Haberler

İstanbul Adliyesi'ndeki Terör Saldırısı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, savcı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit olduğu İstanbul Adliyesi'ndeki terör saldırısıyla ilgili birtakım spekülasyonlar yapıldığını belirterek, "Hala birileri teröristleri masum, devleti suçlu göstermek için, sanki teröristlerle savcımız aynı durumdaymış gibi, böyle yansıtmak için 'devlet infaz etti' diyor" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, savcı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit olduğu İstanbul Adliyesi'ndeki terör saldırısıyla ilgili birtakım spekülasyonlar yapıldığını belirterek, "Hala birileri teröristleri masum, devleti suçlu göstermek için, sanki teröristlerle savcımız aynı durumdaymış gibi, böyle yansıtmak için 'devlet infaz etti' diyor" dedi.

Davutoğlu, İstanbul Adliyesi'ndeki terör saldırısında şehit olan savcı Mehmet Selim Kiraz'ın Eyüp Sultan Camisi'nde öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından yürüyerek Eyüp Hükümet Konağı'na geldi.

Burada basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Davutoğlu, soruşturmayla ilgili yeni detaylar olup olmadığına ilişkin soru üzerine, "Soruşturma derinleştiriliyor, derinleştirildikçe de önemli bazı sonuçlar ortaya çıkarılacak. Bunları yeri geldiğince kamuoyuyla paylaşacağız. Ama bunların objektif seyri itibarıyla baktığımızda, rehin alma esnasında yapılan telefon görüşmeleri var. O görüşmeleri ve o ağı tespit ediyoruz. Talimatların nereden geldiğini açık bir şekilde ortaya çıkaracağız. Çalışmaların nasıl, bu teröristlerin oluşturduğu terör ağının arka planını araştıracağız. Dolayısıyla yeni unsurlar bundan sonra da ortaya çıkacak" diye konuştu.

Dün gece de bu çerçevede bazı çalışmalar yapıldığını, bunların devam edeceğini dile getiren Davutoğlu, şöyle devam etti:

"İçeride birtakım spekülasyonlar yapıldığı için söylüyorum. Hala birileri teröristleri masum, devleti suçlu göstermek için, sanki teröristlerle savcımız aynı durumdaymış gibi böyle yansıtmak için 'devlet infaz etti' diyor. ya da birileri imaen, dün de Kılıçdaroğlu söylüyor, 'Elektrik kesintisi, bu hükümetin bir provokasyonu mu?' diye. Düşünebiliyor musunuz ki bir ana muhalefet partisi lideri hükümeti böyle bir konuda provokasyona kalkışmakla itham edebilecek kadar seviyeyi düşürdü.

Sanki içeride daha herhangi bir silah sesi gelmeden, polisin bir müdahalesiyle içeride olaylar olduğuna dair iddialar ileri sürenler var. Çok açık bir şekilde elimizde bütün veriler de var, şahitler de var, o sırada telefonla görüşen taraflar da var. İçeriden silah sesi gelmesi üzerine, silah sesinin sonucu itibariyle herhalde teröristler birbirine ateş edecek değil. Savcımıza da ateş edildiğini de düşünülerek, bu değerlendirmeyi yapılarak operasyon gerçekleştirilmiştir. Bu değerlendirilme maalesef doğru çıkmış, birkaç dakika içinde odaya gidildiğinde, müdahale edildiğinde savcımız ağır yaralı olarak kurtarılmış, çıkan çatışmada da teröristler etkisiz hale getirilmiştir."

Elektrik kesintisi ve terör saldırısı

Başbakan Davutoğlu, "Dün yaşanan elektrik kesintisiyle ilgili, bu saldırı yapılmadan önce, 'Terör saldırısı dahi değerlendiriliyor' demiştiniz. Bu soruşturmada bağlılık kurulabiliyor mu?" sorusuna, her iki konuda da 2 aynı süreç yönetimi olduğunu söyledi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı yetkilileri ve ilgili istihbarat birimlerini elektrik ve bu terör saldırısı konusunda ayrı ayrı dinlediğini ve ayrı ayrı talimatlar verdiğini vurgulayan Davutoğlu, "Bunlar da araştırılıyor. Bu irtibatı, aradaki irtibatla ilgili şu anda somut bir sonuç elde edilmiş değil. Bu bağlantıyı kurmak üzere. Ama dün Meclis grubuna girerken gazetecilerin sorusu üzerine, 'Her ihtimal değerlendiriyor' demem üzerinden terör bağlantısı falan yorumlar oldu. Şu anda da her ihtimal değerlendiriliyor. Herhangi bir irtibat tespit edilmesi durumunda atılması gereken adımlar atılır, kamuoyumuza da gerekli bildiriler verilir" diye konuştu.

(Son)

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Selim Kiraz İstanbul Adliyesi Ahmet Davutoğlu Eyüp Politika Güncel Haberler

title