Haberler

İstanbul- Basel Uçağındaki Parmak İzi Delil Oldu

Türk Hava Yolları (THY) uçaklarına birbiri ardına yapılan ihbarların sorumlusu kabin memuru çıktı. Çoğunluğu tuvaletlerde bulunan "Bomba var" yazılı kağıtlarla bomba ihbarı yaptığı iddia edilen kabin memurunun iki ay önce gözaltına alındığı öğrenildi.

THY yetkilileri dün yaptıkları açıklamada ihbar yapılan bir uçakta bulunan yazıdan sorumlu olduğu iddia edilen kabin memurunun işine son verildiğini ve olayın adliyeye intikal ettiği belirtildi. Emniyet yetkilileri ise iki ay önce ihbar suçlaması ile ilgili bir kişinin gözaltına alındığını ve şahsın Terörle Mücadele şubesine teslim edildiğini söyledi.

KAĞITTA KABİN MEMURUNUN PARMAK İZİ BULUNDU

17 Nisan'da İstanbul- Basel seferini yapan THY uçağının tuvaletinde "Kargoda bomba var" yazılı bir dosya kağıdı bulundu. Bunun üzerine THY'nin Serik adlı uçağı Bulgaristan hava sahası üzerinden Atatürk Havalimanı'na geri döndü. Ancak bu kez kağıt üzerinde parmak izine rastlandı. Bu olaydan yola çıkılarak iki ay önce gözaltına alınan kabin memuru ile ilgili olarak THY yetkilileri olayın adliyeye intikal ettiğini, şahsın iş akdine son verildiğini belirterek başka bir açıklama yapmadı. Atatürk Havalimanı Koruma Şubesi yetkilileri ise olayın Terörle Mücadele Şubesi tarafından takip edildiğini belirtti.

ZARARI MADDİ VE MANEVİ

THY yetkilileri bu tür ihbarların son yıllarda yükselişte olan şirketin marka değerine zarar verdirmek amacıyla yapıldığını tahmin ettiklerini söyledi. Havacılık kurallarına göre uçaklarda bulunan bu tür ihbar notlarında eğer olay havada gerçekleşirse uçak geri dönmek zorunda. Pilot bu durumda, uluslararası havacılık kuralları gereği 'patlayıcı madde prosedürü' uyguluyor. Pilot gizli bir kod ile en yakın uçuş kulesi ile temasa geçiyor, daha sonra da uçak en yakın meydana iniyor, yolcu ve valizler detaylı şekilde aranıyor. Prosedüre göre asılsız ihbarlarda, uçak en az varacağı istasyona ulaşacağı saat kadar süre yerde bekler, gerekirse uçak değiştirilir ve yolcular tekrar götürülür.

Uzun menzilli uçuşlarda ise uçak bomba ihbarı nedeniyle yere indirilirse yolcuları mağdur edecek bir başka olayla daha karşılaşmamak için uçuş ekibinin mesai saati dolacağından uçuş iptal edilebilir ve yolcular otele yerleştirilir. Şirket yetkilileri bu yüzden asılsız bomba ihbarlarının yolcu mağduriyetinin yanı sıra 50 bin ile 100 bin Euro'ya kadar uçak başı maliyet getireceğini belirtiler. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türk Hava Yolları Basel Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Süleyman Ada kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Türkoğlu Belediye Başkan adayı Süleyman Ada kaç yaşında, nereli? CANLI maç izle! TÜM MAÇLAR! Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 29 Mart GÜNÜN MAÇLARI CANLI İZLE! Cengiz Gökçam kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Pazarcık Belediye Başkan adayı Cengiz Gökçam kaç yaşında, nereli? Kamber Harmankaya kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Onikişubat Belediye Başkan adayı Kamber Harmankaya kaç yaşında, nereli? Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title