Haberler

İstanbul Autoshow 2015

Adını Japonca "gelecek" kelimesinden alan ve Toyota'nın otomotiv dünyasında yeni bir çağı başlatan hidrojen yakıt hücreli sedan otomobili Mirai, İstanbul Autoshow için özel olarak Türkiye'ye getirildi.

Adını Japonca "gelecek" kelimesinden alan ve Toyota'nın otomotiv dünyasında yeni bir çağı başlatan hidrojen yakıt hücreli sedan otomobili Mirai, İstanbul Autoshow için özel olarak Türkiye'ye getirildi.

Toyota'nın fuarda sergilediği yeni modelleri arasında Yeni Auris ile ilk kez 1,6 litrelik dizel motorun kullanıldığı Yeni Avensis de vardı.

İstanbul Autoshow'daki Toyota standında Hybrid Zone oluşturularak; dünyanın en çok satılan hibrit aracı Prius'un yanı sıra Yaris Hybrid ve hibrit yarış otomobili TS030 da sergilendi.

Toyota, ziyaretçilere bir sürpriz hazırladı ve Yaris Hybrid'i karaoke aracına çevirerek ziyaretçilere eğlenceli dakikalar yaşattı. Komedyen Ceyhun Yılmaz da Toyota standında yaptığı şovların yanında dijital yayın platformu Periscope'dan canlı yayın yaparak İstanbul Autoshow heyecanını takipçileriyle paylaştı.

Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış AŞ Üst Yöneticisi (CEO) Ali Haydar Bozkurt, fuarda yaptığı açıklamada, Toyota'nın, yeniliklerin ve ilklerin öncü markası olduğunu belirtti.

Toyota'nın yine bir ilke imza attığını ve bu kez dünyanın ilk hidrojen yakıt hücreli sedan otomobili Mirai'yi pazara sunduğunu aktaran Bozkurt, böylece otomotiv dünyasında yeni bir çağın başlamış olduğunu söyledi.

Bu nedenle fuara özel olarak sadece 2 günlüğüne getirdiklari Mirai'nin isminin Japonca "gelecek" anlamına geldiğini ifade eden Bozkurt, şöyle devam etti:

"Toyota'nın ilk kez sergilediği Yeni Auris ile Yeni Avensis'in 2015 yılındaki rekor satış hedefinde katkı sağlayacağına inanıyoruz. Toyota olarak biz de 2015 yılına rekorlar kırarak başladık. Ocak-nisan döneminde Toyota satışlarındaki büyümenin pazar büyümesinden çok daha fazla olması bizim için ayrıca mutluluk verici. 2015 yılında kendi satış rekorumuzu kırmayı hedefliyoruz. Yenilenen modellerimiz ile birlikte belirlediğimiz hedefe doğru ilerliyoruz."

Yakıt teknolojilerinde bir devrim yaratan Mirai, geleceğin önemli yakıt kaynağı olarak gösterilen hidrojeni elektrik üretmek için kullanıyor ve konvansiyonel otomobillerden beklenen konfor ve sürüş keyfini fazlasıyla sağlıyor.

Tek emisyonu "su buharı" olan ve çevreye hiçbir zarar vermeyen Mirai'de, Toyota yakıt hücresi sistemi ile yakıt hücresi teknolojisi hibrit teknolojisiyle birleştiriliyor ve içten yanmalı motorlara göre üstün enerji verimliliği sağlanıyor.

Mirai aynı zamanda yeni jenerasyon otomobillerin izlerini de taşıyor. Dikkati çeken tasarımı, düşük ağırlık merkezinin getirdiği sürüş keyfi ve elektrik motorunun sessiz ama güçlü hızlanma performansı göz doldurucu özellikler arasında yer alıyor.

Yeni Auris

İstanbul Autoshow'da ilk kez Türk halkının beğenisine sunulan Yeni Auris, otomobil severlerin ilgisini çekti.

Yeni Auris'in dış tasarımında yeniden tasarlanan ön ve arka kısım, otomobile daha prestijli ve sofistike bir duruş getirirken, daha belirgin ön tampon ve ızgara, Yeni Auris'e daha sağlam bir görünüm kazandırdı. Arka taraf ise yola daha hakim bir görünüm sağlamak için yeniden tasarlandı.

Yeni Auris'te sürüş konforunu, yol tutuşunu artırmak ve daha keyifli bir sürüş sağlamak adına süspansiyon ve direksiyon sisteminde iyileştirmeler de yer alıyor.

Yeni Auris ile sunulacak tüm motorlar Euro 6 emisyon normlarını karşılıyor. 1,33 litre, Dual VVT-i ve 1,6 litre, valvematic benzinli güç üniteleriyle birlikte sunuluyor. Dizel versiyonlarında ise yakıt tüketimi ve CO2 salımında iyileştirmeler yapılmış 1,4 litre D-4D motor satışa sunulacak.

İstanbul Auto Show'da beğenilere sunulacak Yeni Avensis'te, 1,6 litrelik dizel motor ilk kez kullanıldı. Yeni Avensis'te ilk kez kullanılan 1,6 litre, D-4D dizel motor, 6 ileri manuel şanzımana sahip ve 4.000 d/dak'da 112 hp, 1.750-2.250 d/dak aralığında 270 Nm tork üretiyor. Yeni dizel 1,6 litre D-4D Avensis'te yakıt tüketimi ise 4,2 litre/100 km olarak ölçümlendi. 2,0 litre benzinli motor da Yeni Avensis'in ürün gamında yer alıyor.

Kaynak: AA / Güncel

Toyota Türkiye Ceyhun Yılmaz İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title