Haberler

İstanbul Barosu'nun 'Mahmut Esat Bozkurt Ödülü'ne Tepki

Özgürlükçü Hukuk Platformu kurucularından avukat Fırat Epözdemir, İstanbul Barosu tarafından her yıl verilen Mahmut Esat Bozkurt ödülüne tepki gösterdi.

Özgürlükçü Hukuk Platformu kurucularından avukat Fırat Epözdemir, İstanbul Barosu tarafından her yıl verilen Mahmut Esat Bozkurt ödülüne tepki gösterdi. Epözdemir, İstanbul Barosu Başkanlığı'na sunduğu dilekçede ödülün derhal kaldırılmasını talep etti.

İstanbul Barosu tarafından her yıl verilen Mahmut Esat Bozkurt ödülü bu yıl "İstanbul Barosu üyesi avukatlara ve Türkiye'de hukuk mücadelesi yapan bütün avukatlara" verildi. Buna tepki gösteren Özgürlükçü Hukuk Platformu kurucularından avukat Fırat Epözdemir, Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'na gelerek İstanbul Barosu Başkanlığı'na dilekçesini sundu. Sunulan dilekçede, "Mahmut Esat Bozkurt'un ırkçı kişiliği ve düşünceleri herkes tarafından bilinmektedir. Türkiye'nin ilk adalet bakanı ve Medeni Kanun'un taşıyıcısı olması, bu gerçeği hiçbir şekilde değiştirmemektedir" denildi.

Öte yandan Mahmut Esat Bozkurt'a ait birçok sözlerinin de yer aldığı dilekçede, "Irkçılık bir insanlık suçudur ve bir hukuk kurumu olan İstanbul Barosu'nun yukarıdaki sözlerini sarf etmiş birisi adına hukuk ödülü verilmesi asla kabul edilemez. O nedenle bu ayıba ortak olmayacağımı, ırkçı zihniyete sahip olan Mahmut Esat Bozkurt adına verilen ödülü asla kabul etmediğimi beyan eder; İstanbul Barosu Yönetim Kurulu'ndan insan hakları ve hukukun üstünlüğüne gerçekten inanılıyorsa, Mahmut Esat Bozkurt ödülünün derhal kaldırılmasını talep ederim" ifadelerine yer verildi.

Özgürlükçü Hukuk Platformu kurucularından avukat Fırat Epözdemir, diğer arkadaşlarının da buna tepki vermesini ve ödülü kabul etmemeleri gerektiğini sözlerine ekledi.

Mahmut Esat Bozkurt ödülü her yıl 5 Nisan'da avukatlar günü nedeniyle hukuka önemli katkılarda bulunan kişilere veriliyor. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mahmut Esat Bozkurt Fırat Epözdemir İstanbul Barosu Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title