Haberler

İstanbul Boğazı, Emirgan'da 8 Metre Daralıyor

Güncelleme:

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen Emirgan sahil yolu projesi 2015 yılı başında tamamlanacak. Proje sonucunda İstanbul Boğazı 8 metre daralmış olacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından Emirgan sahil yolunun denize doğru genişletilmesi projesinde sona yaklaşıldı. Bisiklet ve yürüyüş yolu, balık tutma platformu ve 116 araçlık otopark cebi içeren projede denize kazık çakma işlemleri büyük ölçüde tamamlandı. 2015 yılı başında tamamlanacak proje sonucunda İstanbul Boğazı 8 metre daralmış olacak.

PROJEDE SONA YAKLAŞILDI

İBB tarafından yaptırılan Emirgan Sahil yolu inşaatında sona yaklaşılıyor. Geçtiğimiz Mart ayında başlatılan çalışmalarda 700 metrelik sahil kesimine denize kazık çakma işlemleri büyük ölçüde tamamlandı. Çakılan kazıkların üzerine beton dökülmesi işlemlerinin başladığı inşaat tamamlandığında sahil yolu 8 metre genişlemiş, İstanbul boğazı ise 8 metre daralmış olacak.

BİSİKLET YOLU YAPILACAK, YEŞİL ALAN AÇILACAK

İBB tarafından geçtiğimiz Mayıs ayında tanıtımı yapılan projede Emirgan sahilinin 700 metrelik bir bölümünü kapsıyor. Genişletilen bölümde 2 metre genişliğinde bisiklet yolu oluşturulacak. Ayrıca 3 metre genişliğinde toplamda 1550 m2 yeşil alan planlanıyor. Otomobilleriyle gelen vatandaşlar için ise sahil bandı boyunca 116 araçlık otopark cebi yapılacak. Balık tutan vatandaşların içinde 30 metre uzunluğunda 3 adet balık tutma platformu yapılacak. Böylece balıkçıların yürüyüş yapan ya da bisiklete binenleri rahatsız etmeden balık tutmaları sağlanacak. Proje tamamlandığında toplam 11 bin 300 m2'lik bir alan yeniden düzenlenmiş olacak.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Emirgan Emlak Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (6)

Köyden yarın geldim:

deniz de yer bırakmadınız allah belanızı versin

24
31
yanıtYanıtla
Yusuf D.ydklc@ttmail.com:

Sen köye dün git.

yanıt0
yanıt0
sarıyerli:

Emirganı bilmeyen çocukluğu orada geçmeyen dengesizler sırf siyasi cıkarlarınız uğruna kendinizi komik duruma düşürecek yorumlar yazmayın. Bu proje iyi bir proje ama siz ne anlarsınız işiniz gücünüz fitne fesat

13
0
yanıtYanıtla
NUMAN KURTULMUS:

HAYALDI GERCEK OLDU! BU ZADIGANLAR IKTIDAR OLURSA 2023''DE ISTANBUL BOGAZININ OLMAYACAGINI GÖRECEGIZ:

3
10
yanıtYanıtla
cengiz:

Denizleri daraltıp yok edeceğinize deniz kıyısına 100 metreye kadar olan alanları istimlak edip karadan yapın ne yapacaksanız bu gidişle o güzelim denizlere hasret kalacak sonraki nesiller

4
2
yanıtYanıtla
VAHİT:

KİM BİLİR EMİRGANDA KİMLERİN YALILARI VAR. MİLLETİN PARASIYLA ORAYI YAPARLAR SONRA ORAYI KAPATIRLAR ÖZEL MÜLK DİYE BİRİLERİNE PEŞKEŞ ÇEKERLER

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title