Haberler

İstanbul Boğazı'nda Boğulan Moğol Gençler

İsviçre'de üniversite eğitimi alırken tatil için geldikleri İstanbul'da dün denizde boğulan iki Moğol gencinin aileleri İstanbul'a geldi.

İsviçre'de üniversite eğitimi alırken tatil için geldikleri İstanbul'da dün denizde boğulan iki Moğol gencinin aileleri İstanbul'a geldi.

Tarifeli uçakla akşam saatlerinde Moğolistan'dan Atatürk Havalimanı'na gelen Sarangerel Dorilgjav'ın babası Moğolistan Adalet Bakanı Dambii Dorilgjav ile Sereeter Bat Erdene'nin ailesini burada Moğolistan Fahri Konsolosluğu yetkilileri karşıladı.

Bir süre Atatürk Havalimanı VIP Salonu'nda bekleyen aileler, daha sonra özel araçla havalimanından ayrıldı. İki gencin cenazelerinin ise yarın ülkelerine gönderileceği öğrenildi.

Olay

Üniversite eğitimi aldıkları İsviçre'den 7 Şubat'ta tatil için İstanbul'a gelen Sereeter Bat Erdene (23) ile kız arkadaşı Sarangerel Dorilgjav (22), dün gece saat 00.30 sıralarında kaldıkları otelin bahçesine çıktı. Erdene, istinat duvarında yürürken dengesini kaybederek denize düştü. Arkadaşını kurtarmak için denize atlayan Dorilgjav da akıntıya kapıldı. Bahçede kadın çantası bulan otel çalışanları, şüphelenerek durumu polis ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, çantada Sereeter Bat Erdene ve Sarangerel Dorilgjav'ın pasaportları ve kişisel bazı eşyalarını buldu.

Otelin güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen polis ekipleri, bir kişinin suya düştüğünü, kız arkadaşının da onu kurtarmak için atladığı denizde akıntıya kapıldığını tespit etti. Bunun üzerine olay yerine çağrılan Deniz Şube Müdürlüğü ekipleri, arama-kurtarma çalışması yaptı. Dalgıçlar, Sarangerel Dorilgljav'ın cesedini otelin iskelesinin yaklaşık 5 metre uzağında buldu. Yürütülen çalışmalar sonucunda Erdene'nin cesedine de ulaşıldı. Gençlerin cesetleri, otopsi için Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı.

Sarangerel Dorilgjav'ın Moğolistan Adalet Bakanı Dambii Dorilgjav'ın kızı, Sereeter Bat Erdene'nin ise Moğol bir milletvekilinin akrabası olduğu öğrenilmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Moğolistan İsviçre Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title