Haberler

İstanbul: Bölgesel Merkez, Küresel Aktör Forumu"

Borsa İstanbul ve Londra Borsası arasında stratejik ortaklık anlaşması imzalandı.

Borsa İstanbul ve Londra Borsası Grubu arasında stratejik ortaklık anlaşması Londra'da törenle imzalandı.

Anadolu Ajansı'nın medya sponsorluğunda Londra'da düzenlenen "İstanbul: Bölgesel Merkez, Küresel Aktör Forumu"nda Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü İbrahim Turhan ve Londra Borsası Grubu Üst Yöneticisi (CEO) Xavier Rolet arasında her iki borsanın stratejik ortaklığına ilişkin anlaşma imzalandı.

Borsa İstanbul ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM)  tarafından, İstanbul Finans Merkezi Girişimi'nin işbirliğiyle düzenlenen, AA'nın medya sponsoru olduğu toplantıya Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan da katıldı.

Tarihi 1800'lü yıllara kadar giden Londra Borsası Grubu (LSEG), dünya finansının merkezinde yer alan ve çeşitli hizmetler sunan uluslararası bir grup olarak varlığını sürdürüyor.

LSEG, Londra Borsası, Borsa Italiana, Avrupa'nın önde gelen sabit getirili araçlar piyasası MTS ve tüm Avrupa'yı kapsayan pay platformu Turquoise'ın da dahil olduğu, geniş bir yelpazeye yayılan uluslararası pay, borçlanma ve türev araçları piyasalarını işletiyor. Grup, bu piyasalar sayesinde, uluslararası şirket ve yatırımcılar için, Avrupa sermaye piyasalarına erişim sağlıyor.

Merkezi Londra'da bulunan LSEG, 2 bin 800 personelle faaliyet gösteriyor.

Borsa İstanbul daha önce Londra Borsası ile türev ürünler ve BIST Endeksleri Ortaklığı anlaşmalarının imzaladığını duyurmuştu.

Anlaşma kapsamında Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası'nın (VİOP) BIST 30 endeksine ve pay senetlerine dayalı vadeli işlem ve opsiyon sözleşmelerinin Londra Borsası Türev Ürünleri Piyasasında işleme açılacağı belirtilmişti. - London, City of

Kaynak: AA / Ekonomi

Anadolu Ajansı Borsa İstanbul Londra Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title