Haberler

İstanbul "Alışveriş Festivali"Ne Hazır

Kentteki 23 alışveriş merkezinin yanı sıra Kapalıçarşı, Mısır Çarşısı, Laleli, Mahmutpaşa gibi kentin önemli noktalarında düzenlenecek festival, 29 Haziran'a kadar sürecek İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İFS Platform Başkanı Topbaş: "Shopping Fest, kente ticari açıdan önemli bir hareketlilik getirecek.

İstanbul, dünyanın en büyük alışveriş ve eğlence festivallerinden biri olmayı hedefleyen ve 7 Haziran'da başlayacak İstanbul Shopping Fest'e (İSF) hazır.

İstanbul'un tarihi, kültürel değerlerinden aldığı destekle moda ve alışverişte de dünyanın sayılı destinasyonlarından biri haline gelmesi amacıyla 2011'den bu yana düzenlenen İSF, 7-29 Haziran arasında gerçekleştirilecek.

İstanbul Ticaret Odası (İTO), İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ, Tüm Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Federasyonu (TAMPF), Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) ortaklığındaki İcra Kurulu'nun organizasyonuyla hayata geçen İSF'nin tanıtımı, İTO'da yapıldı.

Toplantıda konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye ve İSF Platform Başkanı Kadir Topbaş, şehirde artık klasik haline gelecek bir İSF'ye doğru gittiklerini söyledi.

Festivalin gelecek yıllarda çok daha iyi olacağını dile getiren Topbaş, bir önceki yıldan aldıkları deneyimlerle festivali çok daha güzel günlere taşıdıklarını aktardı.

Topbaş, İstanbul'da günlük hareketliliğin 24 milyona ulaştığını, kent içi hareketliliğe sadece şehirde yaşayanların değil, yurt dışından ve diğer şehirlerden gelenlerin de katkı sağladığını anlattı. İstanbul'un önemli bir marka gücü olduğunu ifade eden Topbaş, Türk ekonomisinin yüzde 43'ünün bulunduğu İstanbul'un uluslararası anlamda da öneminin yadsınamaz olduğunu vurguladı.

Dünyanın birçok kentinde dönemsel aktiviteler yapıldığını, İstanbul'da da Lale Festivali gibi etkinlikler gerçekleştirdiklerini hatırlatan Topbaş, "Ancak İSF kente ticari açıdan önemli bir hareketlilik getirecek. 1 liraya ayakkabı alınabilecek imkan ve fırsatlar doğacak. Hem eğlence hem alışveriş... İnanıyorum ki birçok insanımız bu İSF günlerini bekleyecek" diye konuştu.

Topbaş, bu konuda iş dünyasından, perakendecilerden hassasiyetlerini koyarak katkı sunanlara teşekkür ederek, İstanbul'un ekonominin başkenti olarak tarihi öneminin tekrar hissedilmesini ve dünyaya yansıtılmasını istediklerini söyledi.

"Ünlü festivallerin önüne geçecek"

"Nabzın İstanbul'da atmasını istiyoruz. İnanıyorum ki dünyanın başka yerlerindeki kanıksanmış festivallerin önüne geçecek bir etkinlik olacak. Çünkü burada sadece alışveriş değil, kültürle birlikte farklı güzellikleri insanlara verebilecek noktadayız" diyen Topbaş, bazı eksikler olsa bile kentin çehresinin oldukça geliştiğini anlattı.

Topbaş, İstanbul'a gelen turist sayısının yılda 11 milyona ulaştığını ve hedefin 20 milyon olduğunu kaydederek, birçok yatırımcının burada olmak, birçok şirketin merkezini buraya getirmek istediğini söyledi.

Festivale her türlü desteği verdiklerini ve vereceklerini dile getiren Topbaş, yerel yönetim olarak kent ekonomisinin gelecek adına önemli yarınlar hazırlaması için çalıştıklarını aktardı.

Başkan Topbaş, "Taksim Yayalaştırma Projesi'nin İFS'ye yetişeceği söyleniyordu" şeklindeki hatırlatma üzerine, Taksim'de proje çalışmalarını tamamladıklarını, çok yoğun olmayan bir miktar yeşillendirilmiş zemin düzenlemesi olduğunu, bu çalışmalar için de belirli süreçler gerektiğini söyledi.

"10 milyar lira ciro ve 1 milyondan fazla turist"

İTO ve İSF İcra Kurulu Başkanı İbrahim Çağlar ise İFS'nin sadece alışveriş festivali olmadığını belirterek, kendi içinde pekçok amaç ve işlevi bulunduğunu söyledi.

Kuyumcusundan simitçisine, taksicisinden tekstilcisine üreticiyle tüketiciyi buluşturacaklarını anlatan Çağlar, "Ekonomi de yaşam da İSF'nin içinde olacak" dedi.

Çağlar, yarın akşam Ortaköy'de gerçekleştirilecek keyifli bir geceyle festivale "merhaba" diyeceklerini kaydederek, festivalin 7 Haziran'da Mall of İstanbul'da başlayacağını, o gece yarısına kadar mağazaların açık kalacağını, Ajda Pekkan'ın konser vereceğini bildirdi.

Mahmutpaş'da 9 Haziran'da Yıldız Han'da etkinlikler düzenleneceğini aktaran Çağlar, diğer özel gün ve etkinliklere ilişkin bilgiler paylaştı.

Çağlar, festival kapsamında Osmanbey'de toptan tekstilcilerin ilk defa perakendeye açılacağını, yurt dışında dünyaca ünlü markalarla bir arada satılan kumaşların bulunduğu Laleli'de hafta sonları perakende satış yapılacağını anlattı.

Başkan Çağlar, geçen yıl 8 milyar 250 milyon lira ciro ve 900 bin turistle kapattıkları festivalde, bu yıl 10 milyar ciroyu aşmayı hedeflediklerini ve 1 milyondan fazla turist beklediklerini sözlerine ekledi.

Simit ve mısır dağıttılar

Toplantıdan sonra Topbaş, Çağlar, Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi, TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy ve beraberindekiler Eminönü'deki Yeni Cami önündeki meydana geçti.

Topbaş ve beraberindekiler, burada festivale katılan ayakkabı boyacılarında ayakkabılarını boyattı. Topbaş ve Çağlar, burada bulunan satıcılardan parayla aldıkları simit ve mısırı, vatandaşlara ve turistlere dağıttı.

Mısır Çarşısı'na da geçen heyet, esnafla sohbet etti. Geleneksel Türk tatlarından turistlere ve vatandaşlara ikram eden Topbaş ve beraberindekiler, talep edenlerle fotoğraf çektirdi. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İbrahim Çağlar Kadir Topbaş Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title