Haberler

İstanbul Aydın Üniversitesi'nden Aşçılık Eğitim Programı

Güncelleme:

Yiyecek sektöründe profesyonel aşçı olarak çalışmak isteyenler için İstanbul Aydın Üniversitesi'nin dört yıldır gerçekleştirdiği "Aşçılık Eğitim Programı" Mimar Sinan Vakfı ve İŞKUR işbirliğinde devam ediyor.

İstanbul Aydın Üniversitesi Aşçısı Emrullah Gümüştaş verdiği "Aşçılık Eğitim Programı" bu haftaki eğitimi İstanbul Aydın Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Hakkı Aydın, İstanbul İŞKUR İl Müdürü Muammer Coşkun, Büyükçekmece İŞKUR Müdürü Hüseyin Fazlı'nın katılımıyla gerçekleştirdi.

İstanbul Aydın Üniversitesi Aşçısı Emrullah Gümüştaş verdiği eğitim hakkında şunları söyledi:

''Bu program dört yıldır yapılıyor. Her yıl öğrenci sayısının değişmesiyle birlikte şu anda yetmiş öğrencimiz bulunmakta. Burada öğrencilerimize hiçbir yemek ayrımı yapmadan yemek yapma tekniklerini öğreniyorlar. Aynı zamanda aşçılık eğitiminin yanısıra masa düzeni ve yemek sunumu gibi eğitimler de veriyoruz. Yemeklerimizi mönüsel çalışıyoruz. Eğitimimizin ilk döneminde çok fazla teorik çalışırken ikinci döneminde tamamen yemek yapmaya yoğunlaşıyoruz. Mutfağımıza girip bir mönü hazırlıyoruz. Giriş yemeği, hamurişleri, et yemeği ve tatlılar... Guruplar halinde çalışıp yemeklerimizi yapıyoruz. Yapmış olduğumuz bu yemekleri oturup yiyerek değerlendiriyoruz.''

Yaklaşık altı aylık bir süreyi kapsayan eğitimin dördüncü ayağı 15 Nisan 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilen sertifa töreniyle son bulacak.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İstanbul Aydın Üniversitesi Büyükçekmece Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title