Haberler

İstanbul Autoshow 2015 İçin Geri Sayım Başladı

Güncelleme:

TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezinde, 22-31 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek İstanbul Autoshow 2015 için geri sayım başladı.

TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde, 22-31 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek İstanbul Autoshow 2015 için geri sayım başladı. Bu seneki konsepti "dünyanın yeni harikaları" olan fuar, çok sayıda markanın yeni modellerinin yanı sıra geleceğin teknolojilerini de otomobilseverlerle buluşturacak.

Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) ve TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım AŞ (TÜYAP) iş birliğiyle 22-31 Mayıs tarihleri arasında Beylikdüzü TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenecek İstanbul Autoshow 2015 için hazırlıklar sürüyor. Bu yılki konsepti "Dünyanın yeni harikaları" olarak belirlenen İstanbul Autoshow 2015, son model otomobilleri 14 salon ve toplam 120 bin metrekare kapalı alanda otomobil tutkunlarının beğenisine sunacak.

İstanbul Autoshow 2015 için ODD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Bayraktar, ODD Genel Koordinatörü Hayri Erce, TÜYAP Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Ünal ve TÜYAP Autoshow Başkanı İlhan Ersözlü'nün katılımıyla bir basın toplantısı gerçekleştirildi.

ODD Yönetim Kurulu Başkanı Bayraktar, İstanbul Autoshow'un, Türkiye'nin ve otomotiv sektörünün yurt içi ve yurt dışındaki itibarına ve bilinirliğine katkı sağlayacak en önemli etkinliklerden biri olduğunu söyledi.

İstanbul Autoshow'un 2006 yılında Uluslararası Otomotiv Sanayicileri Birliği'nin (OICA) fuarlar takvimine girerek uluslararası bir nitelik kazandığına dikkati çeken Bayraktar, fuarın Türkiye'de olduğu kadar, yurt dışındaki bilinirliğinin de artması ve dünyada söz sahibi fuarlarla yarışabilmesi için çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti.

Bir fuarın uluslararası anlamda kabul görmesi için en önemli gerekliliklerden birinin modern ve Avrupa standartlarına uygun bir alanda yapılması olduğuna işaret eden Bayraktar, "TÜYAP bize bu standartları sağlıyor ve her sene de geliştirmeye devam ediyor. Bu da bizi memnun ediyor. İstanbul Autoshow'un uluslararası kimlik kazanması için önemli bir unsur da dünya ve Avrupa lansmanlarına ev sahipliği yapabilmesini sağlayacak bir tarihte düzenlenmesiydi. Uzun süredir sonbahar aylarında düzenlenen fuarın Mayıs 2015'e alınmasıyla bu anlamda da daha doğru bir noktaya gelinmiş oldu" diye konuştu.

Bayraktar, 2012'de 576 bin otomobilsever tarafından ziyaret edilen İstanbul Autoshow'da 45 markanın 500 modelinin sergilendiğini, 4 dünya ve 31 ülke prömiyerinin yapıldığını hatırlatarak, bu sene bu sayıların artmasını umduklarını dile getirdi.

Fuarın konseptine ilişkin de değerlendirmede bulunan Bayraktar, şunları kaydetti:

"Otomobil markaları fuarları artık sadece yeni modellerini sergileyecekleri bir alan olarak değil, aynı zamanda geleceğin teknolojilerini tüketiciyle tanıştırmak için bir platform olarak da görüyor. Fuarlarda birkaç sene önce konsept bir araçta gördüğümüz ve 'Acaba gerçeğe dönüşür mü? Çok mu fütüristik?' diye düşündüğümüz bir teknolojinin bugün satışa sunduğumuz modellerde yer alması, biz sektör mensupları için olduğu kadar, basın mensupları ve müşterilerimiz için de çok heyecan verici bir duygu. Son dönemde yeni teknolojilerin hayata geçme süresi de oldukça kısaldı. Birkaç yıl önce hayalini bile kuramayacağımız bir özellik hızlıca gerçeğe dönüşebiliyor. Fuarların hayalleri gerçeğe dönüştürebilen sihirli bir gücü olduğuna inanıyoruz. Bu fantastik duygudan yola çıkarak bu seneki fuarımızın konseptini 'Harikalar diyarı' olarak kurguladık. Otomobillerimizi de bu konsept dahilinde 'Dünyanın yeni harikaları' olarak tanımlıyoruz."

TÜYAP Autoshow Başkanı Ersözlü ise İstanbul Autoshow 2015 için çok heyecanlı olduklarını ve yoğun bir şekilde hazırlıkları sürdürdüklerini söyledi. Beylikdüzü TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde, 120 bin metrekare kapalı ve 25 bin metrekare açık olmak üzere toplam 145 bin metrekare fuar alanında katılımcıları ve ziyaretçileri ağırlayacaklarını anlatan Ersözlü, "Dünyanın yeni harikalarını otomobilseverlerle buluşturacak olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Gerek katılımcı gerek ziyaretçi profiliyle dünyanın en önemli otomobil fuarları arasında yer alan İstanbul Autoshow, hem yaratıcı konseptiyle hem de markalarıyla bu yıl da ziyaretçileri büyüleyecek" ifadelerini kullandı.

İstanbul Autoshow'un basın ve VIP açılışı 21 Mayıs'ta yapılacak. 22-31 Mayıs tarihleri arasında ziyaretçilere açık olacak fuar için ziyaret saatleri hafta içi 12: 00-21: 00, hafta sonu ise 11: 00-21: 00 olarak belirlendi.

İstanbul Autoshow 2015'in ana sponsorluğunu Shell, ulaşım sponsorluğunu Continental, etkinlik sponsorluğunu Çelik Motor Filo, hizmet sponsorluğunu ise Generali Sigorta üstlendi. - İstanbul

Kaynak: AA / Ekonomi

Mustafa Bayraktar İlhan Ersözlü Beylikdüzü İstanbul Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title