Haberler

İstanbul Barosu'na "Milliyetçi" Aday

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde toplanan İstanbul Milliyetçi Avukatlar Grubu üyesi avukatlar adına açıklama yapan Baro Başkanı adayı Ali Rıza Kaplan, "Yürütme organınca bölünme yasları çıkarılmış, resmi tabelalardan T.C. rumuzu silinmiş, Atatürk'ün büstlerine ve ay yıldızlı bayrağımıza yapılan saldırılara karşı etkili önlem alınmamıştır.

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde toplanan İstanbul Milliyetçi Avukatlar Grubu üyesi avukatlar adına açıklama yapan Baro Başkanı adayı Ali Rıza Kaplan, "Yürütme organınca bölünme yasları çıkarılmış, resmi tabelalardan T.C. rumuzu silinmiş, Atatürk'ün büstlerine ve ay yıldızlı bayrağımıza yapılan saldırılara karşı etkili önlem alınmamıştır. Bize göre ülkemize yönelik emperyal projeler ve bu projelerin uygulanmasında yargıya biçilen rol nedeniyle avukatlık mesleği köklü sorunlarla karşı karşıyadır" dedi.

Bu meselelerin çözümü için 'Milli şuur ve duruş' gerektiğini ifade eden Kaplan, "Gelinen noktada her zamankinden daha fazla milli teşkilatlanmalara gerek olduğu gerçeğinden hareketle avukatlar arasında faaliyet gösterecek olan grubumuz kurulmuş ve İstanbul Barosu seçimlerine girme kararı almıştır. Büyük Türk milletine hayırlı olması temennisiyle" ifadelerini kullandı. Avukatlar açıklamanın ardından meslektaşlarına broşür dağıtmak için adliyeye girdi. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çağlayan Adalet Sarayı Mustafa Kemal Atatürk İstanbul Barosu Rıza Kaplan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title