Haberler

İstanbul Boğazı Belediyeler Birliği Üyesi Başkanlar Beyoğlu'nda Buluştu

İstanbul Boğazı Belediyeler Birliği üyesi olan belediye başkanları, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan'ın ev sahipliğinde bir araya gelerek bilgi paylaşımında bulundu.

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, İstanbul Boğazı çevresinde bulunan belediyelerin oluşturduğu İstanbul Boğazı Belediyeler Birliği'ne üye başkanları ağırladı. Sabah saatlerinde gerçekleşen toplantıda bir araya gelen başkanlar, birçok konuda bilgi paylaşımında bulundu. Beyoğlu Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan'ın yanı sıra Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ve Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir katıldı. Üye başkanlar, İstanbul Boğazı Belediyeler Birliği'nin yeni kurulacak internet sitesinin tasarımına da birlikte karar verdi.

"BELEDİYELERİN SORUNLARI VE ÇÖZÜM ARAYIŞLARI ORTAK"

Oluşturulan birliğin ortak bir platform olduğunu belirten Ahmet Misbah Demircan, "Sonuçta biz hepimiz belediyeleriz ve belediyelerin sorunları, çözüm arayışları da hep ortak. Ama bizi diğerlerinden farklı tutan hepimizin boğaza kıyısı var ve aynı zamanda denize kıyımız var" dedi.

Toplantının ve birliğin amacına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Demircan, "Bu bir platform ve gündemimizde her konuya ilişkin mimardan kültür sanata, restorasyondan sosyal yardıma kadar her şey bizim ortak kültürümüz, ortak ihtiyaçlarımız. Onlarla ayda bir bir münasebetle bir araya geliyor ve değerlendiriyoruz. Güzel bir sinerji var herkes çok mutlu. Bazen bazı başkanlarımız bazı üyelerimiz katılamıyor. Her toplantıdan ayrılışımızda ikinci toplantının randevusunu vererek ayrılıyoruz" ifadelerini kullandı.

"BAŞKANIMIZ FEVKALADE GÜZEL İŞLER YAPMIŞ"

Toplantı vesilesiyle yeni belediye binasını da görme fırsatı bulduğunu belirten Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek beğenisini dile getirerek, "Ev sahipliğini Beyoğlu Belediye Başkanımız yaptı. Gerçekten fevkalade işler yapmışlar, kendilerini tebrik ediyorum. Hem Beyoğlu'nun genelinde yaptıkları hem de bu tarihi binanın buraya kazandırılması önemli bir olaydır. Arkadaşlarla değerlendirmeleri yaptık. İnşallah iyi bir çalışma olur" diye konuştu.

"İYİ Kİ BEYOĞLU BELEDİYE BAŞKANI OLMAMIŞIM"

Beyoğlu Belediye binasını bundan birkaç yıl önce ziyaret ettiğini ifade eden Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, esprili bir şekilde, "Daha önce gelmiştim. Bir bakayım dedim, Beyoğlu Belediye Başkanı olabilir miyim diye. İyi ki olmamışım inanılmaz güzel şeyler yapılmış" diyerek herkesi güldürdü.

Genç, "Eskinin korunması, devam ettirilmesi anlamında. Bu tür yerler biz bütün belediye başkanlarının ortak problemleri. Şimdi eğer çözülebiliyorsa, yaşama katılabiliyorsa, devam ettiriliyorsa bizim tarihe olan borcumuzu da yerine getirmiş olacağız" dedi.

"TARİHİ ESERLERİN DEĞERE DÖNÜŞTÜRÜLMESİ ÖRNEĞİNİ GÖRDÜK"

Birliğe yeni üye olan Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, "Davetlerinden dolayı değerli başkanımıza teşekkür ediyoruz. Bu münasebetle aslında merak ettiğim Beyoğlu Belediye binasını da görmüş oldum. Tebrik ediyorum arkadaşımızı, Belediye Başkanımız Ahmet Misbah Demircan Beyi" dedi.

Modern yapıyı çelikle, tarihi yapıyla uyum içerisinde güzel bir örnek olarak gördüklerini sözlerine ekleyen Demir, "Koruma kullanma dengesinin son derece ölçülü bir şekilde uygulamasını gördük. Bir de tarihi eserlerin, bu tür yapıların değere dönüştürülmesinin örneğini de gördük" ifadelerini kullandı.

Toplantı sonrası başkanlar, Okmeydanı Projesi'nin animasyon filmini seyretti. Ardından günün anısına fotoğraf çektirdi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sarıyer Beykoz Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title