Haberler

İstanbul) Büyükçekmece 1'inci Uluslararası Yerel Yönetimler Kongresi Mayıs Ayında Başlıyor

(İSTANBUL) Büyükçekmece 1'inci Uluslararası Yerel Yönetimler Kongresi Mayıs ayında başlıyorİSTANBUL (İHA) - Mayıs ayında gerçekleştirilecek olan Büyükçekmece 1'inci Uluslararası Yerel Yönetimler Kongresi'nin Düzenleme Kurulu Toplantısı Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr.

(İSTANBUL) Büyükçekmece 1'inci Uluslararası Yerel Yönetimler Kongresi Mayıs ayında başlıyor

İSTANBUL (İHA) - Mayıs ayında gerçekleştirilecek olan Büyükçekmece 1'inci Uluslararası Yerel Yönetimler Kongresi'nin Düzenleme Kurulu Toplantısı Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün'ün katılımıyla yapıldı.

Büyükçekmece Belediyesi ve Marmara Belediyeler Birliği işbirliğinde bu yıl ilk kez düzenlenecek olan "Büyükçekmece 1'inci Uluslararası Yerel Yönetimler Kongresi"nin Düzenleme Kurulu Toplantısı yapıldı. 14-15 Mayıs tarihlerinde arasında gerçekleştirilecek olan kongrenin kurul toplantısına Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, Prof. Dr. Ruşen Keleş ile Türkiye'nin birçok üniversitesinden akademisyenler ve üniversite öğrencileri katıldı. Toplantıda kongrenin nasıl ve hangi konular üzerinden ilerleyeceği konuşulurken katılımcıların önerileri dinlendi. Kongrenin işleyişine yönelik soruların da cevaplandırıldığı toplantıda kongre konularının genel hatları belirlendi.

"Türk yerel demokrasisine ve Avrupa yerel demokrasisine önemli katkı sağlayacaktır"

Kongrenin hem İstanbul hem Büyükçekmece için önemli faydaları olacağını belirten Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, "Çok katkı sağlayacak ve süreklilik arz edecek iki yılda bir yapacağımız bir uluslararası yerel yönetimler kongresidir. Üniversitelerimizle bilim adamlarımızla birlikte yapacağız. Türk yerel demokrasisine ve Avrupa yerel demokrasisine önemli katkı sağlayacaktır. Dünyanın birçok yerinden önemli bilim adamları büyükşehir, küçükşehir belediye başkanları gelecek. Büyükçekmece'nin tanıtımında ekonomimize ileride katkı sağlamak üzere önemli bir faydası olacaktır. Ama bu gelen heyetler aynı zamanda İstanbul'da da ağırlanacak ve İstanbul'un tarihi doğal, turistik alanlarını mutlaka ziyaret edecek" dedi.

Büyükçekmece 1'inci Uluslararası Yerel Yönetimler Kongresi'nin ana temasını belediyelerin geleceği ve yeni yaklaşımlar konusu oluşturacak. Kongrede, 21'inci yüzyılda dünyadaki değişim ve gelişim süreçlerinin belediyeler üzerindeki etkileri, disiplinlerarası çalışmalar ile yerelden küresele iyi uygulama örnekleri perspektifinde tartışılacak. Türkiye'nin birçok üniversitesinden akademisyenin katılacağı kongreye dünya ülkelerinden çok sayıda yönetici de katılacak. Kongrede, yerel yönetimlere dair konuların yerel yöneticilerinde katılımıyla konuşulması sağlanacak.

(HK-HB-

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Büyükçekmece Hasan Akgün İstanbul Marmara Genel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title