Haberler

İstanbul Bilgi Üniversitesi 20 Bininci Mezununu Verdi

Bu yıl 17. yılını kutlayan İstanbul Bilgi Üniversitesi'nin mezun sayısı 20 bin oldu.

İstanbul Bilgi Üniversitesi, 2012 - 2013 eğitim öğretim yılında, eğitimlerini tamamlayan 2 bin 361 öğrencisine diplomalarını verdi. İktisadi ve İdari Bilimler, Fen-Edebiyat, İletişim, Mimarlık ve Hukuk Fakülteleri, Fen Bilimleri Enstitüsü, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Meslek Yüksekokulu ile Adalet Meslek Yüksekokulu'nun mezuniyet törenleri, 4-7 Temmuz tarihleri arasında Santral Kampüsü'nde gerçekleştirdi.

Rektör Prof. Dr. Remzi Sanver'in açılış konuşmasıyla başlayan mezuniyet törenlerinde; dekanlar ve meslek yüksekokul müdürleri de yeni mezun öğrencilere kısa bir konuşma yaptılar.

Konuşmasında hem ailelere hem de mezun olan öğrencilere seslenen Prof. Dr. Remzi Sanver; "BİLGİ'nin özgürlükçü, paylaşımcı, toplumla iç içe geleneği ve duruşu, sizlere vermeye çalıştığımız eğitimin önemli bir boyutunu oluşturuyor. Üniversitemizde bu anlamda yaratmaya çalıştığımız özgürlükçü ortam, BİLGİ'nin eğitim kalitesi kadar önemli ve sizlere hayatta rehber olması bakımından hayati bir yer tutuyor. BİLGİ'nin size kattığı kadar siz de BİLGİ'ye katacaksınız. Bir üniversitenin kimliğinin temel bileşenlerinden bir tanesi onun mezunlarıdır; mezunlarının bilime, sanata, toplumsal gelişmeye katkıları; hayattaki başarıları, çabaları, duruşlarıdır. BİLGİ, belki de her şeyden evvel, sizlerin becerisi, başarısı, sağlam duruşu ve çalışma geleneği ile anılacak. Bu nedenle, zannettiğinizden çok daha fazla, çok daha önemli biçimde, üniversitenizi hayatınız boyunca görünür biçimde omzunuzda ve göğsünüzde taşıyacaksınız" diye belirtti.

Mimarlık Fakültesi'nden Fuat Emre Erkal okul birincisi oldu

Mimarlık Fakültesi'nden Fuat Emre Erkal okul birincisi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nden Servet Selen okul ikincisi, İletişim Fakültesi'nden Katja Flöter okul üçüncü oldu.

Bölüm birincileri

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nden Servet Selen, MYO'ndan Tuna Yavuztürk, Adalet Meslek Yüksek Okulu'ndan Filiz Baştürk, Hukuk Fakültesi'nden Hatice Kübra Nalbant, İletişim Fakültesi'nden Katja Flöter, Fen-Edebiyat Fakültesi'nden Ezgi Yusufoğlu ve Mimarlık Fakültesi'nden Fuat Emre Erkal bölüm birincisi oldular.

santralistanbul'un büyüsü…

Silahtarağa elektrik Fabrikası Müdürü Yük. Elektrik Mühendisi Adnan Aktan'ın yeğeni Dilek Durualp 52 yıl sonra torununun mezuniyeti için tekrar santralistanbul'a geldi. Dilek Durualp, Osmanlı Devleti'nin kent ölçekli ilk elektrik santralı olan Silahtarağa Elektrik Santrali'nde 1961 yılında nişan törenini yaptı. Dilek Durualp'in torunu Günce H. Silahçıoğlu, İstanbul Bilgi Üniversitesi tarafından korunarak müzeye dönüştürülen elektrik santralinde diplomasını aldı.

Kaynak: EgitimNerede.com / Eğitim

Eğitim Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title