Haberler

İstanbul Barosu Başkanı Kocasakal'dan Saü Rektörüne Tepki

İstanbul Barosu Başkanı Doç. Dr. Ümit Kocasakal, Sakarya Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencilerinin Esentepe Kampusü'nde düzenlenmek istedikleri, kendisinin de davetli olduğu 'Hukuk Devleti ve Demokrasi' adlı panelin Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas tarafından iptal edilmesine tepki gösterdi.

İstanbul Barosu Başkanı Doç. Dr. Ümit Kocasakal, Sakarya Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencilerinin Esentepe Kampusü'nde düzenlenmek istedikleri, kendisinin de davetli olduğu 'Hukuk Devleti ve Demokrasi' adlı panelin Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas tarafından iptal edilmesine tepki gösterdi. Kocasakal, kampus yerine Sakarya Barosu'nda yapılan panelde, SAÜ Rektörü Muzaffer Elmas'a "Bu size yakıştı mı?" dedi.

Sakarya Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde okuyan öğrencilerin biraraya gelerek oluşturduğu 'Hukuk Dergisi Topluluğu' tarafından 'Hukuk Devleti ve Demokrasi' paneli düzenlenmesi için üniversite yönetimine başvuruda bulundu. Başvuru sonrasında 'Uygundur' kararı verildi. Daha sonra Sakarya Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı yapılacak olan panelin iptaline karar verdi.

PANEL SAKARYA BAROSU'NDA YAPILDI

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas'ın, İstanbul Barosu Başkanı Doç. Dr. Ümit Kocasakal'ın katılacağını öğrenince panelin iptal edilmesini istediği iddia edildi. Verilen kararın ardından, panelin Sakarya Barosu'nda yapılması kararlaştırıldı.

Bugün yapılan panele katılan Sakarya Barosu Başkanı Zafer Kazan ve İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal, SAÜ Rektörü Muzaffer Elmas'ı eleştirdi.

'YAKIŞTI MI SİZE SAYIN REKTÖR?'

Panelde konuşan İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal, "Yakıştı mı size sayın Rektör Muzaffer Elmas?" diye sordu. Kocasakal, bu ayıbın üniversite gençlerine yapıldığını söyleyerek, şöyle devam etti:

"Öğrencilerin sadece Sakarya Barosu değil, 33 bin üyesiyle beraber İstanbul Barosu da arkalarında olur. Sadece İstanbul Barosu ile de sınırlı kalmaz ve domino taşı gibi bütün ülkeye yayarız bunu. Bir söz vardır 'Ateş olsan ancak düştüğün yeri yakarsın.' Öyle kimsenin elinde de devasa bir şeyler falan yok. Kendisi bir öğretim üyesidir, profesördür. Ben de bir doçentim. Sonuçta benim sadece baro başkanı sıfatım yok. Şimdi siz bir öğretim üyesine bu yasağı getiriyorsunuz. Şimdi sayın Rektör'e soruyorum; Yakıştı mı? ya da değer mi? Rektör olmak, rektör kalmak bu kadar mı önemli?"

'İNKAR EDERLERSE İSPATA HAZIRIM'

Sakarya Barosu Başkanı Zafer Kazan da panelde yaptığı konuşmada, Rektör Muzaffer Elmas ile telefon ile görüştüğünü ve kendisine panelle ilgili "Buna izin yok" dediğini dile getirerek, "Rektörle görüşerek 'Daha önceden izin vermiş olduğunuz bir konuydu' dedim ama buna rağmen 'İzin yok öğrenci arkadaşlar bununla alakalı kendi inisiyatiflerine göre hareket etmişlerdir' şeklinde bir cevap verdi. Ben şimdi bunu nereye koyacağımı bilemiyorum. 'Uygundur' kaşesi kime ait? Bu üniversiteye ait değil mi? Bunu inkar ederlerse ispata hazırım. Bu sözler bana söylenen sözler. Bu sözleri afaki söylemiyorum" dedi.

Sakarya Barosu'nda düzenlenen panel, baro başkanlarının yaptığı konuşmaların ardından son buldu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sakarya Üniversitesi İstanbul Barosu Muzaffer Elmas Ümit Kocasakal Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title