek verdiğini aktararak, "Bugüne dek milli tenisçilerimize ve onların eğitimine gerek sponsor olarak, gerek yatırım yaparak destek olduk. Dünyanın en önemli kenti İstanbul'da dünyanın en önemli tenisçilerini buluşturduk. Garanti Koza'nın tenise ve Türk sporuna verdiği en büyük desteklerden biri de bu yıl temmuz ayında yapılacak TEB BNP Paribas İstanbul Cup tenis turnuvasıyla kapılarını açacak olan dünyanın en büyük tenis akademisi ve 8 bin kişilik dev arenasıyla Koza World of Sports" diye konuştu.

TEB Holding Yönetim Kurulu Üyesi Varol Civil ise son 3 yıldır Türkiye Tenis Federasyonu ile beraber düzenledikleri TEB BNP Paribas WTA Championships ile teniste Türkiye'nin, İstanbul'un adını dünyaya duyurmaya ve tenisi Türk insanına sevdirmeye çalıştıklarını ifade ederek, "Bu yıl başka bir organizasyonda tenisi sevdirmek için bir aradayız. Bu organizasyona katkıda bizim ortağımız BNP Paribas'ın oldukça büyük rolü var. Kendileri 40 yıldır tenise sponsor olarak yatırım yapıyor. Biz de o tecrübelerini değerlendirdik. Şimdi İstanbul Cup'ı aynı şekilde başarılı bir organizasyon yapmak için bir arada bulunuyoruz" şeklinde konuştu. - İstanbul

Kaynak: AA / Spor

Türk Ekonomi Bankası Osman Tural İstanbul Türkiye Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title