Haberler

İstanbul Adalet Sarayı'nda Avukatlardan "Ankara" Protestosu 2

Katliamda hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulundular.

Katliamda hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulundular. Eyleme 14 avukatlık derneği destek verdi.

Haber / Kamera: Ümit TÜRK - Serpil KIRKESER, İstanbulDHA

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda biraraya gelen,avukatlar 14 Ankara'daki terör saldırısını protesto etti. Katlarını sloganlar atarak dolaşan avukatlar, adliyenin içindeki alanda toplandı. Adliye içinde bir süre alkış tutup slogan atan avukatlar daha sonra adliyenin 'C' kapısına çıktı.

"SAVCI 2 SAAT 45 DAKİKA SONRA GELDİ"

Ankara'da gerçekleşen bombalı saldırıda olay yerinde olduğunu söyleyen Avukat Mehmet Ümit Erdem, yaşanan olayla ilgili gözlemlerini aktardı. Patlamanın ardından polisin alandaki insanların kaçmasını engellediğini, barikat kurduğunu ileri süren Erdem, daha sonrasında polisin buradaki insanlara plastik mermi ve gaz bombası attığını iddia etti. Polisin hiçbir şekilde ordaki insanlara yardımcı olmadığını ve ambulansların alana girmesini engellediğini ileri süren Erdem, "Ambulansların geçmesi için insanların polisin üzerine yürümesi ve kenara itmesi gerekti. Yoksa ambulanslar yine alana giremiyordu. Yaşanan olayda hiçbir polisin yaralanmamasının düşündürücü olduğunu ifade eden Erdem, "Mitinglerde sivil polisler her zaman aradadır. En azından gar binasını korumak için bile orada olmaları gerekirdi. Ancak ne hikmetse olay sırasında bir tane bile polisin kılına zarar gelmedi. Fakat 5 dakika sonra da pek çok polis yaralılara ve müdahale etmek isteyenlere gaz atmak ve saldırmak için oradaydı" diye konuştu. Sonrasında olay yerinde güvenlik önlemlerinin de alınmadığını, delillerin kaybolmaması için güvenlik önlemini oradaki insanların el ele tutuşarak aldığını anlatan Erdem, "Olay yeri incele ekibi olaydan 2 saat sonra geldi. Ancak işleme başlayamadı. Sebebi, bir türlü savcının gelmemesiydi. Savcı olay yerine 2 saat 45 dakika sonra geldi" diye konuştu. Yetkililerin geç gelmesi üzerine delillerin kaybolduğunu da belirten Erdem, "Onların yapamadığı işi, Türk Tabipler Birliği, Adli Tıp Uzmanları Derneği ve avukatlar olarak bizler yapmak zorunda kaldık. Video çekimi yaptık. Ellerimizle insan parçaları topladık. Bunu yapmaları gerekenler yoklardı" dedi.

"MİTİNG KANA BULANDI"

Burada basın açıklaması okuyan Avukat Sezin Uçar, 10 Ekim'de Ankara'da tarihin en büyük katliamıyla sarsıldıklarını belirterek, "Savaşa inat barış isteyenlerin Ankara'da katıldığı Emek, Barış ve Demokrasi mitingi kana bulundı. Elimize ulaşan bilgilere göre 128 insanımız hayatını kaybetti. 50 insanımıza ulaşılamıyor. 500 üzerinde yaralımız var" dedi. Olay yerine ambulanstan önce polis gazı ve TOMA'nın geldiğini söyleyen Uçar, "Yaralılara ve yaralılara yardım edenlere polisin mermi ve gözyaşartıcı saldırısı gecikmedi. Gün içinde katliamla ilgili yayın yasağı getirildi. Katliamın oluğu yere karanfil bırakmak isteyen, cenazeleri sahiplenen demokratik kamuoyu da polis saldırısına maruz kaldı" diye konuştu. Hükümeti eleştiren Uçar, "Biz hukukçular Emek, Barış ve Demokrasi mitingini düznleyenleyen konfederasyonların almış oldukları 2 günlük grev kararını destekliyor ve biz de 12 ve 13 Ekim tarihlerinde iki gün duruşmalara girmeyeceğimizi duyuruyoruz. Meslektaşlarımızı barışa ve insanlığa sahip çıkmak için duruşmalara boykata çağırıyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çağlayan Adalet Sarayı Mehmet Ümit Sezin Uçar Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title