Haberler

İstanbul: Bölgesel Merkez, Küresel Aktör" Forum Dizisi

NASDAQ OMX Grup Başkan Yardımcısı Frucher: "Borsa İstanbul sayesinde normalde gidemeyeceğimiz yerlere gidebiliyoruz" "Borsa İstanbul teknolojisinin güçlü olması ve personelin kalitesi de gerçekten çok üstün, bu yüzden transferleri yapmak çok kolay oluyor" "Bence, şu anki hükümetin ve gelecek hükümetlerin.

NASDAQ OMX Grup Başkan Yardımcısı Meyer 'Sandy' Frucher, Borsa İstanbul'un kendileri için stratejik bir yatırım olduğunu belirterek, "Borsa İstanbul sayesinde normalde gidemeyeceğimiz yerlere gidebiliyoruz" dedi.

ABD'nin New York şehrinde düzenlenen "İstanbul: Bölgesel Merkez, Küresel Aktör" isimli forum dizisinin ikinci etkinliğinde konuşan Frucher, İstanbul'un finans açısından önemli bir merkez teşkil ettiğini söyledi.

NASDAQ OMX ve Borsa İstanbul ortaklığının iki kuruma da önemli katkılar sağlayacağını dile getiren Frucher, Borsa İstanbul'a tüm dünyanın gıptayla baktığını ifade etti.

Frucher, NASDAQ OMX olarak normalde küçük hisse almadıklarını, hisse aldıkları kurumlarda söz sahibi olmayı istediklerini ancak Borsa İstanbul'un sadece yüzde 5'ini aldıklarını vurgulayarak, "Borsa İstanbul bizim için stratejik bir yatırım. Borsa İstanbul sayesinde normalde gidemeyeceğimiz yerlere gidebiliyoruz. Markamızı, Borsa İstanbul markasının yanına koyuyoruz" diye konuştu.

Frucher, Türkiye'deki demokratik kurumların da güçlenmekte olduğuna dikkati çekerek, " Türkiye'deki demokratik kuruluşlar güçleniyor. Serbest piyasa açısından demokrasinin temelleri gelişmekte, daha da güçlü olacağına inanıyoruz" değerlendirmesini yaptı.

"Ülkenin durumunun iyi gideceği konusunda inancımız sağlam"

Frucher, Türkiye'deki mevcut durumdan daha büyük bir potansiyel olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Ülkenin gördüğünüz pozisyonunun yanı sıra dünya politik durumu yerinde duruyor. Türkiye'nin pozisyonu düzelmiş gibi görünmekte. Ülkenin durumu iyiye gitmeye devam ediyor. Coğrafi konum açısından da çok önemli. Borsa İstanbul teknolojisinin güçlü olması ve personelin kalitesi de gerçekten çok üstün, bu yüzden transferleri yapmak çok kolay oluyor. Piyasa büyüdükçe orta sınıfın büyümesi de etkili olmakta. Perakendeyle orta sınıfın büyümesi borsayı iyi etkiliyor. Borsa kendi başına çok pozitif bir güç temsil etmekte. Orada çalışan insanlar işlerini iyi yapan insanlar."

Sadece Türkiye'de değil bütün bölgede politik durumun ekonomiyi etkilediğine işaret eden Frucher, "Mesela ABD'de de böyle problemler var. Bazı işlerde ne kadar zorluk çekildiğini biliyoruz. Batıyla Türkiye arasındaki karşılıklı dayanışma olumlu bir etki. Bence, şu anki hükümetin ve gelecek hükümetlerin İstanbul'u finansal merkezi olarak geliştirme tutumları aynı şekilde devam edecektir" diye konuştu.

Frucher, küçük çalkantıların Türkiye'de paranın gücünü küçük oranlarda etkilese de orta sınıfın gelişmesinin kendilerine büyük umut verdiğinin altını çizdi. Ülkenin durumunun iyiye gideceğine inandıklarını ifade eden Frucher, Türkiye'nin jeopolitik konumunun gerçekten çok önemli olduğunu da sözlerine ekledi. - İstanbul

Kaynak: AA / Ekonomi

Borsa İstanbul New York Türkiye Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title