Haberler

İstanbül Büyükşehir Belediyesi Ramazana Hazır

Güncelleme:

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 11 ayın sultanı olarak kabul edilen ramazan için bir dizi hazırlık yaptı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Maltepe sahilinde 1 milyon 200 bin metrekare alan üzerine kurulan Avrupa'nın en büyük Yaşam Spor ve Eğlence Merkezi, Anadolu Yakası'ndaki ramazan etkinliklerine ev sahipliği yapacak. Avrupa Yakası'nda ise ramazan etkinliklerinin yeni adresi, Yenikapı sahilinde oluşturulan 700 bin metrekare alan üzerine kurulan Yenikapı Meydanı ve Etkinlik Alanı olacak.

Her iki etkinlik alanında da iftar öncesinde çocuklara yönelik sahne gösterileri, orta oyunu, dini müzik, mehteran ve sahne gösterileri yapılacak. Etkinliklerde tiyatro ve film gösterimleri de olacak.

İstanbulluların tüm ihtiyaçlarını karşılayabilecek şekilde hazırlanan etkinlik alanında kurulan çarşıda; sıcak yemekten tatlılara, simitten Osmanlı şerbetine kadar geleneksel tatların yanı sıra el sanatları ürünlerinden giyime, kitaptan hediyelik eşyaya kadar her şeye satışa sunulacak. Her iki etkinlik alanında da 3'er bin kişi kapasiteli özel çadırlarda teravih namazı kılınabilecek.

ULAŞIM

İETT Genel Müdürlüğü, Yenikapı etkinlik alanından Cevizlibağ Metrobüs İstasyonu'na, Maltepe etkinlik alanından Uzunçayır Metrobüs İstasyonu'na, saat 02.00'ye kadar 10 dakika, sonrasında ise sabaha kadar 15 dakika aralıkla otobüs seferleri düzenleyecek. Metrobüsler sabaha kadar çalışacak. İETT'nin yılın 365 günü sabaha kadar ring olarak çalışan 16 farklı otobüs hattı da hizmet vermeye devam edecek.

Kabataş-Bağcılar Tramvay Hattı saat 02.00'ye kadar, diğer tüm metro hatları da saat 01.00'e kadar hizmet verecek.

ASIRLIK TATLAR VE SANATLAR SULTANAHMET'TE

İstanbulluların ramazanda yoğun ilgi gösterdiği Sultanahmet Meydanı, bu yıl da Asırlık Tatlar ve Sanatlar Çarşısı'na ev sahipliği yapacak.

Asırlık Tatlar ve Sanatlar Çarşısı'nda, ramazan ayı boyunca, İstanbul ile özdeşleşen markalaşmış firmaların ürünlerinin ve unutulmaya yüz tutmuş sanat, zanaat ve mesleklerin tanıtımı yapılacak. Ziyaretçiler, ebru, çini, tezhip gibi geçmişi eskilere dayanan sanatların inceliklerini maharetli ellerden görme şansına sahip olacak.

AÇIK HAVA İFTARLARI, 1 MİLYON İSTANBULLUYU BULUŞTURACAK

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 5 yıldan bu yana gerçekleştirdiği açık hava iftarlarıyla ramazan boyunca 1 milyon kişiye, günlük 20 bin kişiye, İstanbul'un farklı meydanlarında kurulan iftar sofralarında ikramda bulunacak.

Kentin farklı semtlerinde kurulacak iftar sofralarında hurma, çorba, et kavurma, pirinç pilavı, ayran ve tatlı ikram edilecek. Organizasyon, Lojistik Destek Merkezi'nce gerçekleştirilecek.

Mecidiyeköy ve Taksim Meydanı'ndaki iftar çadırında, her gün 9 bin kişiye iftar verilecek.

MOBİL BÜFELER RAMAZAN'DA İFTARİYELİK VERECEK

İhtiyaç duyulan her noktada hizmet sunmaya devam eden mobil büfelerde, ramazan boyunca vatandaşlara iftariyelik ikram edilecek. Fatih Sultan Mehmet ve Boğaziçi köprülerinin giriş ve çıkış noktaları, devlet hastanelerinin acil servis önleri ve Beşiktaş gibi yoğun meydanlarda iftar vaktinde yolda olan sürücülere mobil büfelerden, su, çay ve iftariyelik ikramı yapılacak.

FESHANE VE BEYAZIT'TA İFTAR ETKİNLİKLERİ

Feshane Kültür Merkezi bahçesi ve Beyazıt Meydanı, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da müzik, eğlence, şiir ve konserlerin İstanbul halkıyla buluşmasına sahne olacak. Her iki alanda, 30 gün boyunca iftar öncesi ve sonrası ile teravih namazı sonrasında tasavvuf müziğinden Türk halk ve sanat müziği dinletilerine, sema gösterilerinden mehteran konserlerine, geleneksel gösteri sanatlarından çocuk eğlencelerine kadar çok sayıda etkinlik gerçekleştirilecek.

TÜRKİYE KİTAP VE KÜLTÜR FUARI BEYAZIT'TA

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin desteği ile Türkiye Diyanet Vakfı tarafından bu yıl 180 yayınevinin katılımıyla düzenlenen 33. Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı, ziyaretçilerini bu yıl da Beyazıt Meydanı'nda buluşturacak. Fuar, ziyaretçilerine dünyaca ünlü yazarların kitaplarına büyük indirimlerle sahip olma imkanı sunacak.

MEYDANLARA SAĞLIK HİZMETLERİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin sağlık kabinleri de ramazan boyunca, Sultanahmet Meydanı, Maltepe ve Yenikapı şehir parkları gibi yoğun katılım olan noktalarda olası sağlık problemlerine karşı İstanbullulara sağlık hizmeti verecek. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sultanahmet Türkiye Maltepe Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title