Haberler

İstanbul Büyükşehir Belediyespor'dan Rio Tanıtımı

İstanbul Büyükşehir Belediyespor Kulübü, Brezilya'nın Rio de Janeiro kentinde yapılacak 2016 Rio Olimpiyatları'nda mücadele edecek sporcularını basına tanıttı.

Emirgan Korusu'ndaki Beyaz Köşk'te düzenlenen etkinliğe İstanbul Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkanı Bahattin Ulusan, turuncu-lacivertli kulübün yöneticileri, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor AŞ Genel Müdürü İsmail Özbayraktar ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor'dan Rio'da mücadele edecek 14 sporcu katıldı.

Toplantıda açıklamalarda bulunan Bahattin Ulusan, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'da gerçekleştirdiği darbe girişimini hatırlatarak, "Daha coşkulu olabilirdik ama 15 Temmuz sürecini yaşadık. Bu süreçte şehitlerimize rahmet, yaralılarımıza şifalar diliyorum. Bunları gerçekleştirenleri de en şiddetli şekilde kınıyorum, lanetliyorum. Bize desteği olan herkese çok teşekkür ediyorum. Bizim sporcularımızla Rio'ya katılacak diğer sporcu evlatlarıma da başarılar diliyorum." diye konuştu.

Yoğun gündem nedeniyle toplantıya katılamayan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ı temsilen organizasyonda yer alan İsmail Özbayraktar, şunları kaydetti:

"Yaşadığımız bu hassas günlerde sporcularımızın ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğine inancımız sonsuz. Bir, iri ve diri olduğumuz zaman neler yapabildiğimizi gösterdiğimiz bir süreçten geçiyoruz. İnşallah İstanbul Büyükşehir Belediyespor Kulübü sporcuları da bu bilinçle Rio'da mücadele edecek. İyi niyetle, doğru bildiğimiz yolda Allah'ın ipine sımsıkı sarılarak mücadelemizi veriyoruz. İnşallah sporcularımız da bu bilinçle devam edecek."

Çebi: "Darbe girişimini en şiddetli şekilde kınıyoruz"

Rio'da grekoromen stil 74 kiloda mücadele edecek milli güreşçi Selçuk Çebi, FETÖ'nün darbe girişimini kınadıklarını söyledi.

Deneyimli sporcu, darbe girişiminin ülkedeki herkesi olduğu gibi kendilerini de etkilediğini anlatarak, şu ifadeleri kullandı:

"Spor camiası olarak hem terörü hem de darbe girişimini en şiddetli şekilde kınıyoruz. Bela okumak yanlıştır ama Allah onların belasını versin. Benim atam bana, 'oğlum bir evlat babasız yapabilir ama anasız yapamaz' derdi. Bu vatan bizim anamız. Vatansız yapamayız. Türk halkı olarak, gidecek hiçbir yerimiz yok. Burada doğduk, burada yaşıyoruz. Yeri geldiğinde 79 milyon vatandaşımızla burada ölürüz ama vatanımızı böldürmeyiz."

Türk bayrağını ve milletini en iyi şekilde temsil edeceklerini kaydeden Selçuk, "Türk halkına yakışır şekilde, terimizin son damlasına kadar, olimpiyata gelen arkadaşlarla savaşı yapacağız. Rio'da alacağımız başarılar, şehit ailelerini, yaralıları, kendisini tankların önüne siper eden insanları bir nebze gururlandırabilirse ve yüzünü güldürebilirse bizim için en büyük başarı odur. Bunu başarmak istiyoruz. Bunu yapabilecek güçteyiz. Kendisi de sporcu olan Cumhurbaşkanımız, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız ve diğer belediyelerimiz, spora ve sporcuya sahip çıkıyor. Onların hakkını alacağımız madalyalarla ödemek istiyoruz." şeklinde konuştu.

İBB Spor'un Rio kadrosu

İstanbul Büyükşehir Belediyespor'dan Rio'da mücadele edecek 14 sporcu şöyle:

Selçuk Çebi, Cenk İldem, Selim Yaşar, Soner Demirtaş (Güreş), Servet Tazegül, Nur Tatar (Tekvando), Dilara Lokmanhekin, Kayra Almira Sayit, Büşra Katipoğlu (Judo), Bekir Karayel (Atletizm), Özge Bayrak (Badminton), Daniyar İsmayilov (Halter), Beytullah Eroğlu ve Özlem Kaya (Paralimpik yüzme).

Kaynak: AA / Spor

İstanbul Büyükşehir Belediyespor İstanbul Büyükşehir Belediyesi Selçuk Türk Spor Haberler

title