Haberler

    İstanbul'a Robot Otoparklar Geliyor

    Megakent İstanbul, robot teknolojisiyle çalışan otoparkla tanışıyor....

    Bu sistemde aracınızı otoparkın girişine bırakmanız yeterli. Asansör ve raylı sistemle aracınız 90 saniyede park ediliyor. İlk robotik otopark Seyrantepe'de yapılacak.

    Şehir içi trafik yoğunluğunun azaltılması amacıyla projeler üreten İstanbul Büyükşehir Belediyesi şirketi İSPARK, bu kez de robot teknolojisiyle çalışacak, tam otomatik otoparkları hayata geçiriyor. Almanya, Japonya ve Kore'de özellikle iş merkezlerinde otopark sorununu çözmede büyük kolaylık sağlayan robotik otoparkların İstanbul'daki ilk örneği iş dünyasının kalbinin attığı Maslak ve 4. Levent hattındaki Seyrantepe'de inşa edilecek. Teknolojik otopark metro durağına yakınlığıyla da vatandaşa daha rahat parklanma ve ulaşım imkanı sağlayacak.

    Siz bırakın o güvenli park eder

    Dünya genelinde otoparklarda uygulanan teknolojik sistemleri İstanbul'a kazandırdıklarını belirten İSPARK Genel Müdürü Mehmet Çevik, "Önümüzdeki dönemde robotik otoparkların sayısını artırarak vatandaşımızı park etme derdinden kurtaracağız" dedi.

    Robot teknolojisiyle çalışan bu sistemde, aracınızı otoparkın girişine bırakmanız yeterli. Otomatik sistem hemen devreye girerek, aracınızı asansör kabini gibi bir yere alıyor. Uygun kata çıkarıyor, raylı sistemle boş olan yere bırakıyor. Tüm bu işlem 90 saniyede gerçekleşiyor. Aracınızı almaya geldiğinizde de plakanızı söylemeniz yeterli. Aynı şekilde aracınız 90 saniyede bıraktığınız noktada size teslim ediliyor.

    250 araç park edecek

    Tam otomatik park sisteminde manevra alanı ile kat yükseklikleri yer almayacak. Böylece park kapasitesi normalden 2.5 kat fazla olacak. Asansörle üst katlara çıkarılan araçlar, raylı sistemle boş yere yerleştirilecek. Seyrantepe'de 2014'te bitecek otoparkta 650 metrekarelik alana 250 araç park edecek.

    Kaynak: Milliyet.com.tr / Emlak

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi Japonya Almanya Kore Emlak Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title