Haberler

İstanbul Boğazı'na Hayran Kaldılar

Güncelleme:

Büyükçekmece Belediyesi, dünyanın dört bir yanından gelen sanat elçisi konukları için Boğaz turu düzenledi.

Geziye katılan yabancı konuklar İstanbul Boğazı'na hayran kaldı.

15. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali tüm coşkusuyla devam ederken, festivale katılan ülkeler için bu yılda Boğaz turu düzenlendi.

FESTİVAL TÜM HIZIYLA SÜRÜYOR

Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali'ne katılan 64 ülkeden binbeşyüz sanat elçisi kendi kategorilerindeki faaliyetlere katılarak hünerlerini sergiliyorlar. Festival boyunca yoğun bir tempo içinde olan sanat elçileri kendileri için düzenlenen aktivitelere katılarak yorgunlarını atma fırsatı yakalıyorlar. Bu kapsamda her yıl düzenlenen Boğaz turu ile hem kabancı konuklara İstanbul'un muhteşem Boğaz manzarası tanıtılıyor, hem de biraz olsun dinlenmeleri sağlanıyor.

BOĞAZ MANZARASI KONUKLARI BÜYÜLEDİ

Eminönü İskelesi'nden kendileri için tahsis edilen vapurla Boğaz turuna çıkan yabancı konuklar, Anadolu Kavağı'nda yenilen öğlen yemeğinin ardından bölgeyi gezdiler. Boğaz'ın eşsiz manzarası eşliğinde şarkılar söyleyip danslar eden konuklar sık sık Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ile birlikte fotoğraf çektirdiler.

Belediye Başkanı Akgün ve Türk Folklor Kurumu Genel Başkanı Gürhan Ozanoğlu yabancı konuklarla yakından ilgilendi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Büyükçekmece Hasan Akgün İstanbul Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title