Haberler

İstanbul Adliyesi'ndeki Terör Saldırısı

İletişim Platformu Derneği, Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Bürosu Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit edildiği İstanbul Adliyesi'ndeki terör saldırısına ilişkin, "bu eylemi haklı, teröristleri masum hak savunucuları gibi göstermeye çalışan ve savcının başına silah dayalı görüntüsünü haberleştiren medya organlarını" kınadı.

Dernekten yapılan açıklamada, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olarak terörün ne olduğunun çok iyi bilindiği belirtildi.

Teröristlerin düzenlediği saldırıda cumhuriyet savcısı Kiraz'ın şehit edildiği hatırlatılarak, şu ifadelere yer verildi:

"Milletçe yıllarımızı ve binlerce canımızı çalan terör bir kez daha hain yüzünü göstermiş ve Türkiye Cumhuriyeti Savcısı Mehmet Selim Kiraz görevi başında teröristlerce şehit edilmiştir. İletişim Platformu olarak bu menfur saldırıyı kınıyor ve şehidimize Allah'tan rahmet, geride bıraktığı ailesine sabır diliyoruz. Rehin alma olayının duyulması sonrası bazı medya kuruluşları ve mensuplarının takındığı insanlık dışı tavır ve söylemlere dikkat çekmek ve uyarmak istiyoruz.

Siz, sayın bu ülkenin aydınları, yazarları, çizerleri, entelektüelleri. Bizler millet olarak terörün ne, teröristin kim olduğunu iyi bildiğimiz gibi teröre destek vermenin ve terörden nemalanmanın ne olduğunu da iyi bilmekteyiz. Yani anlayacağınız siz 'eylemci' ya da 'savaşçı' deseniz de biz teröristi tanıyabiliyor, siz 'basın özgürlüğü', 'haber alma hakkı' deseniz de biz terörden nemalanma amacını görebiliyoruz. ya sizler, iktidara muhalefet etme adına terör örgütleriyle aynı safta buluştuğunuzu göremiyor musunuz?"

Dernek üyesi medya mensupları ve iletişimcilerin basın özgürlüğünü sonuna kadar savundukları kaydedilen açıklamada, "Haber değerinin insani değerlerin önüne asla geçmemesi gerektiğini savunmaktayız. Bize göre insani değerleri dikkate almayıp adeta terör eyleminin amacına hizmet edercesine yapılan habercilik kirlidir. Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit edilmesiyle sonuçlanan terör eylemi ve sonrasında terör eylemini haklı, teröristleri masum hak savunucuları gibi göstermeye çalışan ve savcımızın başına silah dayalı görüntüsünü haberleştiren medya organlarını kınıyor, insani değerlere saygılı, etik ve temiz habercilik yapmalarını tavsiye ediyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Cumhuriyet Başsavcılığı Mehmet Selim Kiraz İstanbul Adliyesi Türkiye Politika Güncel Haberler

title