Haberler

İstanbul: Bakan Gönül'den Nükleer Silah Açıklaması

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, basında çıkan İncirlik üstünde 90 adet nükleer silah olduğu ve CHP İstanbul milletvekili Şükrü Elekdağ'ın bu konuyu Meclis'e götüreceği haberleriyle ilgili olarak, "Eğer CHP bu iddiayı Meclis'e getirirse ve Başbakan bana söz hakkı verirse, bu soruları cevaplarım" dedi.

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, basında çıkan İncirlik üstünde 90 adet nükleer silah olduğu ve CHP İstanbul milletvekili Şükrü Elekdağ'ın bu konuyu Meclis'e götüreceği haberleriyle ilgili olarak, "Eğer CHP bu iddiayı Meclis'e getirirse ve Başbakan bana söz hakkı verirse, bu soruları cevaplarım" dedi.

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül'ün katılımıyla, Kalekalıp ile Pratt&Whitney arasında Müşterek Taarruz Uçağı Projesi kapsamında, F-135 motoru parça ve alt sistemleri imalatını içeren anlaşmanın imza töreni gerçekleştirildi.

Four Seasons Hotel'de yapılan törene Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül'ün yanı sıra Pratt&Whitney JSF 135 Program Başkanı Bill Gostic, Kale Grubu Şirketleri Teknik ve Kimya Grubu Başkanı Osman Okyay, Milli Savunma Bakanlığı yetkilileri, askeri yetkililer ve yabancı konuklar katıldı.

Törende bir konuşma yapan Bill Gostic, bu oluşumun parçası olmaktan gurur duyduğunu belirterek, "F-135 motoru işbirliğinin yeni boyutundayız. F-135 üstün bir model, en kuvvetli uçak motoru. Kalekalıp istediğimiz anahtar fiyatları karşıladığı gibi en iyi maliyeti karşılayan bir şirket. Bu anlaşmanın bedeli 150 milyon dolar. Türk şirketleri ile olan ilişkilerimiz geliştirmeyi hedefliyoruz. Beraber ilerliyor ve uzun bir ilişkiye de beraber ilerlemeye devam edeceğiz" dedi.

Kale Grubu Şirketleri Teknik ve Kimya Grubu Başkanı Osman Okyay, Pratt & Whitney'in dünyanın en önde gelen motor firması olduğunu belirterek ,"Pratt & Whitney yüksek kalite standartlarına sahip bir kuruluş. F-135 en son teknoliyle geliştirildiği için dünyanın en gelişmiş jet motoru. Biz de bunun bir parçası olmaktan gurur duyuyoruz. Bugüne kadar JSF programı Lockheed Martin ve Northrokp gibi önde gelen havacılık şirketleriyle parçalar üretmek üzere sözleşmeler imzaladık" diye konuştu.

Son olarak kürsüye gelen Milli Savunma Bakamı Vecdi Gönül, bu anlaşmanın milli bir hedef olmaktan öte iş adamlarımızın uluslararası hedeflere nasıl ulaştığını gösteren bir gelişme olduğunu belirterek, "Kalekalıp bu noktaya kendi bilek gücüyle geldi. JSF projesinde bu yıl sonu önemli bir aşamaya gelinecek. Türk sanayisinin JSF projesinde beklediği kadar iş payını alması gerekiyor. En iyi kalite en iyi fiyat ve zamanında teslimat ilkeleri Türk sanayisi tarafından her zaman dikkate alınmaktadır. JSF, firmalarımızın dışarı açılabilmesi kendi kabiliyet ve imkanlarını dünya savunma sanayilerine sunması için önemli bir fırsattır. Savunma sanayisine verdiğimiz destek bundan sonra da devam edecek. Umut ediyorum, bu bir başlangıç olsun ve bundan sonraki aşamalarda da birlikte olalım" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Kale Grubu Şirketleri Teknik ve Kimya Grubu Başkanı Osman Okyay ile Pratt&Whitney JSF 135 Program Başkanı Bill Gostic, "F-35 müşterek taarruz uçağının F-135 motoru parça ve alt sistem" anlaşmasını imzaladı.

İmza törenin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, F-35 uçağının pilotlu son uçak olacağını belirterek, bundan sonra pilotsuz uçak imalatına gidileceğini söyledi.

Bakan Gönül, gazetelerde yer alan İncirlik üstünde 90 adet nükleer silah olduğu ve CHP İstanbul Milletvekili Şükrü Elekdağ'ın bu konuyu meclise götüreceği haberleri ile ilgili olarak, "Eğer CHP bu iddiayı Meclis'e getirirse ve Başbakan bana söz hakkı verirse bunları cevaplarım" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title