Haberler

İstanbul Barosu Olağan Genel Kurulu

Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu adayı Kocasakal: "Benim ikbal beklediğimi söylüyorlar.

Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu'nun İstanbul Barosu Başkan adayı Ümit Kocasakal, "ikbal" beklentisi olduğunun ifade edildiğini belirterek, "Sizin olmaya can attığınız şeyleri isteseydim gelen teklifleri reddetmezdim. Bugün burada kimlerin aslında o tür ikbal beklentileri içinde olduğu görülebiliyor" dedi.

İstanbul Barosu'nun Haliç Kongre Merkezi'ndeki olağan genel kurulunda konuşan Kocasakal, İstanbul Barosu Başkanı değil, başkan adayı olarak görüşlerini paylaştığını söyledi.

Hukukun Üstünlüğü Platformu'nun İstanbul Barosu Başkan adayı Abdullah Arar'ın yasama, yürütme, yargıdan bahsettiğini hatırlatan Kocasakal, "Bu başkalarının anladığı yürütme değil, bildiğimiz yürütme. 'Biz kimsenin adayı değiliz' dedi ama itiraflar var seçim broşüründe. Kimse kimseyi aptal yerine koymasın. Bu yeni Türkiye'nin baroya uyarlanmış halidir. Siz hukukun üstünlüğü derken iktidarın üstünlüğünü vadediyorsunuz. Avukatlık, boyun, baş eğmeyi, biat etmeyi kabul etmez. Hukukun Üstünlüğü Grubu diyorsunuz" diye konuştu.

Hukukun Üstünlüğü Platformu'na mensubu olduğu yönetimi şikayet ettiği için eleştiren Kocasakal, "Benim ikbal beklediğimi söylüyorlar. Sizin olmaya can attığınız şeyleri isteseydim gelen teklifleri reddetmezdim. Bugün burada kimlerin aslında o tür ikbal beklentileri içinde olduğu görülebiliyor" dedi.

Ergenekon ve Balyoz davalarında herkesin kendilerine bir özür borcu olduğunu hatırlatan Kocasakal, şunları söyledi:

"Meğer anladık ki bir paralel yapı kumpas kurmuş. Biz sizden 4 sene önce gördük. Hem özür dilemeniz hem teşekkür etmeniz gerekiyor. Bu davalarda avukatlara zulümler yapılırken neredeydiniz? Hiçbir yerde yoktunuz. Boş sözlere karnımız tok. Ben ulusalcıyım, ben milliyetçiyim, ben ulusumun, milletimin çıkarlarını önde tutuyorum. Küreselciler hesabını versin. Beşiktaş teknik direktörü Bilic'in bir sözü var; 'Karar vermek fikir vermekten daha zordur'. Ben geleceğe daha güvenli bakmak istiyorum. Sosyalist olmak, sol olmak, demokrat olmak Türkmenlerin haklarını savunmayı gerektirmiyor mu?"

Ümit Kocasakal, baronun herhangi bir meslek kuruluşu olmadığını, ellerinde yasama gücü de bulunmadığını ifade ederek, hep beraber mücadele edilmesi gerektiğini, seçilirse bu politikayı devam ettireceğini aktardı.

İstanbul Barosu Başkanı Kocasakal, yaptıklarını anlatmaya sürenin yetmeyeceğini, her şeyi eksiksiz hallettiklerine dair bir iddialarının da olmadığını dile getirerek, kadına yönelik çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Huzurevi yapmayı planladıklarını kaydeden Kocasakal, "Biz buyuz. Aynen böyle devam edeceğiz. Oy verirseniz böyle oy verin Ayten Alpman'ın şarkısında da dediği gibi 'Ben böyleyim'. Eğer seçilemezsem de bana verilen görev için saygı, sevgi, minnetlerimi sunuyorum" ifadelerini kullandı.

Konuşmasını tamamlayan Kocasakal, ayakta alkışlanırken, bir grup avukat da "Rojava devrimini selamlıyoruz", "Geziden Kobane'ye bu direniş bizim", "Ayn el Arab değil Kobane" şeklinde dövizler açtı.

Ayhan Erdoğan'ın konuşması

Çağdaş Avukatlar Grubu'nun adayı Ayhan Erdoğan, seçilirse duruşma salonunda hakimin keyfi beklentisinin önüne geçeceklerini anlatarak, mesleki sorunların düzeltilmesinin politik alanda mücadele gerektirdiğini kaydetti.

Sulh ceza hakimliğini kaldırmak için İstanbul Barosu'nun ne yaptığını soran Erdoğan, görüşlerini şöyle aktardı:

"Siz bunların önünde durmazsanız iktidar 'kamu güvenliği' başlığı altında polis tarafından uygulanabilecek düzenlemelerle bizi karşı karşıya bırakabilir. Bireysel kahramanlıkla olmaz. Sokağa çık, yanında olacağız. Savaşmaya, kavgaya hazırız. Modern ve eşitlik için her türlü çabaya destek veririz. Ezilenlerden yanayız. Yargıyı bağımsız kılmak için sokakta olalım. Korkumuz çekincemiz yok.  Biz yargının politik alanda iktidarın elinde tabanca gibi olmasını kabul etmiyoruz. İktidarın elinden bu silahı biz alacağız. İstanbul Barosu'nu bu nedenle istiyoruz. Gezi Türkiye tarihinin en büyük direnişidir. Bir başkaldırıydı. Ama bunları İstanbul Barosu duymadı. Bu daha başlangıç. Mücadeleye devam."

Erdoğan, konuşmasını Gezi Parkı olaylarında hayatını kaybedenlerin isimlerini okuyarak tamamladı. Bu sırada salonda bulunan avukatlar da "burada" şeklinde Erdoğan'a cevap verdi.

Aday konuşmalarından sonra avukatlık mesleğinin sorunları konuşuldu.

İstanbul Barosu Başkanlığı seçimi için oy verme işlemi yarın yapılacak.

Seçimde, yeni baro başkanının yanı sıra, yönetim kurulu, disiplin kurulu, denetleme kurulu ve Türkiye Barolar Birliği delegeleri de belirlenecek. Seçimde, İstanbul Barosu'na kayıtlı 32 bin 200 avukat, 81 sandıkta oy kullanacak. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

İstanbul Barosu Ümit Kocasakal Ayhan Erdoğan Haliç Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title